storage/okrareizen/griekenland-1.jpg

Griekenland

Meteoren

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Het oude Griekenland wordt door geschiedschrijvers beschouwd als het eerste beschaafde land in Europa. Meer dan tweeduizend jaar geleden ontstond hier de westerse beschaving. Doordat Griekse legers zo veel land veroverden dat hun rijk één van de grootste ter wereld werd, werden ook de Griekse kennis en cultuur wijd verspreid. Deze reis doorheen de geschiedenis en de grote beschaving van weleer zal u in staat stellen het klassieke Griekenland in al zijn details te ontdekken. Bovendien is de imposante natuur overal nadrukkelijk aanwezig.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

18/09/2023: Brussel - Athene: 15:10 - 19:10
25/09/2023: Athene - Brussel: 12:00 - 14:20

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Brussel - Athene (A)
Vertrek vanuit Brussel naar ATHENE.
Aankomst op de luchthaven en onthaal door uw Nederlandstalige gids. Transfer naar het hotel.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Athene.

Dag 2: Athene - Nafplion  (O - L - A)
Ontbijt in het hotel. Vertrek naar Argolida via het Kanaal van Korinthe (korte stop). We bezoeken de archeologische site van  Mycene: de versterkingen, de Leeuwenpoort, het graf van Agamemnon. Middagmaal. Verder naar Epidaurus en zijn fameus theater met een akoestiek uniek in de wereld. Stop en vrije tijd in Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Nafplion.

Dag 3: Nafplion - Olympia (O - L - A)
Ontbijt in het hotel. We steken de Peloponnesos over en passeren Tripolis en Megalopolis op weg naar de regio Ilia. We  bezoeken hier de archeologische site van Olympia, het heiligdom en de tempel van Zeus en Hera, de hippodroom en het stadion. Middagmaal. Bezoek aan het archeologische museum met het beroemde standbeeld van Hermes. Aankomst op het einde van de dag en intrek in het hotel.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Olympia

Dag 4: Olympia - Delphi (O - L - A)
Ontbijt in het hotel. ’s Ochtends vertrekken we richting Patras en de brug van de Antirio rivier, die de Peloponnesos verbindt met Centraal-Griekenland. We volgen de pittoreske route langs de Golf Van Korinthië en passeren Nafpaktos, Galaxidi en Itéa alvorens in Delphi aan te komen. Middagmaal. Daarna bezoek aan de fontein van Castalia en aan het heiligdom van Athena Pronaia.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Delphi

Dag 5: Delphi - Kalambaka (O - L - A)
Ontbijt in het hotel. ’s Ochtends bezoeken we het heiligdom van Apollo en het archeologische museum met het standbeeld van de wagenmenner. Middagmaal. Vertrek naar Thessalië, onderweg stoppen we in enkele pittoreske en traditionele dorpjes.
Aankomst in Kalambaka en avondmaal en overnachting in het hotel in Kalambaka

Dag 6:   Kalambaka - Athene (O - L - A)
Ontbijt in het hotel. De Meteoren – kloosters die blijven hangen zijn tussen de rotsen en de hemel. Deze dateren uit de 11e eeuw. Momenteel zijn er nog slechts een 6-tal die bewoond worden door monniken. We bezoeken 2 kloosters met prachtige fresco’s, iconen en relieken. Middagmaal en verder naar Athene met een stop in de badplaats Kammena Vourla.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Athene

Dag 7: Athene (O - L - A)
Ontbijt. Panoramische tour van de stad, het parlement, de neoklassieke monumenten, het marmeren stadion, gevolgd door een gegidst bezoek aan de Acropolis en het Parthenon. Na de afdaling te voet van de Acropolis, hebben we nog een gegidst bezoek aan het nieuwe museum van de Acropolis. Middagmaal en vrije tijd in de Plaka.
Avondmaal en overnachting in het hotel in Athene

Dag 8: Athene – Cap Sounion - Terugkeer Brussel (O)
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Cap Sounion en de tempel van Poseidon. Bezoek aan de Kaap. Vrij middagmaal. (niet inbegrepen)
Verder naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.