andalusie-2.jpg

Andalusië anders

Highlights van de Costa Tropical

provincie Limburg

We nemen je mee op een 8-daagse reis doorheen het zuiden van Spanje. Niet het klassieke Andalusië, maar net een tikkeltje anders. We ontdekken Almunecar en zijn omgeving, brengen een bezoek aan het Alhambra en het prachtige Granada.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

10/10/2023: Brussel - Malaga (TB1011): 05:55 - 09:10
17/10/2023: Malaga - Brussel (TB1012): 09:35 - 12:45

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Brussel – Malaga - Almuñecar (A)
Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Aankomst op de luchthaven en transfer naar Almunecar.
Almuñecar bevindt zich tussen Granada (76km) en Malaga (78km). Dankzij het microklimaat bedraagt de gemiddelde wintertemperatuur hier 18°. In het schilderachtige centrum met witte huisjes en smalle steegjes hangt nog steeds de typische 
sfeer van vroeger. Aan weerszijden van het dorp strekken zich 2 prachtige grindstranden uit waar u kunt genieten van het aangename klimaat.
Intrek in het hotel Helios 3*+ in Almuñecar. 
Avondmaal en overnachting.

Dag 2: Almuñecar (O - L - A)
Bezoek aan Almunecar, het Moors kasteel met de San Miguelwijk en het archeologisch museum. Daarna bezoek aan het huidige toerismebureau, ‘El Palacete de la Najarra’, en zijn prachtige tuin. Daartegenover bevindt zich de botanische tuin ‘El parque del Majuelo’. 
Middagmaal en vrije namiddag. 
Avondmaal en overnachting in hotel

Dag 3: Almuñecar – Alpujarras  (O - L - A)
Las Alpujarras, deze streek werd door de Unesco geklasseerd als ‘Patrimonium van de Mensheid’ omwille van haar prachtige landschappen. Van hieruit hebt u een schitterend zicht op de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. U bezoekt twee prachtige witte bergdorpjes. In het hoogste dorp van Spanje, Trevelez genaamd, bezoeken we een hamdrogerij met degustatie van de Jamon serrano, pata negra, chorizo enz…
In Pampaneira, derde mooiste dorpje van Spanje, heeft u vrije tijd om in de vele winkeltjes met plaatselijke handwerk rond te snuisteren.
‘s Middags krijgt u een typisch streekgerecht voorgeschoteld .
Terugkeer naar het hotel, en avondmaal en overnachting

Dag 4: Almuñecar – vrije dag (O - L - A)
Vrije dag in vol pension om van de bestemming te genieten en van de faciliteiten van het hotel.

Dag 5: Almuñecar – Granada – Almuñecar (O - L - A)
Bezoek aan Granada, een magnifieke stad met als belangrijkste bezienswaardigheid het wereldbefaamde Alhambra. De stad dankt haar bijzondere karakter ook aan het unieke decor: de besneeuwde toppen van een van de hoogste bergketens van Europa, de Sierra Nevada.
Bezoek aan het Alhambra (inbegrepen), een middeleeuws paleis-fort, gelegen op een heuvelachtig plateau naast de tuinen van 
het Generalife, het buitenverblijf van de sultans van Granada.
Middagmaal in het restaurant Los Cerezos in Monachil. 
In de namiddag, wandeling in de pittoreske Moorse wijk Albayzin, gelegen tegen de heuvels, tegenover het Alhambra. Het is er heerlijk rondkuieren langs de vele charmante straatjes en pleintjes.
Vrije tijd om de wijk Alcaiceria te ontdekken, de oude bazaar waar zich ook de Koninklijke Kapel en de kathedraal bevinden (toegang niet inbegrepen).
Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 6: Almuñecar – Nerja & Frigiliana (O - L - A)
Vrije voormiddag. Nerja en Frigiliana, in de namiddag maken we een stadsbezoek aan Nerja met het bekende Balcón de Europa, vanwaar u een prachtig zicht heeft op de Middellandse Zee (mogelijkheid om de grotten te bezoeken met een toeslag van +/- €12/pers). 
Op de terugweg bezoekt u Frigiliana, één van Spanjes mooiste dorpen met zijn overvloed aan bloemen - waarvoor het al meermaals werd bekroond. 
Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 7: Almuñecar – tropische vallei (O - L - A)
De tropische vallei, bezoek aan het binnenland van Almuñecar, waar zich eveneens de tropische vallei bevindt. Hier 
kunnen we genieten van de prachtige natuur en proeven van heerlijk tropisch fruit zoals mango’s, chirrimoya’, avocado’s, mispels enz…
Middagmaal in een typische Andalusische finca waar we barbecueën met zicht op de tropische vallei.
Terugkeer naar Almunecar. 
Avondmaal en overnachting in het hotel

Dag 8: Almuñecar – Malaga Brussel  (O)
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.