shutterstock-1538994278.jpg

Frankrijk - Elzas

Frankrijk - Elzas

Jammer, deze reis werd geannuleerd.

Elzas, land van traditie en gastronomie in het hart van Europa, is een zeer aantrekkelijke bestemming als u authenticiteit zoekt, of een keertje wat anders wilt. De streek staat in het bijzonder bekend voor gerechten als flammeküchen, zuurkoolschotels, baeckeoffen, maar ook witte wijnen en magische Kerstmarkten, en niet te vergeten de charmante dorpen vol bloemen en vakwerkhuizen, de middeleeuwse kastelen en prestigieuze musea.

Programma

Dag 1 Vertrek
We nemen de route naar de Elzasstreek waar we in de vooravond verwelkomd worden in het hotel met een welkomstaperitief.

Dag 2 Kaisersberg / Colmar
Na het ontbijt rit richting Kaisersberg met geleid bezoek aan dit mooie Middeleeuwse stadje. Na nog een beetje vrije tijd in het stadje zullen we lunchen in ons hotel. In de namiddag rijden we richting Colmar, de hoofdstad van deze wijnregio. Na een gegidste rondleiding door deze stad begeven we ons naar één van de vele wijnkelders voor een degustatie. ’s Avonds kunnen we genieten in het hotel van een folklore-avond.

Dag 3 Wijnroute / Mont St. Odile
In de voormiddag rijden we richting Riquewihr, 1 van de meest bezochte stadjes van de Elzas. Verder naar Bergheim met veel bekende wijnhuizen. We nemen een traditionele Elzasser lunch onderweg. In de namiddag bezoeken we Mont Sainte Odile met zijn mooie kerk en kapel uit de 17e eeuw. Van hieruit hebben we ook een prachtig zicht over de regio. We rijden door naar Obernai waar we nog wat kunnen genieten van vrije tijd in het dorpje.

Dag 4
Na ontbijt en check-out keren we huiswaarts.