shutterstock-98615750.jpg

Haute Savoie

Village Club de Morzine 3*

Haute Savoie

Door regio Mechelen

De Haute Savoie in Frankrijk zal je verbazen door de schitterende groene valleien, afwisselende landschappen, indrukwekkende bergtoppen en majestueuze meren. Deze regio tussen Zwitserland en Italië, tussen het meer van Genève en de Mont Blanc is een zeer gastvrije streek met idyllische dorpjes, historische steden en een uitzonderlijk cultureel erfgoed. Je verblijft in het bergdorp Morzine in een charmant driesterrenhotel met wellness. 

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Mechelen - Morzine (D)
Vertrek vanuit de regio. Stoplunch onderweg. Aankomst in het hotel te Morzine.

Dag 2: Morzine – Montriond le Lac (O,L,D)
Verken het oude centrum en de oude wijken van het bergdorp Morzine, genesteld in de Alpen tussen de bergen en de bossen. Na de lunch in het hotel ontdek je Montriond le lac, de Lindarets, een typisch alpengehucht uit de Haute-Savoie. Het prachtige meer van Montriond le lac is het op twee na grootste van het departement.

Dag 3: Annecy (O,L,D)
Rondleiding door de oude stad van Annecy. Wandel door de historische straten en ontdek de grote geschiedenis maar ook de kleine anekdotes van het Venetië van de Alpen.
Na de lunch in een restaurant geniet je van een rondvaart op het meer van Annecy om zo de weelderige landschappen tussen het meer en de bergen te ontdekken. Nadien is er nog een beetje vrije tijd in de stad.

Dag 4: Yvoire – Château de Ripaille (O,L,D)
Vandaag verken je het middeleeuwse dorp Yvoire, een oud vissersdorp. Stenen huizen met houten balkons, steegjes versierd met blauwe regen en geraniums, dit is Yvoire, de parel van het Meer van Genève. Het is een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Na de lunch krijg je een rondleiding in het Château de Ripaille, gelegen tussen Thonon en Evian aan de oevers van het meer van Genève. Vandaag produceert Ripaille een AOC-wijn die je met genoegen zal proeven.

Dag 5: Vrije voormiddag - Wandeling (O,L,D)
In de voormiddag geniet je van een beetje vrije tijd. Je kan de markt van Morzine verkennen.
Na de lunch in het hotel maak je een wandeling over het pad van de Dérèches dat langs de rivier de Dranse loopt.

Dag 6: Les Gets - Evian (O,L,D) 
Laat je verrassen door het mechanische muziek museum van Les Gets. Na de lunch maak je een cruise in Evian op een electro-zonneboot naar de watertuinen van Pré Curieux. Na een rondleiding door de tuinen keer je met de boot terug naar Evian en heb je nog wat vrije tijd in de stad.

Dag 7: Terugkeer naar België (O,L)
Terugreis naar Mechelen.  Stoplunch onderweg. 

Adres

103 Taille de Mas du grand Hotel, 74110, Morzine-Avoriaz Frankrijk

Praktische info

Lengtegraad: 46.1820079

Breedtegraad: 6.701287