storage/okrareizen/shutterstock-355782974.jpg

Citytrip in de Verenigde Arabische Emiraten

Ecos Dubai Hotel ***

Dubai & Abu Dhabi

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Laat je betoveren en ga mee op ontdekking in het hart van het Midden-Oosten, in het magische land ‘de Verenigde Arabische Emiraten’, kortweg de VAE. Je zal merken dat de bevolking enorm vriendelijk en gastvrij is. In 1892 tekenden de Emiraten een verdrag met het Verenigd Koninkrijk, maar pas in 1971 werden ze onafhankelijk. Sinds de jaren negentig worden de Emiraten aan een bijzonder hoog tempo opgebouwd en gemoderniseerd. Dit land omvat zeven Emiraten en wij laten je tijdens deze reis kennis maken met twee moderne Emiraten, namelijk Dubai en Abu Dhabi. Je zal vast en zeker onder de indruk zijn van deze  betoverende en tevens erg dynamische wereldsteden. De futuristische wolkenkrabbers, de chique blingbling auto’s, jachten… dat moet je eens gezien hebben!

Vluchturen

(vluchturen onder voorbehoud)

21/01/2024 Brussel - Dubai 14u55 - 00u25 op 22/01
25/01/2024  Dubai - Brussel 14u05 - 18u25

Programma

Dag 1
Samenkomst op de luchthaven van Zaventem voor de rechtstreekse vlucht van de luchtvaartmaatschappij Emirates naar Dubai.
Bij aankomst, transfer naar ons hotel, kamerverdeling & overnachting.

Dag 2
Vandaag gaan wij met onze lokale gids op ontdekking in het Oude en Nieuwe Dubai. Dubai is niet zomaar uit het niets verschenen, maar was voor de vondst van olie en gas in de Emiraten reeds een belangrijke handels- en havenstad. Een bezoek  aan de oude stad biedt je een kijkje in het verleden en biedt een scherp contrast met het moderne Dubai. We krijgen een  interessant beeld van het oude Dubai vóór de economische groeispurt van de stad de afgelopen 25 jaar. We starten onze verkenningstocht in deze Arabische parel Dubai en bezoeken de oude wijk Al Fahidi/Bastakiya met haar pittoreske smalle straatjes, kunstgalerijtjes en winkeltjes.

We maken de oversteek per abra, een traditioneel houten bootje, naar de overkant van ‘The Creek’ waar we nog de traditionele Arabische sfeer kunnen opsnuiven in de geurige kruidensoukhs. Enkele bezienswaardigheden zijn het Al Fahidi Fort, de Dubai Grand Mosque, de Hindu tempel, het Indische straatje en de textielsouk. Middagmaal in een traditioneel Arabisch restaurant in de Oude Stad. 

Na de namiddag verkennen we het nieuwe Dubai en tijdens onze tocht rijden we langs Dubai Marina met de Cayan Tower, de promenade The Beach, het reuzenrad Ain Dubai op Bluewaters Island, de Sheikh Zayed Road, The Palm Tower en het Atlantis the Palm en Royal Atlantis Hotel, de koninklijke paleizen, … Voor de kust liggen nog verschillende kunstmatige eilanden; één van de bekendste is Palm Jumeirah. Het bestaat uit 16 palmbladeren en steekt 5 km in zee. Van ver bewonderen we de Burj Al Arab, een iconisch 7* luxehotel op een kunstmatig eiland voor de kust - enkel voor de ‘happy few’ en de ‘rich and famous’. Als een immense ‘dhow’, typisch Arabisch zeilschip, rijst het hotel uit het niets op. Heel erg overweldigend en indrukwekkend is dit alles en zelfs een beetje surrealistisch: ‘the Sky is the Limit’.

Om onze dag af te ronden, maken we ‘s avonds een rondvaart over de Creek en het Dubai Canal. Tijdens deze 3 uur durende dinner/cruise tocht genieten we van een heerlijk buffet op een traditionele Dhow (houten boot). We genieten van een traditionele Sufi/ Tanoura show of jazzspeler en van de prachtige zichten op Dubai Creek Harbour, Downtown Dubai, de Burj Khalifa en Business Bay. Na afloop keren we terug naar het hotel voor een welverdiende nachtrust, maar eerst houden we kort halt aan de grootste fonteinenshow ter wereld in Downtown Dubai, waar we kunnen genieten van een spectaculair klank- en lichtspel van ‘dansende’ fonteinen op muziek.

