carnaval-venetie.jpg

Magisch carnaval in Venetië

De stad van de romantiek en de gondels

De magische stad van de romantiek en de gondels

Okra Vlaams-Brabant

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Lido di Jesolo – Lagune eilanden (L, A)
Aankomst op de luchthaven van Venetië. Transfer naar het hotel te Lido di Jesolo. In de namiddag maken we nog een bootexcursie naar de Lagune eilanden waaronder Burano, een pittoresk vissersdorp en Murano, het eiland dat gekend staat als de thuisbasis van de glasblazers. Terugkeer naar hotel, welkomdrank, avondmaal en overnachting.

Dag 2:  Venetië (O, L, A)
Na het ontbijt rijden we naar Punta Sabbioni waar we met gereserveerde boot inschepen naar San Marco Venetië. Met plaatselijke gids bezoeken we het San Marco plein met de prachtige San Marco basiliek,de 98 meter hoge Campanile klokkentoren. Daarnaast bezoeken we ook de Brug der Zuchten, het Dogenpaleis (buitenkant) en wandelen we verder tot aan de gekende Rialto brug.

Middagmaal in een lokaal restaurant. De namiddag is vrij ter beschikking om te genieten van de magische sfeer van de carnavalfeesten, individueel bezoek, terrasje.

Met gereserveerde boot terug naar Punta Sabbioni. Transfer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 3 : Venetië -  carnavalfeesten (O, A)
Na het ontbijt vertrekken we terug naar Venetië. Vandaag genieten we volop van de carnavalsfeesten.  Het feest is een aaneenschakeling van carnavalsoptochten, geïmproviseerde straat-optredens, eet- en drink festijnen, concerten, maskerades en Commedia dell'arte uitvoeringen. Het ruime San Marcoplein is het hart van het carnaval met een enorm podium, maar ook in de rest van de stad vinden talrijke evenementen plaats.  Vrij middagmaal. In de late namiddag terugkeer met gereserveerde boot naar Punta Sabbioni, transfer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: Verona (O, L, A)
Vandaag verkennen we Verona, de stad van de liefde waar je het balkon en het huis uit het verhaal van Romeo en Julia
terugvindt. Bij aankomst maken we eerst een panoramische rondrit door de stad. We bewonderen de Porte Rinascimentali,
het Kasteel van de Scaliger en de Boog van Gavi. Vervolgens wandelen we met een gids door het historische centrum.
Hier bewonderen we de Piazza dei Signori, Piazza delle Erbe, het antieke Romeinse forum, Piazza Brà, het huis van Julia en de Arena, een prachtig amfitheater. Middagmaal in een lokaal restaurant en vervolgens een vrije namiddagin de stad.

Dag 5:  Vertrek (O)
Na het ontbijt check-out en transfer naar de luchthaven van Venetië volgens het uur van vertrek van de vlucht.

Vluchturen

25/02/2025 SN3201 Brussel - Venetië 09:35 - 11:15
01/03/2025 SN3202 Venetië - Brussel 12:05 - 13:50

Vluchturen zijn steeds onder voorbehoud van wijzigingen.