storage/okrareizen/friesland-2.jpg

Friesland, Nederland

Strandhotel Vigilante & Strandhotel Makkum

Friesland, Nederland

Provincie Oost-Vlaanderen

Helemaal in het noorden vind je de grootste provincie van Nederland, Friesland, het meest gekend door de Elfstedentochten uit de vervlogen tijden.

Hotelinformatie

Het strandhotel De Vigilante in Makkum waar we tijdens deze trip zullen verblijven is gelegen aan de rand van het IJsselmeer en nodigt zeker uit voor een rustige wandeling langs het strand of naar het haventje.

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: heenrit naar Friesland met een bezoek aan Volendam (L, A)

Op weg naar Makkum maken we een stop in Volendam waar we onze lunch nuttigen.
Nadien rest er wel even tijd om op zoek te gaan naar historische klederdracht, vissersboten en natuurlijk vinden we hier ook souvenirwinkeltjes.

Dag 2: Leeuwarden & het moddergat (O, L, A)

Een eerste uitstap brengt ons naar Leeuwarden waar we een stadswandeling met gids make en een praamtocht met lunch aan boord. Om de dag af te ronden rijden we even door naar Moddergat, waar tijdens een zware storm 17 boten vergingen en 83 dorpelingen omkwamen. Ter herdenking werd in 1958 op de zeedijk een monument opgericht. We bezoeken er ook even een museum.

Dag 3: Sneek, Hendelopen & Aldfaers Erf (O, L, A)

Een bezoek aan Sneek en Hindelopen, twee Elfstedentocht dorpen, mag ook zeker niet ontbreken.

Dag 4: Grou, palingvissers en Aldfaers Erf (O, L, A)

Daar de streek heel bekend is voor zijn palingvisserij kunnen we het niet laten even kennis te maken met de vissers om vervolgens een bezoek te brengen aan het “mini-Bokrijk” Aldfaers Erf en te luisteren naar hun verhalen.

Dag 5: Giethoorn en terugrit (O, L)

Op onze terugweg houden we nog even halt in Giethoorn waar we door de grachtjes van Giethoorn, onder de bruggetjes en langs de rietgedekte huizen varen. Voor we de laatste kilometers huiswaarts rijden genieten we hier nog van een warme lunch.