duitsland-harzgebergte1.jpg

Harz Duitsland

Hotel Englischer Hof ****

Duitsland Harz

Jammer, deze reis werd geannuleerd!

Het Harzgebergte in hartje Duitsland heeft na de val van het IJzeren Gordijn haar toeristische deuren wagenwijd opengezet.
De troeven zijn : nostalgie, belangrijke Duitse historie, mooie steden, schitterende kunst, zorgvuldig gekoesterde tradities, dichte loof- en naaldbossen, diepe kloven, wilde riviertjes en zacht glooiende weilanden.
Hoog tijd voor een unieke ervaring!

Programma

DAG 1: 
Na de nodige rust- en lunchpauze bereik je het Grenslandmuseum omstreeks 15u30. Dit is een voormalige grensovergang met de DDR en is ingericht als museum. Na dit eerste en zeer interessante bezoek, bewonder je een van de grootste bronnen van Europa: de Rhumquelle. De omliggende natuur nodigt uit voor een korte, heerlijke wandeling.
Daarna gaat het richting hotel. waar je na het inchecken getrakteerd wordt op een verrassingsdiner.
Na de maaltijd lekker nagenieten in het voortreffelijke hotel Englischer Hof.

DAG 2:
Vandaag breng je een bezoek aan een parel van Duitsland: het voormalige Oost-Duitse Werningerode. Je stapt er in de Bimmelbahn, een treintje dat je naar het prachtige Schloss Wernigerode brengt voor een bezoek.
Na de lunch in Wernigerode rij je richting Quedlinburg dat door Unesco als werelderfgoed erkend is.

DAG 3: 
In de voormiddag wandel je rond de nabijgelegen Juessee. Na de lunch in het hotel gaat het richting Sankt Andreasberg. Bezoek aan een originele zilvermijn onder begeleiding van een gids. Ter plaatse bezoek je ook het Kanariemuseum. 

DAG 4:
Vandaag gaat het richting Bad Frankenhausen. Je geniet van een lunch (inclusief) in het Panorama Museum waar je nadien het grootste olieverfschilderij op doek (123m x 14m) zal bewonderen.
’s Middags verken je het prachtige Europa-Rosarium van Sangerhausen, een van de allergrootste rozentuinen ter wereld.

DAG 5:
Na een versterkend ontbijt ben je klaar voor een bezoek aan de bekendste stad van de Harz: Goslar. Je geniet er van een geleide stadswandeling door een Nederlandstalige gids. In de namiddag kan je nog wat genieten van de omgeving en shoppen.

DAG 6:
Na het ontbijt richting Hann-Münden. Deze stad nodigt je uit om nog even na te genieten. Je wordt opgewacht door een gids voor een rondleiding.

Adres

Vorstadt 8-10, 37412 Herzberg am Harz, Duitsland

Praktische info

Lengtegraad: 51.65145949999999

Breedtegraad: 10.3430667