shutterstock-301797110-2.jpg

Oostenrijk Lechtal

Gasthof Stern ****

Oostenrijk Lechtal

Door regio Oost-Brabant

Sneeuwpret voor iedereen!

Zin in een unieke wintervakantie? Vorig jaar waren twee periodes snel volgeboekt. We organiseren daarom deze reis nog eens want het romantisch Lechtal is één van de mooiste dalen van Tirol. De indrukwekkende Lechtaler en Allgauer Alpen staan garant voor een prachtig winterlandschap. 

De beste wintervakanties zijn een combinatie van perfecte sneeuw en een onderkomen dat aan al je verwachtingen voldoet. Daarom kozen we voor het viersterrenhotel Gasthof Stern in Elbigenalp. Het is ideaal gelegen in het midden van het Lechtal. We worden er zeer gastvrij ontvangen met schnapps en muziek. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een lekker avondmaal met menukeuze. In de uitstekende keuken worden alleen verse producten gebruikt.

Heb je zin om je te laten verwennen dan kan dit in het Stern Wellness bereik (massage, whirlpool, solarium, sauna, …).  Eén namiddag worden we ook verwend met koffie en taart en één avond genieten we van live muziek. Met de ‘gastenkaart’ kunnen we gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in het dal. (halte dicht bij het hotel) 

Programma

De Lechvallei is een paradijs om winterwandelingen te maken, te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen uit te proberen, te skiën, te sleeën, te schaatsen, de rodelbaan uit te testen, curlingen, …  en dit alles van aan het hotel of door gebruik te maken van het gratis vervoer. 

Uit vele wandelingen kunnen we onze keuze maken en ook de lengte bepalen. Uiteraard verkennen we het Lechtal. Wandelingen langs de Lech, verkenning van Elbigenalp met misschien een bezoek aan de lokale houtsnijwerk school, verkenning van de verschillende dorpen in de vallei.  

Het Lechtal is een loipenparadijs voor langlaufers (190 km). De pistes starten van aan het hotel of je kan met de gratis skibus naar andere loipes in het Lechtal. 
Alpineski is mogelijk in Elbigenalp, Bach en Warth. Ook nu kan je gebruik maken van de gratis skibus. 
Liever eens een uitstap met de autocar gecombineerd met een wandeling. Ook hier hebben we weer keuze:

  • De hangbrug ‘Highline 179’ is een echte uitdaging.  Onze knikkende knieën komen nadien tot rust tijdens een mooie, gemoedelijke wandeling aan de Heiterwanger See.
  • In het mooie Tannheimer Tal (1.100 m) wandelen we door een schitterend natuurgebied naar de Vilsalpsee en nemen we de gondelbaan om onze naam te kunnen schrijven in het grootste boek op een Alpentop.
  • Bezoek aan Oberammergau bekend om zijn Passiespelen. En een fotostop aan het barokke kloostercomplex van Ettal. De wandelaars kunnen beide stops verbinden via een wandeling van 4,5 km langs het idyllische riviertje de Ammer.

Kortom een wintervakantie voor iedereen! 

Afhankelijk van het weer en/of sneeuw en van de coronamaatregelen op dat moment kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Adres

Hnr 7, 6652 Elbigenalp, Oostenrijk

Praktische info

Lengtegraad: 47.29031000000001

Breedtegraad: 10.4356574