storage/okrareizen/ijsland-5.jpg

IJsland

Comfortabele hotels in volpension

Ijsland

Door regio West Vlaanderen

Vulkanen, zwarte stranden, watervallen, mostapijten, ijs- en zandwoestijnen … IJsland spreekt tot de verbeelding en eens je er bent kom je ogen te kort. Het rijtje van wandelingen, landschappen, watervallen en uitzichtpunten is eindeloos. Geen idee waar te beginnen? Boek dan deze reis! 

Vluchten onder voorbehoud met Icelandair:

10/09/22 : FI555 : BRU - KEF : 14:00 - 15:15
17/09/22 : FI554 : KEF - BRU : 07:40 - 12:55

 

Programma

Dag 1 - BRUSSEL > REYKJAVIK 

Vertrek vanuit Brussel met de rechtstreekse vluchten van Icelandair. Aankomst op Keflavik International Airport in de namiddag. 

Ontmoeting met uw Nederlandstalige lokale gids en transfer naar het hotel. Diner en overnachting in Fosshotel Lind of gelijkwaardig in Reykjavik.

Dag 2 - GOLDEN CIRCLE 

Bezoek aan de hoofdstad met uw gids. In de loop van de ochtend ontdekt u de charmes van deze stad op mensenmaat, langs de intrigerende Hallgrimskirkja kerk (optioneel interieurbezoek), de zeer levendige Laugavegur straat, het Harpa centrum, een waar architecturaal meesterwerk... Vertrek voor de ontdekking van de Gouden Cirkel. Daarna gaan we naar de Geysir en Strokkur geisers om een van de beroemdste natuurgebieden van IJsland te bewonderen. De naam is afgeleid van de Grote Geysir, een van de krachtigste geisers ter wereld. Lunch.

Ga verder naar de indrukwekkende Gullfoss waterval. De 'Golden Falls' zijn genoemd naar de gouden regenboog die zich op een heldere dag boven de kloof vormt. Gullfoss is misschien niet de hoogste waterval van IJsland, maar zeker wel een van de indrukwekkendste. Verder naar het Nationaal Park Þingvellir, dat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat vanwege zijn historisch, cultureel en geologisch belang. Als we het over geologie hebben, heeft de plaats een reeks scheuren in de aardkorst, veroorzaakt door de scheiding van de Noord-Amerikaanse en Euraziatische tektonische platen. Hierdoor ontstaan prachtige steenstructuren. De belangrijkste van de scheuren is Almannagja. Het lijkt op een canyon en je kunt de Oxarafoss waterval zien. Sommige fouten zijn gevuld met doorzichtig water. In de beroemdste, Silfra, is het zelfs mogelijk te duiken. Over geschiedenis gesproken: het IJslandse parlement werd hier in 930 opgericht. Het bleef hier tot 1798. Ga verder naar de regio Borgarnes. Diner en overnachting in het Borgarnes Hotel of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 3 - REGIO SKAGAFJORDUR 

Vertrek naar het noorden, waar je de prachtige watervallen van Hraunfossar (lava waterval) en Barnafossar (kinderwaterval) zult ontdekken. U passeert Reykholt, de stad van de beroemde middeleeuwse historicus en schrijver Snorri Sturlasson... Daarna bewondert u de vulkaan Baula die de horizon domineert vanaf de top van zijn 934 m.  Lunch onderweg. Over de hoogvlakte van Holtavorduheidi, een desolaat landschap van eindeloze heidevelden. Aankomst in het noorden van het eiland, in de provincie Skagafjordur, één van de welvarendste streken van het land dankzij de landbouw en de paardenfokkerij. Ga verder naar het noorden.

Optioneel: U krijgt de kans om een unieke IJslandse paardendrafshow te zien en de IJslandse paarden van dichtbij te bekijken. 

