storage/okrareizen/shutterstock-1177061344.jpg

Ierland

cultuur en natuur in 8 dagen

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Ierland ademt rust uit. De natuur is er overweldigend: hoge kliffen, woeste golven in een blauwe zee, 365 eilanden, smalle en kronkelende weggetjes, groene, glooiende heuvels en groengrijze, ruige bergen, fleurige huisjes, oude kastelen met een bijzondere historie. Ierland moet je gewoon zelf ontdekken.

Vluchturen

(vluchturen zijn momenteel nog niet bekend)

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Brussel - Dublin - Galway (A)
Vlucht naar Dublin vanuit Brussel. Ontvangst en kennismaking met de Nederlandstalige gids. Middagmaal. Na de middag, brengt u een bezoek aan Clonmacnois (kloostersite met ruïnes en de befaamde hoge kruisen). Check-in in hotel Flannerys Galway 3* (of gelijkwaardig). Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 2: Galway - Connemara (O - L - A)
Vandaag staat volledig in het teken van de wereldberoemde meren van Connemara. Dit is een woest natuurlandschap, en wordt gekenmerkt door uitgestrekte hoogveengebieden. De streek is ook enorm bekend dankzij het bekende lied van Michel Sardou dat op menig huwelijksfeest reeds de zakdoekjes in de lucht heeft gekregen. Middagmaal in Leenaun. Nadien volgt nog een bezoek aan de “Kylemora Abbey” met zijn mooie tuin.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Galway - Killarney (O - L - A)
Vandaag gaan we op ontdekkingstocht in de “Burren”, waar we ons bij momenten in een maanlandschap wanen. Deze regio is ook een echt paradijs voor de botanicus en de geoloog (sommige rotsformaties ontstonden ettelijke millenia geleden). Tijdens ons bezoek aan deze streek mogen we de Cliffs of Moher niet missen. Deze gigantische falaises steken ongeveer 200 m boven de zee uit. Lunch onderweg. Op weg naar ons hotel in het county Kerry, gaan we per ferry de monding van de Shannon oversteken. Een kolonie dolfijnen houdt ervan de ferry te volgen. Check-in in het hotel Killarney 3* (of gelijkwaardig).
Avondmaal en overnachting.

Dag 4: Killarney - Dingle (O - L - A)
Vandaag rijden we naar het schiereiland Dingle, dat qua schoonheid kan wedijveren met de Ring of Kerry. De voormiddag staat in het teken van Slea Head, een mooie falaise, met zicht op de Blasket eilanden met zijn vele kuddes schapen. Lunch onderweg.
In de namiddag bezoeken we het Oratorium van Gallarus, een kleine kapel gebouwd met de gedroogde steen methode, en een toonbeeld van primitieve Ierse architectuur. Vooraleer terug te keren naar ons hotel in Killarney, nemen we de tijd om in het hoofdplaatsje Dingle, met zijn vele kleuren en leuke ambiance rond te slenteren.
Terugkeer naar het hotel in Killarney voor avondmaal en overnachting.

Dag 5: Ring of Kerry (O - L - A)
De Ring of Kerry is waarschijnlijk de meest toeristische regio van Ierland met als topper het Mucross House en zijn botanische tuinen. Mucross House is een landgoed gebouwd in Tudor stijl door de Britse architect Willam Burn in 1843 voor Henry Arthur Herbert en zijn vrouw. Middagmaal.
Avondmaal en overnachting in Killarney. 

Dag 6: Killarney - Bray (O - L - A)
Vandaag doorkruisen we Ierland van West naar Oost en brengen we een bezoek aan de paardenstoeterij van de National Stud in Kildare. Lunch onderweg. Verder naar ons hotel The Address Citywest 4* (of gelijkwaardig) in de regio van Wicklow/Dublin.
Avondmaal en overnachting in Bray.

Dag 7: Bray - Wicklow Mountains - Dublin (O - L - A)
Vandaag bezoeken we de mooie natuur ten zuiden van Dublin. We rijden via de bergen van Wicklow naar het bezoekerscentrum van Glendalough. Lunch onderweg. In de namiddag een (facultatieve) wandeling langs de kust naar Greystones.
Terugkeer naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8: Dublin - Brussel (O - L)
Vandaag brengen we een blitz bezoek aan Dublin. We bezoeken St. Patrick’s Cathedral en Trinity College (Book of Kelts met prachtige bibliotheek. Lunch. Na de middag nog voldoende tijd voor shopping, bezoek aan het Nationaal Museum.
Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.