roemenie.jpg

Hoogtepunten en tradities van Roemenië

Verschillende 4* hotels

Hoogtepunten en tradities van Roemenië

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Snuif cultuur op en bewonder de natuurpracht in het diverse Roemenië. Misschien kom je tijdens deze reis Dracula wel tegen? 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

09/05/22   Brussel - Frankfurt: 07u05 - 08u05 
                   Frankfurt - Boekarest: 09u50 - 13u10
17/05/22   Boekarest - Frankfurt: 18u35 - 20u05
                   Frankfurt - Brussel: 21u25 - 22u20

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1 (D)
Verwelkoming door de lokale gids in Boekarest. Transfer naar hotel. Check-in in het mooie hotel in het hart van het historische deel van Boekarest.

Dag 2 (O, L, D)
Geniet van een panoramische tour met de bus door een van de meest dynamische en kosmopolitische steden van Europa. We rijden langs de Boog van Triomf en over de Kissellef-straat die bekend staat als “De Roemeense Champs-Elysees”. Krijg de kans om het Universiteitsplein, het Romeinse plein, het Grondwetsplein met het Parlementspaleis en het Overwinningsplein met het Overwinningspaleis te bewonderen. Stop bij de Patriarchale Kerk die deel uitmaakt van het patriarchale complex op de Dealul Mitropoliei-heuvel en Parlementspaleis.

Dag 3 (O, L, D)
Boekarest – Sinaia, waar je de tijd neemt om te genieten van de aristocratische sfeer van dat fascinerend stadje. Hier zijn de meest indrukwekkende bezienswaardigheden: het Sinaia-klooster en het prachtige Peles Paleis. Ga naar een wijnkelder in het nabijgelegen dorpje Azuga om te proeven van de beste wijnen die hier geproduceerd worden. ‘s Namiddags kan je het stadje rustig verder verkennen, door de smalle straatjes kuieren en genieten van de prachtige natuur.

Dag 4 (O, L, D) Sinaia – Kasteel van Bran – Brasov
Trek naar de beroemde regio Transsylvanië en verken het mystieke Kasteel van Bran. Gehuld in mysterieuze legendes is de plaats bekender als ‘Graaf Dracula’s kasteel’. Nadien bezoek je het pittoreske stadje Brasov. Je ontdekt de middeleeuwse sfeer van het Raadsplein met o.a. het oude stadhuis, de orthodoxe kerk en de Zwarte kerk.

Dag 5 (O, L, D) Brasov - Zarnesti - Brasov
Ga verder op ontdekking in Brasov en bezoek de orthodoxe kerk Sint Niklaas en wandel langs de vestingmuren. En lunchen doe je vandaag bij een lokale familie in Zarnesti. Laat je verrassen door een echte Roemeense barbecue. Vrije namiddag in Brasov.

Dag 6 (O, L, D) Brasov – Sighisoara
Reis verder naar Sighisoara, beroemd omwille van zijn oude stad, opgericht in 1820 - een van de weinige bewaard gebleven en nog steeds bewoonde stadsforten in Europa. De hoogtepunten hier zijn het Historisch Museum (bezoek) en de Horlogetoren, die we niet zullen missen als we door de geplaveide straten slenteren. De stad staat ook wel bekend als de geboorteplaats van graaf Dracula.

Dag 7 (O, L, D) Sigishoara – Sibiu
Vertrek naar Sibiu, een van de mooiste en meest charismatische plekken in Roemenië. Wandel mee en begin op het Grote Plein, waar je het Stadhuis, de Raadstoren en het Brukenthal-museum zal zien. Daarna passeer je langs het Kleine Plein, het Huet-plein, de Leugenaarsbrug en de Evangelische Kerk.

Dag 8 (O, L, D) Sibiu – Curtea de Arges - Boekarest
In de ochtend reis je door de Karpaten, richting Boekarest (als het weer dit toelaat kunnen we door de beroemde Transfagarasan-bergpas rijden. Onderweg bezoek je de prachtige kathedraal van de stad Curtea de Arges. Daarna bezoek je de Roemeense hoofdstad Boekarest terug en krijg je de kans om de lokale winkels te bezoeken. ‘s Avonds geniet je van een kleurvol restaurant in het oude gedeelte van de Roemeense hoofdstad, met traditionele muziek en dansen.

Dag 9 (O, L)
Vrije voormiddag in Boekarest. ‘s Namiddags transfer naar de luchthaven en terugvlucht.