storage/okrareizen/schermafbeelding-2022-11-20-191840.jpg

Portugal

Escapade in Portugal

provincie Vlaams Brabant

Je ontdekt niet alleen Lissabon, één van de tofste steden van Europa. De ruige rotsformaties en prachtige stranden aan de Portuguse kust laten je zeker niet onberoerd. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

16/05/2023: Brussel - Porto: 10:30 - 12:05
23/05/2023: Lissabon - Brussel: 19:55 - 23:40

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Brussel naar Porto (A)
Vertrek vanuit BRUSSEL naar Lissabon. 
Daarna transfer en intrek in het hotel Axis Ofir 4* (of gelijkwaardig) in de regio van Porto. Panoramische stadsrondrit (2u30) met enkele haltes voor een eerste overzicht van de stad “Cidade Invicta” (“de onoverwonnen stad”) en Capital do Norte (hoofdstad van het Noorden) die de naam gaf aan het land. 
Avondmaal en overnachting in het hotel. 

Dag 2: Porto – Douro Cruise - Porto (O - L - A)
Vertrek naar Porto voor een begeleid bezoek aan de stad, economische hoofdstad van Noord-Portugal. Panoramische ontdekking van de belangrijkste monumenten van de stad. Ontdekking van het paleis van de beurs (buitenkant), de toren van Clérigos, gebouwd door Nasoni met een hoogte van 75,6m, de kathedraal een echte vestingkerk uit de 12de eeuw met zijn prachtig altaar en zilveren altaarstuk. Middagmaal in een lokaal restaurant. Na de middag maken we een mini-cruise op de Douro met een bezoek en proeverij van portwijn in een kelder in Vila Nova de Gaia, aan de andere kant van de rivier.

Dag 3: P.-Barcelos - Braga - Guimaraes-P (O - L - A)
Vertrek naar BARCELOS, de Portugese hoofdstad van de ambachten. De “Haan van Barcelos” is een symbool van PortugaL.
Verder naar BRAGA, het “Portugese Rome”, waar één van de opmerkelijkste monumenten van de Portugese architectuur te vinden is: de kerk Bom Jesus en zijn monumentale trap. Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolgens gaan we naar GUIMARÃES, een charmante stad vol geschiedenis, de bakermat van Portugal. Vrije tijd en middagmaal. ‘s Avonds transfer naar de haven van Los Cristianos en ferry naar La Palma.
Intrek in het hotel H10 Taburiente Playa 4*

Dag 4: Porto - Aveiro - Coimbra - Fatima (O - L - A)
Op weg naar Aveiro, met zijn mooie kanalen en kleine bruggetjes en met zijn “moliceiros”, typische kleurrijke boten die u een beetje doen denken aan de gondels van Venetië. Ontdekking van het centrum, met zijn vele Art-nouveau gebouwen, zijn centraal kanaal met patriciërswoningen. Het kanaal Sao Roque vormt een grens tussen de zoutmeren met de zoutmagazijnen en de 
kleine lager gelegen vissershuizen.  Middagmaal in een lokaal restaurant. Coimbra; een stad waar je de charmante mix van studenten kunt opsnuiven met één van de oudste universiteiten van Europa. We beginnen met een bezoek aan de Universiteit. Vervolgens zal deze wandeling ons in staat stellen om de rijkdom van de monumenten van deze stad te zien, zoals de oude kathedraal (Sé Velha) (buitenkant). Ten slotte bezoeken we het klooster van het Heilige Kruis (Mosteiro de Santa Cruz) (buitenkant). Verder naar FATIMA. Intrek in het hotel Essence in Marianos 4* (of gelijkwaardig) in de regio van Centro.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Fatima - Batalha - Fatima - Nazare-F. (O - L - A)
Bezoek aan Fatima, belangrijke bedevaartsplaats, mondiaal pelgrimsoord van de maagd Maria, waar we op eigen houtje alles kunnen ontdekken. Rit naar Batalha, bezoek aan het klooster van Santa Maria Vitoria, meesterwerk van de gotische kunst, gebouwd in de 14e eeuw. Middagmaal in Nazaré. Begeleid bezoek aan Nazaré, het mooiste en meest typische vissersdorp van heel Portugal. Korte rit naar ALCOBAÇA voor een bezoek aan de kerk van het Santa Maria klooster (werelderfgoed).
Terugkeer naar het hotel

Dag 6: Fatima - R.maior - Obidos - Sintra - Lissabon (O - L - A)
Bezoek aan de zoutmoerassen van Rio Maior, die als een natuurwonder worden beschouwd: de zee ligt op meer dan 30 km afstand van de moerassen. Ontdekking op eigen houtje van Obidos, een prachtig middeleeuws stadje met kleurrijke huizen, volledig ommuurd. Degustatie van de traditionele drank ‘Ginginha’. Typisch middagmaal in een lokaal restaurant. Verderzetting naar Sintra met een begeleid bezoek aan de stad van de paleizen.
Verder naar Lissabon en intrek in het hotel Londres 3* (of gelijkwaardig) in de regio van Lissabon

Dag 7: Lissabon  (O - L - A)
Vertrek per autocar naar Lissabon en bezoek van de hoofdstad. We beginnen met een bezoek aan de wijk Belem van waar de ontdekkingsreizen vertrokken. We bezoeken de kerk van het klooster van de Hiëronymieten, pareltje van de kunst Manuelin, de toren van Belem (buitenkant). Degustatie van de fameuze pasteis de Belem (typisch taartje van Lissabon). Middagmaal. Na de middag ontdekken we het centrum, tevens handelscentrum van de stad: Rossio en het handelsplein. We ontdekken de Belvédère St. Luzia vanwaar u een prachtig zicht heeft op de stad. De Alfama wijk is de oudste wijk van de stad in typische Moorse stijl, kleine steegjes en vele trappen. Terugkeer naar het hotel.

Dag 8: Terugvlucht naar Brussel (O - L))
Ontbijt in het hotel. We maken een wandeling in het Parc des Nations. 
Na de lunch transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Brussel.