storage/okrareizen/shutterstock-1900231666.jpg

Denemarken

7 overnachtingen in 4* hotels

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Denemarken heeft heel wat te bieden aan natuur en cultuur. Je bezoekt kastelen en eilanden en ontdenkt een wondermooie natuur.

Vluchturen

(vluchturen zijn momenteel nog niet bekend)

Programma

DAG 1 Brussel / Kopenhagen 
Aankomst in Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Ontvangst door je gids en transfer naar je hotel in Kopenhagen. 
Check-in in het Scandic Sydhavn hotel of gelijkwaardig aan de rand van Kopenhagen. Rondrit per autocar door de stad.

DAG 2 Kopenhagen 
Een 3-uur durende rondleiding door Kopenhagen, de hoofdstad van Denemarken. Lunch in Nyhavn, een charmante wijk met een gracht omzoomd met oude huizen. Vrije namiddag. 

DAG 3 Roskilde / Odense
Ontdek Roskilde, de voormalige hoofdstad van Denemarken voor de komst van Kopenhagen. Dit kleine stadje heeft een gotische kathedraal van rode baksteen. Het gebouw is een echt mausoleum en herbergt 38 graftombes van Deense vorsten. De tour gaat verder met een bezoek aan het Vikingschipmuseum. Na de lunch gaan we naar het eiland Fionie of Fyn, bijgenaamd “de tuin van Denemarken”. We steken de Storebælt-brug over, beroemd geworden door de Tour de France in 2022 en een van de langste bruggen ter wereld, om op het eiland aan te komen en gaan vervolgens naar Odense, de belangrijkste stad. 2 uur durende rondleiding door Odense. Check-in in het Comwell HC Andersen of vergelijkbaar hotel in Odense. 

DAG 4 Odense / Ribe / Silkeborg
Vanochtend verlaat je het eiland Fynn voor de regio Jutland en gaan we naar Ribe, een van de beroemdste middeleeuwse steden van Denemarken. Na de lunch rijd je naar Silkeborg, een stad gesticht in de 19e eeuw in het hart van Sjælland. De stad wordt omringd door meren en bossen, waardoor het een ideale uitvalsbasis is voor buitenactiviteiten. 
Check-in in het Scandic Silkeborg hotel of gelijkwaardig in Silkeborg. 

DAG 5 Silkeborg / Skagen / Aalborg
Vanochtend vertrek je naar Noord-Jutland en Skagen, een schilderachtig stadje en vakantieoord dat veel 19e-eeuwse Deense 
schilders inspireerde. Het licht en de natuur rond Skagen zijn ideaal om bij te komen. Dit heldere land is een waar paradijs, waar de tijd om van de immense stranden te genieten eindeloos lijkt. Na de lunch verder naar Grenen, de meest noordelijke spectaculaire plek van Denemarken, waar de Noordzee en de Oostzee samenkomen. Excursie naar de site per tractor. Als het weer het toelaat, kun je de indrukwekkende zandduinen van de Råbjerg Mile bewandelen.
Verder naar Aalborg en check-in in het Comwell Hvide Hus hotel of vergelijkbaar hotel in de regio Aalborg. 

DAG 6 Aalborg / Arhus
Rit naar Aarhus, met rondleiding van deze culturele Hoofdstad van Europa in 2017 en de op een na grootste stad van Denemarken. Dankzij de strategische ligging was Aarhus een belangrijke Vikingstad en later een bloeiend handelscentrum. Lunch en erna vrije namiddag.Check-in in het Scandic City Aarhus hotel of gelijkwaardig in Aarhus. 

DAG 7 Aarhus / Kastelen van Noord-Sjælland / Kopenhagen
We rijden naar de haven van Aarhus om aan boord te gaan van een speedboot naar het noorden van het eiland Sjælland. Na een overtocht van 1 uur kom je aan in Odden en vaar je naar Rørvig. Korte oversteek van de Isefjord naar Hundested. Verder naar Hillerød, op de noordpunt van het eiland Sjælland, om het majestueuze kasteel Frederiksborg te ontdekken. Na de lunch verder naar Kasteel Fredensborg, koninklijk paleis en zomerresidentie van de koningin. Keer terug naar Kopenhagen via de Strandvejen kustweg, omzoomd met prachtige herenhuizen. Deze kustlijn wordt beschouwd als de Deense Rivièra. Terugkeer naar het Scandic Sydhavn hotel of gelijkwaardig aan de rand van Kopenhagen. 

DAG 8 Kopenhagen / Brussel
Na ontbijt en check-out, transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Brussel