georgie-2.jpg

Georgië anders

Verschillende hotels in 3* en 4*

Georgië anders

Jammer, deze reis werd geannuleerd!

Een vakantie in Georgië heeft jou veel te bieden. Het land kent een turbulente geschiedenis die zijn sporen heeft nagelaten in het cultureel erfgoed en het karakter van de Georgiër. Start je rondreis in het levendige Tbilisi en ontdek van hieruit de rest van dit prachtige land. Een aanrader van jewelste! 

Vluchturen

Vluchturen met Turkish Airlines (onder voorbehoud)

21/05/22  Brussel - Istanbul: 07u40 - 12u05
                  Istanbul - Tbilisi: 13u15 - 16u30  
28/05/22  Tbilisi - Istanbul: 10u40 - 12u10
                  Istanbul - Brussel: 15u55 - 18u20

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Tbilisi (D)
Vandaag vertrekt u naar Tbilisi. Bij aankomst volgt de transfer naar uw hotel.

Dag 2: Tbilisi (O,L,D)
Al in de middeleeuwen was Tbilisi uitgegroeid tot een welvarend knooppunt op de handelsroutes tussen West- en Oost Transkaukasië. Tegenwoordig is Tbilisi een levendige en gezellige stad, gelegen in een vallei omgeven door prachtige bergen. Het is een multiculturele stad waar Georgische, Armeens Apostolische en rooms-katholieke kerken, een synagoge en een moskee op nog geen 5 minuten lopen van elkaar verwijderd zijn. Tbilisi, ook wel het Parijs van het oosten genoemd, is een onstuimige maar zeer aangename mix van oost en west, wat al sinds de oudheid vele bezoekers trekt.
Aansluitend bezoeken we de Metekhi tempel, gelegen aan de Mtkvari rivier en gebouwd door de Georgische koning Sint-Demetrius II tussen circa 1278-1284. Het is een ongebruikelijk voorbeeld van een koepelvormige Georgisch-orthodoxe kerk. Op het naastgelegen Europaplein nemen we de kabelbaan naar het hoger gelegen gedeelte van Tbilisi en bezichtigen we de restanten van het Narikala fort. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over de oude stad, het onlangs aangelegde Europa Park en de sulfaatbaden, leuk om in de avond te bezoeken.
De lunch nuttigen we in de oude stad, een leuke wijk met smalle straatjes, traditionele huizen met typerende houten balkons, talloze terrasjes, en gezellige restaurants. We wandelen door de gezellige straatjes en bezoeken hier o.a. de synagoge en zien het seminarium waar Jozef Stalin seminarist was!  
’s Avonds een welkomstdiner in een typisch traditioneel Georgisch restaurant.
Overnachting in Tbilisi.

Dag 3: Tbilisi – Sighnaghi – Zegaani – Tsinandali – Telavi (O,L,D)
We verlaten Tbilisi en rijden verder naar de Kakheti regio, gekend en beroemd om de wijn en heerlijke Georgische huisbereide gerechten. Onze eerste stop is in het klein, maar lieflijk stadje Sighnaghi, gelegen binnen de stadsmuren die vroeger de stad beschermde tegen aanvallen. Hierdoor was het een toevluchtsoord voor de bevolking. Het stadje wordt omringd door cipressen met op de achtergrond de toppen van de Kaukasus.
Verder naar een dorp waar we ontvangen worden door een lokale familie waar u samen met hen het typische brood van de regio kan bakken, u proeft hier van de heerlijke wijn en geniet van een lunch. Na de lunch volgt u een masterclass in het maken van Churchkhela (typisch Georgisch snoepje). In Tsinandali brengen we een bezoek aan het 19e-eeuwse landhuis. Het huis ligt in een prachtig aangelegde tuin. Hier geniet u van een wijnproeverij.
Diner in een lokaal restaurant en overnachting in Telavi.

Dag 4 : Telvavi – Vardisubani – Alaverdi – Mosmiery – Gremi – Telavi  (O,L,D)
Na het ontbijt bezoeken we een lokaal bedrijf waar de wijn nog op de oude manier wordt bewaard, in “Kvevri”. Deze manier van werken werd opgenomen op de UNESCO wereld erfgoedlijst van immateriële zaken. De wijn wordt in een stenen pot bewaard en deze wordt half in de grond gegraven. In Alaverdi brengen we een bezoek aan de 11e-eeuwse kathedraal, bekend om de Georgische architectuur. Onze lunch nemen we in Mosmiery wijnhuis waar we ook een wijnproeverij doen.  Verder naar Gremi voor een bezoek aan het 16e-eeuwse  architectonisch monument, nl. de koninklijke citadel en de kerk van de aartsengelen. Ook de beltoren is een goed bewaard gebouw en ook het museum is een bezoek waard.
Terug naar Telavi voor diner en overnachting.

Dag 5 : Telavi -  Mzcheta – Gudauri (O,L,D) 
We verlaten de Kakheti regio en rijden naar de oude hoofdstad Mzcheta. Het stadje is het spirituele centrum van het land en de thuisbasis van de 2 belangrijkste kerken van Georgië. De Svetitkhoveli kathedraal werd gebruikt als kroningsplaats en begraafplaats voor Georgische vorsten. Het was de hoofdkerk van de Georgisch-orthodoxe kerk en is een pelgrimsoord omdat hier de mantel van Christus begraven zou zijn. Op een heuvel nabij Mzcheta staat het intieme Jvari klooster. Reeds vanaf de weg is deze koepelkerk zichtbaar en dit is de plek waar missionaris St. Nino een kruis oprichtte en de kerk stichtte. Beide kerken staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.
Vanaf Mzcheta volgt u de panoramische Georgian Military highway, de historische verbindingsweg met Rusland, naar het skioord Gudauri. Onderweg maken we nog een stop bij het opvallende Ananuri complex.
Diner en overnachting in Gudauri.

Dag 6 : Gudauri – Kazbegi - Gudauri (O,L,D)
Vandaag genieten we van de natuur van de Hoge Kaukasus en rijden naar Stephantsminda. Van hieruit rijden we per 4WD naar de Gergeti Drievuldigheidskerk. Op een hoogte van 2170m geniet u van de prachtige uitzichten op het Kaukasus gebergte en het stadje Kazbegi. Bij helder weer ziet u de gletsjer van Mt. Kazbegi, met zijn 5047m een van de hoogste bergen.  Bij een lokale familie helpen we met het bereiden van Khinkali (het bekendste Georgische gerecht) wat we nadien als lunch nuttigen. 
Terug naar Gudauri voor diner en overnachting.

Dag 7: Gudauri - Tbilisi (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we terug naar Tbilisi. Bij aankomst bezichtigen we de Drievuldigheid kathedraal. De onlangs gebouwde kerk is het grootste religieuze bouwwerk van Georgië en bestaat uit meerdere verdiepingen. De kerk is gesitueerd op een plateau dat prachtig aangelegd is met bloemen, bomen en perkjes.  
Namiddag heeft u vrij en kunt u de stad nog op eigen tempo verkennen of breng een bezoek aan de sulfaatbaden met als afsluiter een Georgische massage. 
Afscheidsdiner in een traditioneel restaurant. Overnachting in Tbilisi.

Dag 8: Terugreis naar België (O,L)
Na de lunch transfer naar de luchthaven voor de terugreis naar België.