andalusie-2.jpg

Spanje - Andalusië

Ontdekking van Andalusië

provincie Oost-Vlaanderen

We nemen je mee op een 8-daagse reis doorheen het zuiden van Spanje. Niet het klassieke Andalusië, maar net een tikkeltje anders. We ontdekken Almunecar en zijn omgeving, brengen een bezoek aan het Alhambra en het prachtige Granada. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

12/09 Brussel - Malaga 06:00-09:05
19/09 Malaga - Brussel 09:35-14:20

Programma

Dag 1 Brussel / Malaga / Ronda
Vertrek vanuit Brussel naar Malaga. Onthaal door uw Nederlandstalige gids en transfer naar Ronda. Aankomst in het hotel Don Miguel 3* (of gelijkwaardig).

Dag 2 Ronda / Sevilla
We bezoeken het prachtige Ronda. Onder begeleiding van een lokale gids brengt u een bezoekje aan het Mondragonpaleis, het huis van Don Bosco, de kathedraal en, niet te vergeten, de 150m diepe ‘El Tajo’ kloof. U krijgt de tijd om de oudste arena voor stierengevechten van Spanje met zijn boeiende museum te bezoeken (toegang tot de kathedraal en de paleizen inbegrepen).  Middagmaal in een typisch restaurant met wijn en water inbegrepen. Transfer naar Sevilla. Avondmaal en overnachting in het Hotel Alcazar 3 * (of gelijkwaardig).

Dag 3 Sevilla / Cordoba
Ontdekking van SEVILLA, de hoofdstad van Andalusië en een echt mekka voor kunst- en muziekliefhebbers. Bezoek aan het historische centrum en zijn monumenten. We bewonderen ook de vele fonteinen, beelden en tropische boomsoorten in het omliggende Parque de Maria Luisa. Middagmaal in een typisch restaurant met wijn en water inbegrepen. Vrije tijd om rond te kuieren in de straatjes van Sevilla. Transfer naar Cordoba, avondmaal en overnachting in het hotel Tryp Los Gallos 3*(of  gelijkwaardig).

Dag 4 Cordoba / Almunecar
Bezoek aan Cordoba, een van de pareltjes van Andalusië, gelegen aan de oevers van de Guadalquivir. Middagmaal in een typisch restaurant met wijn en water inbegrepen. Transfer naar Almuñecar en verblijf in het hotel Bahia Tropical 4* (of gelijkwaardig).

Dag 5 Almunecar / Granada / Almun
Vandaag bezoek aan Granada, een magnifieke stad met als belangrijkste bezienswaardigheid het wereldbefaamde Alhambra. De stad dankt haar bijzondere karakter ook aan het unieke decor: de besneeuwde toppen van een van de hoogste bergketens van Europa, de Sierra Nevada. Bezoek aan het Alhambra, een middeleeuws paleis-fort, gelegen op een heuvelachtig plateau naast de tuinen van het Generalife, het buitenverblijf van de sultans van Granada. Middagmaal in een typisch restaurant met wijn en water inbegrepen. In de namiddag, wandeling in de pittoreske Moorse wijk Albayzin, gelegen tegen de heuvels, tegenover het
Alhambra.

Dag 6 Almunecar / Alpujarras
Bezoek aan de voornaamste dorpjes van de Alpujarras, met o.a. Trevelez, het hoogst gelegen dorp van Spanje, waar u Serrano ham en streekwijn aangeboden krijgt. In Pampaneira ziet u de lokale ambachtslui aan het werk. ‘s Middags krijgt u een typisch streekgerecht voorgeschoteld.

Dag 7 Almunecar
Vrije dag.

Dag 8 Almunecar / Malaga / Brussel
Transfer naar de luchthaven van Malaga voor de terugvlucht naar Brussel.