coast-3620146-1920.jpg

Corsica

Een schitterend eiland met vele facetten

Corsica

Er zijn wel duizend-en-een redenen om je volgende vakantie op Corsica door te brengen. Het eiland heeft een schitterende natuur en een rijke geschiedenis en is bezaaid met kleurrijke steden die wachten om ontdekt te worden. De prachtige bergdorpjes omringd door hoge toppen, en mooie kustplaatsen aan een diepblauwe zee beloven je onvergetelijke herinneringen.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

18/05/2024: Charleroi - Bastia: 18:20 - 20:05
25/05/2024: Bastia - Charleroi: 15:30 - 17:15

Programma

We verblijven in hotel San Lucianu *** aan Moriani-strand. Dit mooie hotel ontvangt je op een domein van 3 hectare, vlak aan de Middellandse zee. De grote ruimtes, de 70 moderne kamers en de service zijn enkele troeven van dit heerlijke 3 sterren hotel. De  kamers zijn smaakvol ingericht en beschikken over airconditioning.

INBEGREPEN EXCURSIES:

  • Daguitstap Bonifacio
    Op deze excursie maken we een boottocht van 1 uur langsheen deze mooie stad. Hier ontdek je de zeegrotten (Sdragonato en St Antoine), de oude stad gelegen op zijn kalksteen kliffen, de trap van de Koning van Aragon, het zandstrand en de  kreken van Fazzio en het prachtige strand van Paraguan. Na de lunch (inbegrepen) nemen we het treintje naar de bovenstad waar we kunnen genieten van vrije tijd.
  • Daguitstap Corte en de Castagniccia
    We rijden eerst doorheen de Castagniccia, het ruige Corsica met de kastanjewouden. Met de groene heuvels heeft Castagniccia, ten oosten van Corte, een heel ander landschap dan de bergachtige gebieden op het eiland. Castagniccia is genoemd naar de kastanjebossen in de omgeving, castagna betekent kastanje. Het was één van de eerste bewoonde gebieden van Corsica. Rond de middag komen we aan in Corte waar we het toeristentreintje nemen van aan het station naar de citadel. Lunch (inbegrepen) in een lokaal restaurant, gevolgd door vrije tijd in Corte.
  • Halve dagexcursie Bastia
    Gegidste rondleiding doorheen de stad, inclusief een degustatie van lokale producten en een polyfoon optreden in ‘Eglise Saint Jean Baptiste’.