Update Coronavirus 

Gaan de OKRAreizen door?

Op dit moment gaan alle geplande reizen van OKRA door.  We volgen de maatregelen in de landen waar de OKRAreizen doorgaan op de voet.  Je kan de meest recente informatie altijd zelf nagaan op Reopen Eu

Als OKRAreizen de reis toch moet annuleren?

Indien door maatregelen van de Belgische of de buitenlandse overheid de organisatie van de reis onmogelijk maakt (bijvoorbeeld een reisverbod) dan heb je drie opties:

  • Ofwel betaalt OKRAreizen je het volledig betaalde bedrag terug,
  • Ofwel maak je een nieuwe keuze uit het OKRA-aanbod en kan je kosteloos omboeken (we verrekenen een eventuele meer- of minderprijs),
  • Ofwel kies je voor een OKRA-reischeque die je later opnieuw kan inzetten.

Wat als ik ziek (bv COVID of iets anders) wordt en niet kan meegaan?

Elke deelnemer die boekt voor een OKRAreis geniet automatisch van een “annuleringsverzekering”. Als je moet annuleren omwille van een onvoorziene ziekte en/of ongeval kan je de annulatiekosten recupereren via de verzekering.  Dit is ook van toepassing bij ziekte/ongeval van één van de personen in je boekingsdossier. De verzekeringspremie van 2,5 euro per dag kan je niet recuperen. 

Wat als ik positief test voor het coronavirus tijdens de OKRAreis?

Bij een positieve coronatest dien je de quarantainemaatregelen van het land waarin je verblijft te volgen.  OKRAreizen zal je hierbij ondersteunen en de praktische zaken voor je in orde brengen. Indien je niet kan terugkeren met de groep zullen we ook je repatriëring organiseren.  De ondersteuning is in samenwerking met je eventuele private reisbijstandsverzekering of met Mutas. Indien je in orde bent met je aanvullende bijdragen van je mutualiteit zal Mutas ook instaan voor de verblijfs- en repatriëringskosten (geen persoonlijke uitgaven en cateringkosten).