moezel-3.jpg

Moezel, Duitsland

Hotel Neumühle 3*

Langs de Moezel, Maare- en Ruwerradweg

Moezel, Duitsland

Hotelinformatie

Hotel Neumühle 3* is rustig gelegen aan de rand van Enkirch an der Mosel. De ruime kamers beschikken over al het nodige comfort, een flatscreen-TV en wifi. Nagenieten kan in de bar of op het ruime zonneterras.

Er is een afgesloten fietsstalling met een oplaadpunt voor E-bikes.

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

De Moezelvallei is een van de meest populaire dichtbijbestemmingen. Het is tevens een schitterende fietsbestemming want reeds vele decennia bouwt Duitsland haar voormalige spoorwegen om tot goedlopende fietspaden. 

DAG 1:  ZELTINGEN - REIL - ENKIRCH (ca. 40 km fietsen) - A
Vertrek in de ochtend. We rijden met de bus via de Belgische en Duitse snelwegen naar de omgeving van Zeltingen. 
Van hieruit fietsen we onder de nieuwe, spectaculaire Hochmoselbrücke en langs de oevers van de Moezel richting Traben-Trarbach. Dit charmante stadje herbergt heel wat Jugendstil- en Belle Epoque gebouwen. 
Daarna trappen we verder over een rustig pad tot in het leuke wijndorpje Reil en enkele kilometers verder komen we in Enkirch aan. We bezoeken een "Weingut" in Reil am Mosel inclusief een degustatie van 4 wijnen. Als ze in de smaak vallen, is er zeker ook aankoopmogelijkheid 
Intrek in het hotel, avondmaal en overnachting.

DAG 2: ENKIRCH - COCHEM (ca. 50 km fietsen) - O,A

Na het uitgebreid ontbijtbuffet start de volgende etappe opnieuw aan het hotel. We fietsen terug naar de boorden van de Moezel. Deze prachtige rivier kronkelt zich een weg doorheen de steile bergflanken. Zo passeren we nabij Bremm aan de Calmont, de steilste wijnberg van Europa. De Moselradweg volgt afwisselend de beide oevers en leidt ons door pittoreske dorpjes en stadjes waar wijn en amusement nooit veraf zijn. Vrij middagmaal in de omgeving van Poltersdorf. 
’s Namiddags komen we in Cochem aan, zowat de bekendste plaats langs de Moezel. Hier worden de fietsen terug in de trailer geladen. Daarna tijd voor een aangenaam boottochtje tot in Beilstein. 
Van hieruit terug per autocar naar Enkirch. 
Avondmaal en overnachting.

DAG 3: MAARE-MOSEL-RADWEG (ca. 55 km) - O, A

Na het ontbijt verplaatsen we ons met de autocar naar Daun. Hier begeven we ons op de Maare-Mosel-Radweg. Deze voormalige spoorweg verbindt de vulkaanmeren van de Eifel met het dal van de Moezel. Het is een van de mooiste “Bahnstraβen” in Duitsland. We fietsen doorheen enkele tunnels, over oude spoorwegbruggen en passeren overblijfselen uit het stoomtreintijdperk zoals stationnetjes en locomotieven alsook getuigen van vulkanische activiteit in de streek. 
Na een leuke, veilige afdaling bereiken we het stadje Wittlich. 
Vrij middagmaal. 
’s Namiddags vervolgen we doorheen een bosrijk en rustgevend landschap en eindigen in Bernkastel-Kues. Van hieruit terug per autocar naar het verblijfshotel.  
Avondmaal en overnachting.

DAG 4: RUWER - HOCHWALDSTRASSE - TIELT (ca. 50 km fietsen) - O

Na het ontbijt rijden we met de autocar naar Hermeskeil. We gaan fietsen op de schitterende Ruwer-Hochwaldstraβe. Dit fietspad werd pas in 2014 geopend en is een must-do voor elke fietser. We starten nabij het voormalige treinstation van Hermeskeil en volgen zowat de loop van de Ruwer, een zijrivier van de Moezel. Het is een ware ontdekkingstocht op een goed lopend fietspad doorheen het rustige, groene landschap van de Hunsrück. We fietsen door bossen, langs weiden en rotspartijen, over houten bruggetjes en talrijke getuigen van het verleden. 
Vrij middagmaal in Mertesdorf. We eindigen met een passage langs de Moezel tot Mehring. 
Na het inladen van de fietsen rijden we, met een valies toffe herinneringen, terug huiswaarts. 
Vrije avondsnack in een wegrestaurant. 
Thuiskomst voorzien omstreeks 21u00.

Fietsinformatie

  • De fietstochten zijn ongeveer 45 km

  • We fietsen in een rustig tempo.
  • We stoppen regelmatig voor een drankpauze of toiletbezoek.
  • Deze fietsvakantie staat open voor elektrische en gewone fietsen. We raden om deze vakantie met de e-bike te rijden
  • Het dragen van een fietshelm is verplicht.