shutterstock-1851911395.jpg

Buitengewoon Egypte

Een reis door tijd en cultuur

Ontdek Egypte: Een reis door tijd en cultuur

Okra Oost-Vlaanderen

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

15/11/2024: Brussel - Caïro:  15u20-20u40 (MS726)
23/11/2024: Caïro - Brussel: 09u45-13u35 (MS725)

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Aankomst in Caïro

Bij aankomst op de luchthaven van Caïro word je hartelijk ontvangen en naar het elegante Holiday Inn Maadi hotel gebracht. Geniet van een heerlijk diner in het hotel en bereid je voor op een boeiende verkenning van Egypte. Overnachting in Caïro.

Dag 2: Ontdekking van Oude Schatten

Begin de dag met een stevig ontbijt in het hotel voordat je op weg gaat naar het nieuwe Grand Museum (of het Egyptisch Museum als het eerste nog niet geopend is) , waar Egyptes  meest fascinerende artefacten te bewonderen zijn. Tijdens de reis naar Heliopolis kun je genieten van een lunch onderweg en de het majestueuze El Baron Palace. We vergapen ons  eveneens aan het panoramisch uitzicht. Keer terug naar het hotel voor het diner en een ontspannen avond. Overnachting in Caïro.

Dag 3: Onderdompeling in beschaving

Na het ontbijt ga je op verkenningstocht naar het boeiende Civilization Museum, waar je de rijke geschiedenis en het erfgoed van Egypte kunt ontdekken. Geniet van de lunch onderweg voordat je je verdiept in de wonderen van Koptisch Caïro, de serene Blauwe Moskee en de levendige El Moez-straat. Keer terug naar het hotel voor het diner en ontspanning. Overnachting in Caïro.

Dag 4: Reis naar Alexandrië

Na het ontbijt check je uit en reis je naar Alexandrië via het schilderachtige Wadi el Natroun Klooster. Geniet van een heerlijke lunch bij Bransino restaurant onderweg. Check in bij het iconische Le Metropole Alexandria hotel en ervaar de charme van deze kuststad. Het diner staat klaar op de levendige vismarkt. Overnachting in Alexandrië.

Dag 5: Oude Wonderen van Alexandrië

Geniet van het ontbijt in het hotel voordat je uitcheckt. Verken de fascinerende catacomben, de Bibliotheek van Alexandrië en het indrukwekkende Grieks-Romeinse Theater. De lunch staat gepland bij lokaal eetcafé. Vertrek naar de stad Marsa Matrouh en check in bij het Carol Beaurivage. Het diner wordt geserveerd in het hotel, waar je kunt ontspannen en genieten van de kustsfeer. Overnachting in Marsa Matrouh.

Dag 6: Rust in de Siwa-oase

Na het ontbijt en uitchecken vertrek je naar de serene Siwa-oase. Check in bij het charmante Siwa Shali Resort hotel. Geniet van een ontspannen lunch in het hotel gevolgd door een fietstocht door de stad. Proef lokale gerechten tijdens het diner in een lokaal restaurant. Overnachting in Siwa.

Dag 7: Ontdekking van Siwa's Mysterieën

Begin de dag met een ontbijt in het hotel voordat je Gabel El Mawta en de Tempel van Alexander de Grote bezoekt. Geniet van de lunch in een lokaal restaurant voordat je de historische Shali Citadel en het  Siwa-zoutmeer verkent. Keer terug naar het hotel voor het diner en ontspanning. Overnachting in Siwa.

Dag 8: Terug naar Caïro

Geniet van het ontbijt in het hotel voordat je uitcheckt. Vertrek naar Caïro per bus en geniet van de lunch onderweg. Check in bij het Concorde El Salam hotel en ontspan na je reis. Het diner wordt geserveerd in het hotel. Overnachting in Caïro.

Dag 9: Vertrek

Na het ontbijt word je naar de luchthaven van Caïro gebracht voor je vlucht naar Brussel. Vertrek met EgyptAir naar Brussel en neem afscheid van Egypte, met herinneringen aan een onvergetelijke reis door dit fascinerende land.