Dag 3
Excursie naar Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE. Ook hier zijn er torenhoge gebouwen die tot de verbeelding spreken. Het is dan ook logisch dat Hollywood hier graag films opneemt. Zo werden verschillende scènes uit de film ‘The Fast and Furious 7’ hier opgenomen, onder meer aan de Etihad Towers en aan het super-de-luxe vijfsterrenhotel The Emirates Palace. (waar trouwens ook regelmatig de sjeiks verblijven met heel hun gevolg en over een eigen verdieping beschikken.

Vandaag gaan we naar het Saadiyat Island, waarbij we het prachtige exterieur van het Louvre Abu Dhabi bewonderen. Dit unieke gebouw werd gebouwd door de Franse top architect Jean Nouvel en is gevestigd op het eiland Saadiyat in de Perzische Golf. De buitenkant is erg mooi; een grote koepel lijkt te zweven boven een aantal gebouwen waar de expositiezalen zijn ondergebracht. We kunnen hier topstukken bewonderen alsook Vlaamse schilderkunst en werk van Leonardo da Vinci of Picasso. Dit museum werd in 2017 geïnaugureerd door de Franse president Macron en werd vervolgens opengesteld voor het publiek. Ook de bouw van een Guggenheim museum is in de toekomst voorzien. Zo wil Abu Dhabi uitgroeien tot dé cultuurstad van de VAE en van het hele Midden-Oosten.

Bezoek aan werkelijk één van de allermooiste moskeeën ter wereld, de prachtige Sjeik Zayed Moskee. Dit is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) en de op zeven na grootste moskee ter wereld. Deze moskee dankt haar naam aan sjeik Zayid bin Sultan al Nuhayyan, de eerste president en tevens grondlegger van de VAE. Hij ligt hier ook begraven in dit  schitterende, immense bouwwerk. Woorden schieten hiervoor te kort, kortweg prachtig buiten, maar ook binnen met haar centimetersdik, handgeknoopt tapijt en een schitterende luchter. Een aanrader en absolute must-see!

Terugkeer naar Dubai, avondmaal & overnachting in ons hotel.

Dag 4
Vandaag trekken we eerst samen met onze gids naar Downtown Dubai. Dubai is niet de hoofdstad van de VAE maar wel de grootste en meest bevolkte stad. Deze futuristische stad in de woestijn is het centrale zakencentrum van het Midden-Oosten. Het is een stad met moderne wolkenkrabbers, lange stranden en pure luxe. In de hoogste wolkenkrabber ter wereld, de Burj Khalifa (828 m hoog), nemen we de pijlsnelle lift naar de 124ste verdieping. Vanaf het observatiedek genieten we van een  adembenemend panoramisch zicht over de skyline van Dubai. Dubai wordt tevens de ‘shopping hoofdstad van het Midden-Oosten’ genoemd.

In Downtown Dubai staat ‘s werelds grootste shoppingcentrum, de Dubai Mall (shop till you drop). Ookal gaan we vandaag niet shoppen, toch is een bezoek de moeite waard. Deze mall bevat een gigantisch aquarium, een ijsschaatsbaan, een skelet van een ‘Diplodocus longus’ en zoveel meer. We geven onze ogen de kost.

Na het middagmaal verlaten we Downtown Dubai en trekken we de woestijn in. Een tocht in de woestijn ‘in the middle of nowhere’ mag niet ontbreken tijdens onze reis. Zo ervaren we tijdens deze woestijnrit ‘the desert’ van heel dichtbij. We nemen  plaats in een comfortabele 4x4 met airconditioning en met achter het stuur een ervaren gecertificeerde desert driver. We rijden met jeeps kilometers door het oranje zand zover het oog reikt en genieten van dit prachtige landschap. Dit wordt een leuke  woestijnervaring en we worden tijdens de tocht ondergedompeld in de ultieme Arabische ervaring: we worden begroet met traditionele bedoeïenenkoffie en dadels. We eindigen met een mooi afscheidsdiner en na een heerlijk buffet met traditionele live entertainment, zit ons woestijnavontuur erop en rijden we terug naar het hotel.

Dag 5
Onderweg naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Zaventem, houden we een fotostop in de buurt van de gekende ‘Frame’, dat Oud en Nieuw Dubai symbolisch verbindt.