cairo.jpg

Egype

Caïro & de schatten van de Nijl

Egypte: Caïro & de schatten van de Nijl

Door regio West-Vlaanderen

Heb je er altijd al van gedroomd om de culturele schatten van Egypte te ontdekken? Dan is deze Nijlcruise is de perfecte manier om Egypte met al haar schatten te ontdekken. Bewonder de schoonheid van het voorbijglijdende landschap, ontmoet de vriendelijke bevolking en sta versteld van de rijkdom van de kunstschatten zoals de kolossen van Memnon, de talrijke tempels, de koninginnenvallei en de vallei van de koningen, ...  Daarnaast houden we ook twee dagen halt in Caïro en ontdekken het egyptisch museum en uiteraard de beroemde pyramides van Gizeh. Het wordt een reis om nooit te vergeten!

Vluchturen

(vluchturen met Egyptair zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

16/03/2023: Brussel - Caïro:  14u35 - 19u50 (MS726)
18/03/2023: Caïro - Luxor: 18u00 - 19u00 (MS068)
25/03/2023: Luxor - Caïro: 05u30 - 06u40 (MS061)
25/03/2023: Caïro - Brussel: 09u50 - 13u35 (MS725)

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht naar Caïro (A)
Vlucht vanuit Brussel naar Caïro. Transfer naar het hotel Holiday Inn Cairo Maadi 5* (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting. 

Dag 2: Caïro (O, L, A)
Na ontbijt in het hotel bezoeken we aan de rand van de stad het plateau van Gizeh, dat één van de 7 wereldwonderen
herbergt, nl de 3 PIRAMIDES met de SFINX. Na het middagmaal rijden we naar Memphis, op 16km ten zuiden van Gizeh. ’s Avonds facultatieve uitstap ‘Klanken lichtspel’ aan de piramiden (€ 35 pp.)

Dag 3: Van Caïro naar Luxor (O, L, A)
Op initiatief van de Franse egyptoloog Auguste Mariette werd in het hart van Caïro het Egyptisch museum gebouwd. De bekendste verzameling van dit museum is de inhoud van het graf van Toetanchamon.
Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolg van de uitstap naar de citadel, die een panoramisch zicht over de stad biedt, en naar de weelderige moskeeën El Azhar, Sultan Hassan en Mohammed Ali en wandeling in de soeks van Khan El Khalili, de meest pittoreske bazaar en handelswijk van Caïro. In de loop van de namiddag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Luxor.
Aangekomen in Luxor transfer naar de M/S Princess Sarah 5*.  Avondmaal aan boord en overnachting.

Dag 4: Luxor – Edfoe (O, L, A)
Tussen de Vallei der Koningen en de Nijl rijzen 2 reusachtige standbeelden op die 20 m hoog zijn. De kolossen van Memnon
waren de bewakers van de nu verdwenen dodentempel van Amenhophis III. In Deir al-Bahari vind je de tempel van Hatsjepsoet. Deze originele tempel behoort tot de meest geraffineerde constructies van Egypte en werd opgericht ter ere van koningin Hatsjepsoet. In de Vallei der Koningen werden prachtige tempels opgericht die als begraafplaatsen dienden voor de farao’s.
Hier werd o.a. het graf van Toetanchamon gevonden, waarvan de inhoud in het museum van Caïro tentoongesteld wordt. Langs een nauwe doortocht bereik je de grafzuilen van Ramses II.
Verder naar Edfoe.

Dag 5: Edfoe – Aswan (O, L, A)
De Tempel van Edfoe is prachtig bewaard gebleven. Door zijn afmetingen (137 m lang) is het de tweede grootste tempel van het land, na Karnak. Twee statige standbeelden van de god Horus bewaken plechtig de ingang. Bezoek per calèche. Verder naar
Aswan.

Dag 6: Aswan (O, L, A)
’s Morgens starten we met een bezoek aan de Tempel van Philea. Deze werd ontmanteld en weer opgebouwd op het eiland Agilika, ruim 500 meter van zijn oorspronkelijke plek op het eiland van Philae. Het tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis en
bevat diverse altaren en heiligdommen. Nadien bezoeken we de hoge dam en de onvoltooide obelisk. In de namiddag (facultatief), boottocht met feloek rond de eilanden op de Nijl (€ 30 pp.).

Dag 7: Aswan - Vrije dag (O, L, A)
Mogelijkheid om optioneel een bezoek te brengen aan de tempel van Aboe Simbel (€ 100 pp.) . In de namiddag facultatief bezoek aan het Nubisch museum (€ 25 pp) of het Nubisch dorpje (€ 30 pp) en klank en lichtspel aan de tempel van Philae (€
30 pp.). 

Dag 8: Assouan  (O, L, A)
Kom Ombo - Luxor - De tempel van Kom Ombo of Pa-Sobek, het huis van de krokodillen god, bevat belangrijke overblijfselen van een tempel die uniek is in zijn soort: het is in feite een dubbele tempel waarvan het eerste gedeelte gewijd is aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid met zijn krokodillenkop, en het tweede gedeelte aan Horus de Grote, god van de oorlog met de valkenkop. Verder met de boot naar Edfou. Navigatie naar Luxor via Esna Lock. ’s Avonds facultatieve boottocht per feloek en botanische tuinen (€ 30 pp).

Dag 9: Luxor (O, L, A)
Ontdekking van de rechternijloever met het bezoeken van de tempels van Luxor en Karnak. Karnak is de grootste zuilentempel ter wereld met als uitschieter de grote zuilenhal met maar liefst 134 zuilen van 23 m hoog. ’s Avonds facultatieve uitstap ‘Klanken lichtspel’ aan de tempel van Karnak. (€ 30 pp.)

Dag 10: Luxor - Brussel (O)
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven van Luxor  voor de terugvlucht naar Brussel (via Cairo).