spanje-1.jpg

Castillia y Leon (Spanje)

in 7 dagen

Jammer, deze vakantie werd geannuleerd

Castilla y Léon, tussen Madrid en de Portugese grens is het hart van Spanje, niet alleen om zijn ligging, maar ok omwille van zijn rijke geschiedenis. Hier ontstond de Spaanse taal. De regio telt 6 sites die op de Unesco Wereld Erfgoedlijst staan en is ook bekend als het land van de kastelen. Vele van de meer dan 300 kastelen werden gebouwd als verdediging tegen de Moorse bezetter. Deze roadtrip naar Madrid, Salamanca, Segovia, Avila en Toledo zal u niet onberoerd laten. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

27/05/2023: Brussel - Madrid: 14:20 - 16:45
03/06/2023: Madrid - Brussel: 12:40 - 14:55

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Brussel - Madrid - Salamanca (A)
Vertrek vanuit Brussel naar Madrid. 
Aankomst en onthaal door onze lokale agent.
Transfer naar Salamanca. Avondmaal en overnachting

Dag 2: Salamanca - Alberca  (O - L - A)
Salamanca ligt in het centrum van Spanje. Universeel, groots, wijs, dynamisch en goudkleurig, deze stad in het binnenland van het Iberisch schiereiland is om vele redenen een bezoek waard.
In de namiddag vertrek naar de Sierra de Francia (door de Unesco in 2006 uitgeroepen tot biosfeerreservaat, en bezoek aan het  stadje Alberca. La Alberca is het eerste plattelandsdorp in Spanje dat tot historische plaats is verklaard.
Avondmaal en overnachting in Salamanca.

Dag 3: Segovia (O - L - A)
In de ochtend reist u naar Segovia. Behalve een aquaduct uit de Romeinse tijd, een prachtige kathedraal en een paleis-fort van de Castiliaanse heersers, heeft Segovia een twintigtal romaanse kerken en talrijke aristocratische paleizen. Op de Plaza Mayor staat de kathedraal van Segovia, voltooid in 1577 (bezoek buiten). Op een rotsachtig voorgebergte boven de splitsing van de rivier staat het Alcázar, waarvan de ligging en de vorm aan een schip doen denken. 
Avondmaal en overnachting in Salamanca

Dag 4: Salamanca - Avila - Madrid (O - L - A)
Vertrek naar Avila. De “stad van stenen, stad van heiligen”, is bijzonder goed bewaard gebleven binnen zijn muren uit de 12e eeuw. Gelegen op de Spaanse centrale hoogvlakte, is het de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje, op 1131 m boven de zeespiegel. In de namiddag vertrek naar El Escorial. Op de zuidelijke hellingen van het Guadarrama gebergte, op een hoogte van 1.030 meter, staat het klooster van El Escorial, een monument en symbool uit de tijd van Filips II, dat gebouwd werd ter herinnering aan de overwinning van San Quentin.
Verder naar Madrid en inchecken in het hotel en avondmaal.

Dag 5: Madrid (O - L - A)
Ochtend stadstour door Madrid. Laat u imponeren door de gebouwen en straten van deze metropool: Gran Vía, het Cibeles-plein, Puerta de Alcalá, Retiro Park, Paseo de Recoletos. die behoren tot het tijdperk van de Illustratie en het Neoclassicisme. De stadsrondrit brengt ons ook naar de Puerta del Sol, het centrum van de stad en de "O" kilometer van Spanje (vanaf hier worden alle afstanden gemeten). Wij gaan te voet verder naar de Plaza Mayor, een sobere Spaanse barokke pracht. Tijdens de stadsrondrit zijn er fotostops en slenterpauzes. In de namiddag bezoeken we het Prado Museum. 
Overnachting en avondmaal in Madrid.

Dag 6: Madrid - Toledo (O - L - A)
Vandaag brengen we de hele dag door in de middeleeuwse stad Toledo. De “stad van drie culturen”. Toledo wordt vaak zo genoemd ter herinnering aan de eeuwen waarin moslims, joden en christenen vreedzaam samenleefden. Toledo is ook de stad van El Greco, die hier in 1577 zijn intrek nam.
In de namiddag brengt u een bezoek aan een familie-wijnhuis in de buurt van Toledo. In dit gebied ten zuiden van Madrid wordt voornamelijk rode wijn verbouwd. U zult meer te weten komen over het productieproces en daarna twee wijnen proeven. 
Afscheidsdiner in een typisch restaurant in de buurt van het hotel.

Dag 7: Madrid - Brussel (O - L - A)
Na het ontbijt vertrek naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel.