cappadocia-goreme2.jpg

Rondreis Cappadocië Turkije

Genieten van de bijzondere Turkse pracht

Rondreis Cappadocië Turkije

Provincie Oost-Vlaanderen

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Brussel - Antalya (A)
Vertrek vanuit Zaventem met TUI Fly naar Antalya. Bij aankomst transfer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in Ramada Plaza Antalya 4*.

Dag 2 Antalya – Konya – Sultanhan (O, L, A)
Na het ontbijt start onze reis naar Cappadocië met zijn unieke maanlandschap. We bewonderen de sprookjesachtige feeënschoorstenen en de betoverende vreemde vormen, waaronder de beroemde kegels. Het landschap is sober, wild en  kleurrijk tegelijk. We reizen door het Taurusgebergte dat deel uitmaakt de bergketen die de Himalaya met de Alpen verbindt en na een pauze onderweg komen we aan in de stad Konya waar we een bezoek brengen aan het Mevlana Museum. Na de lunch zetten wij de reis verder en komen we aan in Sultanhan met zijn sfeervolle Seltsjoekse karavanserai, waar reizende karavanen hun waren en dieren een veilige overnachtingsplek kunnen bieden. Het stadje heeft een binnenplein van bijna 5000 vierkante meter. In de vroege avond aankomst in Cappadocië in Double Tree Hilton 5* voor avondmaal en overnachting.

Dag 3 Verdere ontdekking van Cappadocië (O, L, A)
We zetten onze reis in Cappadocië of ook wel één van ’s wereld grootste natuurwonderen in de wereld verder. We starten ons bezoek in de Duivenvallei waar men eeuwen geleden in grotten woonde en men er duiven hield als koeriers en huisdieren. Het gebied ligt tussen Göreme en Uçhisar. We gaan verder naar de Jagersvallei die bijna volledig omsloten is door hoge rotsen. In sommige van die rotsen wonen nu nog steeds mensen. Hierna brengen we ook een bezoek aan de Liefdesvallei, gelegen in 
het hart van Cappadocië. Na de lunch staat de Pasabag vallei op het programma, het dal van de monniken. Laatste stop in de Cavusin vallei met uitgehouwen kerken en woningen. Na de lunch bezoeken we het unieke openluchtmuseum van Göreme. Diner en overnachting in Double Tree Hilton 5*.

Dag 4 Ihlara vallei – Selime (O, L, A)
Na het ontbijt rijden we naar de Ihlara vallei met zijn diepe kloof waar er in de flanken woningen en kerken zijn uitgehouwen. 
We maken een wandeling langs de rivier. Na de lunch bezoeken wij de kerk en kloosters van Selime, een enorm uit de rode rotsen gehouwen bouwwerk. Het dorpje ligt boven in de Ihlara vallei. Avondmaal en overnachting in Double Tree Hilton 5*.

Dag 5 Kaymakli – Sinassos – Göreme (O, L, A)
We zetten onze ontdekkingstocht van Cappadocië verder met een bezoek aan de fascinerende onderaardse stad, Kaymakli. In totaal liggen er 36 ondergrondse steden in Cappadocië. Het is een labyrint van lange, smalle en steile tunnels die in de tijd van de Arabische belegering werd uitgegraven door de eerste Christenen. Verder naar het Grieks dorpje Sinasos met typische oude Griekse huizen en een Byzantijnse kerk. 

Dag 6 Beysehir – Egirdir – Sagalassos (O, L, A)
We verlaten Cappadocië na het ontbijt. Enkele stops later komen we aan in het stadje Beysehir gelegen langs het grootste 
meer van Turkije. Na de lunch bezoeken we de unieke Esrefoglu Moskee uit 1299. Deze moskee is de enige houten moskee waarbij men zoveel diverse materialen heeft gebruikt voor decoratie. Men heeft namelijk gewerkt met keramiek, stenen en verf. We rijden verder naar het dorpje Aglasun (Sagalassos) en pauzeren onderweg in het stadje Egirdir. Avondmaal en overnachting in Barida Hotel 5*.

Dag 7 Sagalassos – Antalya (O, L, A)
Na het ontbijt bezoeken we de wereldberoemde opgravingssite van Sagalassos. Het is een team van Belgische archeologen die hier regelmatig nieuwe schatten blootleggen. Het was eeuwenlang de belangrijkste stad onder Romeinse heerschappij en is na een enorme aardbeving opmerkelijk goed bewaard gebleven. Daarna rijden we verder naar ons hotel in Antalya voor avondmaal en overnachting in Ramada Plaza Antalya 4*.

Dag 8 Antalya – Brussel (O)
Transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht met TUI Fly naar Brussel