storage/okrareizen/sea-3757677-1920.jpg

Highlights van de Canarische eilanden

en geniet van zon, zee en strand

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Op de Canarische eilanden kan je het hele jaar rekenen op mooi weer. Het is een walhalla voor de natuurliefhebber. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

05/05/2023: Brussel - Tenerife: 13:40 - 17:40
12/05/2023: Tenerife - Brussel: 18:05 - 23:50

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Brussel naar Tenerife (A)
Transfer naar hotel H10 Las Palmeras 4*

Dag 2: El Teide (O - L - A)
Deze uitstap is een unieke ervaring: naar de hoogste top van Spanje in het Nationaal Park Las Cañadas del Teide. 
Onderweg maken we enkele stops om te kunnen genieten van verschillende landschappen met prachtige uitzichten en typische dorpjes. We zullen de Canarische dennenbossen doorkruisen tot we het Nationaal Park Las Cañadas del Teide bereiken.
Later gaan we naar de voet van de kabelbaan waar u kan genieten van een prachtig uitzicht over de Ucanca-vallei. We gaan verder en steken één van de grootste caldera’s ter wereld over en bezoeken de Roques de García, waar u karakteristieke afbeeldingen van Tenerife zal zien, evenals andere belangrijke attracties van het Nationaal Park .
Middagmaal in een restaurant in het Nationaal Park

Dag 3: Tenerife - La Palma (O - L - A)
De uitstap van vandaag biedt een waaier aan contrasten. Een bezoek aan de hoofdstad van Tenerife, aan een historisch en koloniaal stadje, aan het Anaga Natuur Park en een typisch dorpje aan zee. 
Vervolgens bezoeken we La Laguna, deze stad is een historische juweel (UNESCO werelderfgoed). Hier wandelen we door de pittoreske straatjes die geschiedenis en cultuur uitademen. We brengen hier ook even een bezoek aan de lokale groenten- en fruitmarkt. We vervolgen onze tocht door het indrukwekkende Anaga-massief (door UNESCO uitgeroepen tot biosfeerreservaat).
We dalen af naar de prachtige noordoostkust van het eiland en komen aan in het charmante stadje Taganana, dat opvalt door zijn natuurlijke schoonheid en zijn uitzicht op de oceaan en de kliffen. 
Vrije tijd en middagmaal.
‘s Avonds transfer naar de haven van Los Cristianos en ferry naar La Palma. Intrek in het hotel H10 Taburiente Playa 4*

Dag 4: La Palma – Roque de los Muchachos – Rumfabriek (O - L - A)
We rijden naar de uitlopers van de Roque de los Muchachos, de op één na hoogste top van de Canarische Eilanden (2426m). 
We rijden omhoog door de Laurisilva bossen tot we de zee van wolken en Canarische dennen doorsteken. Hierna tot aan de gebouwen en telescopen van het Astrofysisch Centrum van La Palma, met zijn oude Isaac Newton telescoop en de grootste  telescoop op het noordelijk halfrond, de Gran Tacam, trots van de Spaanse en Europese wetenschap.
Na het middagmaal bezoeken we de La Aldea Rumfabriek en keren we terug naar het hotel voor het avondmaal en bereiden we ons voor op de avondactiviteit (facultatief). 
Optionele activiteit: OBSERVATIE VAN DE STERREN, € 55 pp. Op La Palma staat de op één na grootste sterrenwacht ter wereld. 
Vanwege de ligging, ver weg op de Atlantische oceaan en van de “wet op de lichtvervuiling”, is het hier ‘s nachts pikkedonker.
Zowel op het hoogste punt van het eiland, de Roque de los Muchachos, als op een aantal andere punten op het eiland kan men geweldig sterren kijken. 

Dag 5: La Palma – vulkaan/zoutmijnen (O - L - A)
Vandaag rijden we naar de regio van Fuencaliente, het vulkanische gebied van het eiland waar de grond nog steeds de hitte van de laatste vulkaanuitbarstingen uitstraalt. Vervolgens bezoek aan de zoutmijnen Las Salinas. Hier is het kleurcontrast extreem tussen de verblindende witheid van het zout, de zwarte vulkanische grond en de blauwe zee.
Middagmaal in een lokaal restaurant. Terugkeer naar het hotel via het dorpje Mazo.

Dag 6: La Palma – La Gomera (O - L - A)
Transfer naar de haven van Santa Cruz en ferry naar La Gomera. Bij aankomst vertrekken we voor een Colombus route van San Sebastián de La Gomera. We vervolgen de route langs de uitkijkpunten Mirador de Igualeró, Chipude, El Cercado (aardewerkmuseum en ateliers) en Las Hayas, met zicht op prachtige landschappen. We eindigen dit bezoek in de Valle de Gran Rey via Punta de Belete, Alojera en het uitkijkpunt Mirador de El Santo.
Middagmaal in een lokaal restaurant en vrije tijd om te genieten van de typische stranden en de omgeving in Valle Gran Rey.
We rijden verder naar het hotel Torre del Conde 3*+.

Dag 7: La Gomera – Tenerife (O - L - A)
Na het ontbijt gaan we op weg voor de route van de uitkijkpunten: de Mirador van San Sebastian, Degollada de Peraza en Los 
Roques. We rijden naar het uitzichtpunt Mirador de Vallehermoso en het bezoekerscentrum Juego de Bolas. We eindigen de route met een bezoek aan het uitzichtpunt Mirador de Abrante in het noorden van het eiland.
Middagmaal en fluitdemonstratie in een restaurant in het Nationaal Park. We rijden door naar Finca Canarias, een bedrijf dat Aloë Vera kweekt op grote schaal en deze verwerkt tot allerlei gezondheids- en schoonheidsproducten die we ook in België kunnen aantreffen.
Transfer naar de haven La Gomera, San Sebastian en ferry naar Tenerife waar we opnieuw onze intrek nemen in het hotel H10 Las Palmeras 4*

Dag 8: Terugvlucht naar Brussel (O)
Ontbijt en check-out. Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel