coast-3620146-1920.jpg

Corsica

Grote rondreis in 8 dagen

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Corsica is een betoverend mooi eiland. Wat je er aan natuurpracht aantreft is bijna onwaarschijnlijk. Vaak genoemd als ‘île de beauté’ en eerlijk, deze uitdrukking kon niet beter gekozen worden. Mooie witte zandstranden, kristalhelder water, rotsen in alle vormen en samenstelling, grotten, bossen, watervallen, meren, valleien. …Je vindt bijna alles op dit wonderbaarlijk eiland. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

27/05/2023: Charleroi - Bastia: 13:05 - 14:50
03/06/2023: Bastia - Charleroi: 10:15 - 12:00

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Charleroi - Bastia (A)
Na aankomst transfer en intrek in het hotel Chez Walter 3* (of gelijkwaardig) in Lucciana en avondmaal

Dag 2: Bastia - Kaap Corsica – Regio Calvi/ Ile Rousse (O - L - A)
Na ontbijt in het hotel, rit naar Bastia en rondleiding door de stad. Vertrek naar Cap Corse, een smal schiereiland waar kleine badplaatsen, oude terrasculturen, gouden stranden en duizelingwekkende hellingen elkaar opvolgen. Doorgang door de dorpen Pietranera, Miomo en Erbalunga . Verderzetting naar Santa Severa, bekend om zijn haven uit de Oudheid, vervolgens Macinaggio, bekend om zijn jachthaven, Pino - een klein dorp aan de westkust van Cap Corse met uitzicht op zee - en Nonza met zijn huizen met leistenen daken op een rots. Vertrek naar de Agriates woestijn en St-Florent, een kleine vissershaven die is uitgegroeid tot een zeer populaire badplaats.
Middagmaal onderweg.
Intrek in hotel Saint Christophe 3* in Calvi of Residence Benista 3* in Ile Rousse (of gelijkwaardig). 
Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Porto – Calanches De Piana - Regio Ajaccio (O - L - A)
Na het ontbijt vertrek naar de Marsulinu-pas, de Fango vallei en de Croixpas.
Aankomst in de Golf van Porto, een prachtig gebied bestaande uit rode granieten kliffen en een intens blauwe zee. Vertrek naar Ajaccio. Middagmaal tijdens de excursie.
Intrek in het hotel Marina Viva Complexe 3 of Résidence Les Calanches 3 * (of gelijkwaardig) in de omgeving van Ajaccio.
Avondmaal en overnachting

Dag 4: Ajaccio (O - L - A)
Vertrek naar Ajaccio voor een gegidst bezoek van de geboortestad van Napoleon Bonaparte. Vrije tijd voor persoonlijke ontdekking van de stad. Vervolgens oriënterend bezoek aan de Pointe de la Parata met een adembenemend uitzicht op de Sanguinaires eilanden. Stop voor een korte wandeling. Proeverij van lokale producten en middagmaal tijdens de excursie. Terug naar het hotel. Avondmaal in het hotel en overnachting.

Dag 5: Sartene - Col De Bavelle - Regio Porto-Vecchio - Solenzara (O - L - A)
Vertrek richting Cauro, Petreto-Bicchisano, Olmeto en de Golf van Valinco. Vervolg naar Sartène, de “meest Corsicaanse van de Corsicaanse steden” volgens Prosper Mérimée. Vervolg naar de regio Alta Rocca en de dorpen Ste-Lucie-de-Porto-Vecchio en Levie. Doorgang door de Bavella-pas en zijn majestueuze rotspieken. Vervolg door de Larone-pas en Solenzara. Middagmaal onderweg. Intrek in het hotel Maquis et Mer 3* (of gelijkwaardig) in de regio Porto-Vecchio / Solenzara.
Avondmaal en overnachting.

Dag 6:  Bonifacio & omgeving (O - L - A)
Bezoek aan Bonifacio. De bovenstad, gelegen op een smal voorgebergte, domineert er zo de Middellandse Zee, we schepen in voor een boottocht om zo de zeegrotten en prachtige kliffen te ontdekken. Terugkeer en nadien bezoek aan Bonifacio met de toeristische trein. Middagmaal onderweg. 
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7: Solenzara-Aleria-Corte-Bastia (O - L - A)
Rit naar SOLENZARA langsheen de parelmoerkust. Verder naar Aleria, langsheen een landschap van stranden omzoomd door dennenbossen. Aankomst in Corte, in het hart van het regionale natuurpark van Corsica. Bezoek aan Corte met een treintje. De stad is gebouwd op een steile top, en herbergt karaktervolle oude huizen en pleintjes. Vrije tijd. Nadien naar Niolu, een regio van bergbewoners en herders. Calacuccia, met uitzicht vanaf de dam over het meer en de prachtige toppen van Niolu, de kloof van de Scala di Santa Regina. Middagmaal tijdens het bezoek. Verder richting Bastia. Intrek in het hotel. 
Avondmaal met zang en gitaren (kan ook andere dag zijn, al naargelang de beschikbaarheid van de muzikanten)

Dag 8: Bastia - Brussel (O)
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor terugvlucht.