storage/okrareizen/shutterstock-1056535301.jpg

Balkantour

Verschillende hotels in 3* en 4*

Balkantour

Door regio West Vlaanderen

Ontdek oude Balkansteden, kloosters, mysterieuze kastelen, indrukwekkende natuur en schitterende kusten. We reizen doorheen Bulgarije, Griekenland en Macedonië. Deze Balkanlanden winnen alsmaar aan populariteit bij het grote publiek. Geniet van de heerlijke gerechten die deze landen rijk zijn en van hun vriendelijke bevolking. Een reis die een diepe indruk op je zal nalaten!

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

25/05/22  Charleroi - Skopje: 09u35 - 12u10  
01/06/22  Sofia - Charleroi:    19u15 - 21u00

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

DAG 1: CHARLEROI - SKOPJE (L,D)
Vlucht van Charleroi naar Skopje in Macedonië. Na de lunch bezoeken we met gids de oude stad: de oude bazaar, het huis van moeder Teresa, de kerk van St. Spas, ... Transfer naar het hotel.

DAG 2: OHRID (O,L,D)
Vandaag rijden we naar Ohrid in het zuidwesten van Macedonië. We lunchen aan de oevers van het meer van Ohrid, het oudste meer ter wereld en het diepste van Europa! In de namiddag bezoeken we de oude stad.

DAG 3: OHRID (O,L,D)
Een boottocht over het meer van Ohrid mag natuurlijk niet op het programma ontbreken. Tijdens de rondvaart ontdekken we ook het beroemde orthodoxe klooster Sveti Naum aan de oevers van het meer. Het klooster werd gebouwd in het jaar 905.

DAG 4: METEORA (O,L,D)
Vandaag rijden we naar Kalambaka in het Noorden van Griekenland. We bezoeken de bekende kloosters van de Meteoren. Voor de orthodoxe monniken is dit een zeer heilige plaats. De kloosters zijn bovenop indrukwekkende rotspilaren gebouwd die door erosie zijn verweerd. Na dit bijzondere bezoek wandelen we nog door de oude Rue des Commerçants en overnachten we in Kalambaka.

DAG 5: PARALIA (O,L,D)
Verdere ontdekking van de regio Kalambaka. Na de lunch richting Paralia, een Griekse badstad. Vrije namiddag.

DAG 6: THESSALONIKI (O,L,D)
Na het ontbijt vertrekken we naar de stad Thessaloniki, het kleine zusje van Athene. Thessaloniki is ontstaan in 315 voor Christus. Je vindt er prachtig bewaarde stadstorens en kerken. Met een gids verkennen we o.a. de St. Dimitar kerk, de oude Bazaar,... Je hebt nog een beetje vrije tijd in de stad vooraleer we verder reizen naar Sadanski, dat tot de 6e eeuw een van de eerste bisdommen in de Balkan was.

DAG 7: RILAGEBERGTE (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we verder naar het adembenemende Rilagebergte. We bezoeken hier het gelijknamige Rilaklooster. Dit klooster dateert uit de 10de eeuw, is Unesco werelderfgoed en het belangrijkste klooster van het land. Het klooster werd door de volgelingen van Johannes van Rila gesticht. We reizen verder en overnachten in Sofia

DAG 8: SOFIA - Brussels CHARLEROI (O,L)
Vandaag verkennen we de Bulgaarse hoofdstad Sofia. Tijdens een tour door de stad bewonderen we de kerken van St. Petka, St. Nedelya, St. George’s Rotunda, de Russische kerk van St. Nikolay, de Banya Bachi Moskee en de Synagoge. Na de lunch bezoeken we de prachtige neo-Byzantijnse kathedraal “Alexander Nevski”, met prachtige fresco’s. Laat je verbazen door de voorgevel, de massieve bogen, de gouden koepels en de twaalf bronzen klokken. Transfer naar de luchthaven van Sofia en terugkeer naar België.