storage/okrareizen/dscn1834.jpg

OKRA-busbedevaart naar Lourdes

Geniet van de combinatie cultuur en Lourdes

Inspiratiereis naar Lourdes

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Samen tijd maken voor ontspanning en zelf tot rust komen? Dat kan tijdens onze inspiratiereis naar Lourdes. Geen klassieke bedevaart maar een cocktail van Lourdesingrediënten vermengd met onze OKRA-touch!

Basisprogramma

Verblijf te Lourdes in het 4* hotel Alba. Met de autocar vertrek je op dinsdag 16 mei naar Lourdes, met onderweg verschillende haltes en bezoeken in onder andere Langres en Rocamadour, gegidst door onze OKRA-reisleider.

Tijdens deze inspiratiereis ben je goed omringd door onze OKRA-begeleiders die garant staan voor een puike organisatie en prima begeleiding zowel onderweg als in je hotel en tijdens elke activiteit.

Keuzeprogramma

In Lourdes organiseren we een brede waaier aan activiteiten. Vele daarvan zijn gratis, sommige zijn betalend.

Interessant detail: je hoeft niet voor een vaste keuzeformule te kiezen. Je kan per dag bepalen welke activiteit je verkiest! Na inschrijving voor het basisprogramma ontvang je in het voorjaar van 2023 alle gedetailleerde info over elke activiteit.

Een voorsmaakje van enkele activiteiten:

Inspiratie
‘Alsjeblieft’ is de rode draad doorheen deze inspiratiereis. We hebben prachtige vieringen uitgewerkt waar samen zingen, stil worden, danken en bidden voor die unieke OKRA-verbondenheid zorgen. Een geloofsgesprek, een stiltewandeling naar de schaapsstal waar het allemaal begon voor Bernadette, een boeiende film over haar leven: inspiratie kent vele vormen tijdens deze vakantie! En uiteraard ontbreekt ook het klassieke Lourdes-aanbod niet met een Internationale viering in de ondergrondse basiliek, de processies waar de aanwezigheid van bedevaarders over de hele wereld voor een bijzondere sfeer zorgen.

Toerisme
Met de bus op ontdekking gaan, een halve of een hele dag? Ook dat is mogelijk! We kennen ongetwijfeld de Cirque de Gavarnie en de Pont D’Espagne. Ditmaal plannen we ook enkele nieuwigheden die bij voldoende interesse georganiseerd worden (meer info op je streekpuntsecretariaat).

Wandelen
Stevige (halve) dagwandelingen: 14 tot 20 km door het berglandschap rond Lourdes, stevige wandelschoenen en een goeie conditie zijn een absolute must! Extra kostprijs = gebruik van openbaar vervoer, ter plaatse te betalen.

Rustig wandelen op je eigen tempo, de uithoeken van het heiligdom verkennen, een wandeling door het bos van Lourdes of naar het meer van Lourdes, vanop de Pic du Jer genieten van het uitzicht over Lourdes. Stuk voor stuk interessante en gratis activiteiten.

Avondactie
Ook ’s avonds kan je aansluiten bij een of andere activiteit. Een bezoek aan de grot, een filmvoorstelling over het leven van Bernadette, een gezellige OKRA-zangavond, gezelschapsspellenavond, of gewoon niks doen en genieten van een Picon Vin Blanc in een lokale bar.

 

OKRA-actie i.s.m. welzijnschakels

We willen ook enkele personen in armoede de kans geven om te delen in de vreugde enverbondenheid van Lourdes en dit aan een verminderd tarief. We doen hiervoor beroep op jouw solidariteit!
Je bijdrage mag overgeschreven worden op rekening BE74 7785 5648 4207
van OKRA West-Vlaanderen met vermelding WELZIJNSSCHAKEL. Dank!
Voor giften vanaf 40 euro ontvang je een fiscaal attest!