Diner en overnachting in het Mikligardur Hotel of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 4 - AKUREYRI - MYVATN 

Vertrek naar het schiereiland Tröllaskagi, het grootste schiereiland aan de noordkust, dat achter zijn bergen en diepe fjorden charmante vissershaventjes verbergt. We passeren Siglufjorðür, een vissershaven op de bodem van een diepe fjord. 1200 inwoners leven hier het hele jaar door, in dit zeer mooie dorp met kleurrijke gevels en een levendige haven. Aankomst in Dalvik.

Optioneel kunt u tijdens een boottocht walvissen spotten. Dalvik heeft een van de beste walvisspotlocaties ter wereld: een kans om bultruggen en dwergvinvissen te zien. Lunch. Ga verder naar Godafoss, "De waterval van de Goden".  iner en overnachting in het Raudaskrida Hotel of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 5 - MYVATN - EGILSTADIR - OOSTELIJKE FJORDS REGIO                                                                              

Vertrek naar de unieke Myvatn regio, wereldberoemd om zijn unieke geologische en vogellocaties. Verken de vele natuurwonderen van de regio zoals de beroemde lavaformaties van Dimmuborgir "het donkere kasteel" met zijn mystieke vulkanische grotten, het geothermische gebied van Hverarönd en de indrukwekkende kraters van Skutustadir. U zult ook de geothermische centrale van Krafla zien, die in 1977 de eerste grootschalige geothermische centrale was die groene energie gebruikte. Lunch. Verder door de uitgestrekte vlaktes van het Mödrudalsöraefi woestijnplateau met maanlandschappen. Ga verder naar de oostelijke fjorden. Diner en overnachting in het Jokull Hotel of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 6 - JÖKULSÁRLÓN GLACIER 

Vertrek naar het zuiden van IJsland. Ontdek de Vatnajokull gletsjer en in het bijzonder de indrukwekkende site van Jökulsárlón - de lagune van de Vatnajokull gletsjer. Optioneel: 40min amfibieboot cruise op de Jökulsárlón lagune temidden van de blauwe ijsbergen van de Vatnajokull gletsjer, een van de grootste gletsjers in Europa. Lunch. Verder naar Skaftafell Nationaal Park, een van de mooiste gebieden van het land, ook gelegen aan de voet van de Vatnajökull gletsjer en de thuisbasis van, onder andere, de Svartifoss waterval, beroemd om zijn prachtige orgelvormige basalt formaties (wandeling verplicht). Ga verder naar 's werelds grootste lavagebied, Eldraun. Via Vik, de wolhoofdstad van IJsland, en beroemd om zijn sublieme zwarte zandstrand, stoppen we bij Reynisfjara. Diner en overnachting in het Dyrholaey Hotel of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 7 - VIK - REYKJAVIK

De sightseeing begint met onze eerste stop bij de Skogafoss waterval. Optioneel bezoek aan het Skogar Museum dat IJslandse tradities tot leven brengt. Het museum heeft verschillende zalen over verschillende gebouwen, waarin het leven in IJsland aan de hand van verschillende thema's wordt geschetst (visserij, landbouw, onderwijs, muziek...) en presenteert vervolgens verschillende kleine lage huizen met turfdaken, zoals die tot in de 19e eeuw werden gebouwd. Passage door de adembenemende Seljalandsfoss waterval, die de ervaring biedt om achter zijn sluier te kunnen kruipen (als de tijd het toelaat). Lunch. 

Optioneel: U gaat naar de "geheime lagune". U krijgt de gelegenheid om u te koesteren in een natuurlijk warm zwembad, verscholen op het IJslandse platteland dicht bij het hotel. Het water heeft het hele jaar door een zeer aangename temperatuur tussen 36 en 40°c. De toegang tot de Secret Lagoon en het lenen van een handdoek zijn inbegrepen. Late namiddag vrij om van de hoofdstad te genieten. Diner ter vrije besteding en overnachting in het Fosshotel Lind of gelijkwaardig in de omgeving.

Dag 8 - REYKJAVIK > BRUSSEL 

Na het ontbijt, transfer per bus naar de internationale luchthaven van Keflavik voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.