shutterstock-106741829.jpg

Duitsland Bodensee

Gezellig 3* hotel

Duitsland Bodensee

Door regio Antwerpen

De Bodensee is het meer dat grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Tijdens deze busreis bezoek je enkele hoogtepunten uit deze regio zoals de betoverende bloemenpracht van het eiland Mainau, het fascinerende Zeppelin Museum in Friedrichshafen, de Rijnwaterval in Schaffhausen en het kasteel Schattenburg in Feldkrich. Vanaf de Pfänder in Bregenz kan je vanop 1064 m genieten van een panoramisch uitzicht op het meer en in St. Gallen bezoek je een van de grootste en oudste kloosterbibliotheken van de wereld, de Stiftsbibliothek.

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

DAG 1: BELGIË SCHAFFHAUSEN - RIJNWATERVALLEN - REGIO FELDKIRCH (D)
Vanuit België richting Schaffhausen. Onderweg korte stop bij de Rijnwatervallen, de grootste en indrukwekkendste waterval van Europa. Verder naar Feldkirch.
Inchecken in het hotel in de buurt van Feldkirch.

DAG 2: BREGENZ (O,L,D)
Vertrek naar Bregenz. Rondleiding door de tweeduizend jaar oude stad aan de Bodensee, met in het middeleeuwse hart de St. Martinustoren. Na de lunch neem je de kabelbaan naar de Pfänderberg, 1064 meter boven de stad met een weids uitzicht over de Bodensee, het Zwarte Woud en talrijke alpentoppen. 

DAG 3: LINDAU - FRIEDRICHSHAFEN (O,L,D)
In Bregenz neem je de boot richting Lindau, een plaats van absolute romantiek met zijn beroemde promenade langs het meer en de ingang van de haven. Rondleiding door de oude stad. Verder naar Friedrichshafen, stad van de luchtvaart waar Graaf Ferdinand von Zeppelin zijn eerste luchtschip bouwde. Toegang tot het museum gewijd aan deze geniale ingenieur en rondleiding door de op een na grootste stad aan de Bodensee.

DAG 4: DORNBIRN - BREGENZER WALD (O,L,D)
In Dornbirn bezoek je het kerststalmuseum met stukken uit de hele wereld. Verder naar de Bödele Pas met een prachtig uitzicht op de bergen en het bos van Bregenz. Lunch met specialiteiten in een typische herberg. Daarna bezoek je een bijenboerderij en geniet je van een proeverij in een distilleerderij.

DAG 5: ST. GALLEN - EILAND MAINAU - MEERSBURG (O,L,D)
Vertrek naar Oost-Zwitserland en St. Gallen. Bezoek aan de Stiftsbibliothek, een van de grootste kloosterbibliotheken van de wereld. Verder naar het eiland Mainau, een schitterend bloemenparadijs met een uitzonderlijke verscheidenheid aan plantensoorten. Overtocht met de veerboot naar Meersburg. Vrije tijd om de steegjes, pleintjes en prachtige uitzichtpunten op het meer te ontdekken.

DAG 6:  FELDKIRCH - VADUZ - CHUR (O,L,D) 
Rondleiding door Feldkirch en zijn kasteel Schattenburg. In de namiddag een panoramische tour door Liechtenstein en de hoofdstad Vaduz. Op de terugweg bezoek je de Viamala, een natuurmonument met 300 m hoge muren. Na het passeren van deze kloof, vrije tijd om de oudste stad van Zwitserland, Chur, te ontdekken.

DAG 7: STEIN AM RHEIN - VERTREK NAAR BELGIË (O)
Na een stevig ontbijt vertrek naar Stein am Rhein, gelegen op het punt waar de Bodensee zich versmalt tot de Rijn. Korte rondleiding door de stad die bekend staat om zijn pittoreske oude centrum met zijn mooie huizen met beschilderde gevels.