spanje-bilbao-2.jpg

Citytrip Bilbao

Hotel Silken Amara Plaza 4*

San Sebastian en Bilbao

Deze vierdaagse reis naar de Baskische hoofdstad heeft alles wat je van een citytrip kan verwachten: een prachtige stad met een ongelofelijk cultureel aanbod, fantastische gastronomie en een mooie omgeving. Van dat alles kan jij proeven! Je verkent de pintxos bars in de buurt, proeft van de Baskische keuken, wijn, kaas en cider, bezoekt het wereldvermaarde Guggenheim museum en geniet van de prachtige natuur rond de stad. Je brengt ook een bezoek aan het mondaine San Sebastian.

Je verblijft in viersterrenhotel Silken Amara Plaza in het centrum van de San Sebastian. Alle gegidste bezoeken en de dagtrips zijn met een Nederlandstalige gids. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

10/09/2024: Brussel - Bilbao: 11:00 - 13:00
13/09/2024: Bilbao - Brussel: 13:50 - 15:40

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch,  D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

DAG 1 (L, D)
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Bilbao.

Aankomst op de luchthaven van Bilbao. Ontvangst door de Nederlandssprekende gids en transfer naar het hotel Silken Amara Plaza 4* (of gelijkwaardig), gecombineerd met een oriëntatietour door de stad. 
Sinds de oprichting van het Guggenheim Museum is deze noordelijke industriestad steeds belangrijker geworden. De oriëntatietour brengt je eerst naar de stedelijke heuvel Artxanda, vanwaar je het beste uitzicht hebt over Bilbao. De metro van Bilbao is ontworpen door de beroemde architect Norman Foster. De stad heeft ook veel werken van andere beroemde architecten, waaronder een brug van Santiago Calatrava, het Palacio de Congresos van Federico Soriano en de "Torens van Glas" van Isozaki.

Tijdens je bezoek krijg je een rondleiding langs de Pintxos. Pinxtos zijn culinaire hoogstandjes in het klein. In veel Baskische steden zijn bars en tascas gespecialiseerd in deze gastronomische schatten. De cultuur van pintxos is uniek voor Baskenland en is vergelijkbaar met de cultuur van tapas in heel Spanje. Pintxos kunnen worden beschouwd als een soort tapas, maar ze hebben de bijzonderheid dat ze drie verschillende smaken in één tapa hebben. Pintxos worden staand aan de toonbank gegeten, vergezeld van wijn, sidras en bier.

DAG 2 (O, L, D)
Vandaag trek je naar het binnenland van Baskenland, waar je een herdersschool bezoekt. Daarna bezoek je een kaasmakerij waar de beroemde "IDIAZABAL" kaas wordt gemaakt.

Lunch in een lokaal restaurant.

In de namiddag ga je verder naar de kust waar je een bezoek brengt aan een typisch Baskische wijnkelder "Txacoli" en het dorp Guetaria. Getaria, de charismatische vissershaven waar twee van de grote figuren uit de Baskische geschiedenis, Juan Sebastián Elkano en Cristóbal Balenciaga, zijn geboren, nodigt ons uit om te genieten van de essentie van de zee. Strategisch gelegen op 25 kilometer van Donostia-San Sebastián, in het hart van de Baskische kust, omgeven door kliffen en de wijngaarden van Txakoli, opent deze stad haar deuren om ons te verbazen met elk van haar toeristische attracties.

DAG 3  (O, L, D)

Vandaag bezoek je San Sebastian en de omgeving. 

Eerst bezoek je de oude stad, inclusief de kerk van Santa Maria del Coro en het Plaza de la Constitución. Twee bergen met een toren flankeren de baai - Monte Urgull in het oosten en Monte Igueldo in het westen, die je beklimt om van het prachtige uitzicht te genieten. Terug op zeeniveau bezoek je de Crest of the Winds, een standbeeld direct aan zee, op rotsen, opgericht door de beroemde kunstenaar Eduardo Chillida.

Lunch in een typisch restaurant in de stad.

In de namiddag rijd je naar Hernani, waar je het Chillida Leku museum vindt. Chillida Leku herbergt het werk en leven van de beeldhouwer Eduardo Chillida. Het bestaat uit de Zabalaga boerderij en tuin. Het is een uniek museum, een groot kunstwerk op zich. Kunst en natuur versmelten hier op een natuurlijke manier. De sculpturen zijn geïntegreerd in het landschap alsof ze er altijd al deel van hebben uitgemaakt. In de tuin van 11 hectare staan beuken, eiken en magnolia's naast meer dan 40 monumentale sculpturen van staal en graniet, die een perfecte dialoog aangaan met hun omgeving. Hoewel de werken een monumentale uitstraling hebben, is de plek gecreëerd op een menselijke schaal, de schaal waarmee de kunstenaar altijd heeft gewerkt, waarbij de mens de maatstaf van zijn werk is.

Het museum is een grote open ruimte die op verschillende manieren bezocht kan worden, zonder één enkele route.

DAG 4  (O)
Vandaag keer je terug naar Bilbao. Voordat je naar het vliegveld vertrekt voor je terugvlucht naar Brussel, bezoek je het Guggenheim Museum en heb je wat vrije tijd om te winkelen.