storage/okrareizen/montenegro.jpg

Montenegro

Hotel Hunguest Sun Resort 4*

Montenegro

Door regio Oost-Vlaanderen

Montenegro, de rijzende ster van de Balkan met eeuwenoude stadjes en kloosters, prachtige baaien en stranden en woeste natuur. Ontdek onder meer het levendige kuststadje Budva, het sprookjesachtige meer van Skadar en het wondermooie Dubrovnik in Kroatië. Tijdens deze achtdaagse cultuurreis verken je enkele van de mooiste plekjes van dit schitterende land, maar geniet je ook van een vrije dag in het viersterrenhotel Hunguest Sun Resort. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

06/09/22  Brussel - Munchen: 10u00 - 11u15
                  Munchen - Dubrovnik: 14u30 - 15u55
13/09/22  Dubrovnik - Wenen:  13u00 - 14u25
(update 12/01/22) 
                  Wenen - Brussel: 17u30 - 19u15

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Brussel – Herceg Novi (D)
Vlucht vanaf Zaventem naar de luchthaven van Dubrovnik. Transfer naar het hotel in Herceg Novi waar we nog genieten van een avondmaal.

Dag 2: Njegusi - Cetinje – Budva – Sveti Stefan (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we via een schilderachtige route naar Njegusi, een dorp met traditionele architectuur en de geboorteplaats van de koninklijke dynastie Petrovic. Vervolgens rijden we naar Cetinje, de culturele en historische hoofdstad van Montenegro aan de voet van de Lovćen. We bezoeken hier het paleis van Koning Nikola. Nadien reizen we verder naar Budva, een stadje van 2500 jaar oud met een schitterende architectuur, mooie zandstranden en een bruisend nachtleven. We maken nog een fotostop aan het fotogenieke eiland Sveti Stefan vooraleer we terugkeren naar ons hotel.

Dag 3: Cruise langs de Montenegrijnse kust (O,L,D)
Inscheping in Budva. Vaar langs de Montenegrijnse kustlijn, die nog niet erg door de toevloed van toerisme is getroffen. Ontdek de talrijke wilde en ongerepte inhammen en prachtige zand- en kiezelstranden terwijl we varen langs de oude stad Budva en het eiland Sveti Stefan. Tussenstop op het eiland Sveti Nikola, het grootste eiland in dit deel van de Adriatische Zee. Het is bedekt met typische mediterrane vegetatie en heeft een 840 m lang zandstrand. Vislunch in het restaurant, met aperitief en 0,25 l wijn per persoon inbegrepen. Vrije tijd op het eiland voor de terugkeer per boot naar Budva.

Dag 4: Meer van Skadar - Podgorica (O,L,D)
Via een prachtige bergweg bereiken we het meer van Skadar. Dit is het grootste meer van de Balkan en een van de meest bekende vogelgebieden van Europa. De vele waterlelies op het meer en de typische houten bootjes maken van de boottocht een sprookjesachtige ervaring. In een van de vissersdorpjes aan het meer genieten we ’s middags van een heerlijke vismaaltijd. Vervolgens rijden we naar Podgorica voor een gegidst bezoek.

Dag 5: Baai van Kotor (O,L,D)
Vandaag verkennen we de baai van Kotor, de grootste fjord van de Adriatische Zee en de parel van het Montenegrijnse toerisme. In het dorp Perast nemen we de boot naar het eiland Gospa od Škrpjela. We bezoeken de kerk van “Onze lieve dame van rotsen”. Daarna bewonderen we nog het historische hart van Kotor dat behoort tot het Unesco werelderfgoed.

Dag 6: Dubrovnik (O,L,D)
Vandaag steken we de grens over naar Kroatië voor een bezoek aan Dubrovnik, de bekende havenstad aan de Adriatische zee. Samen met een gids verken je het historische, autovrije centrum van de stad met eeuwenoude kerken, torens en prachtige paleizen. Het oude centrum wordt nog omgeven door vestigingsmuren.

Dag 7: Vrije dag (O,D)
Vrije dag in formule halfpension om te genieten van de faciliteiten van het hotel en de omgeving.

Dag 8: Montenegro – Brussel (O)
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Dubrovnik naargelang het vertrekuur van de vlucht.