storage/okrareizen/shutterstock-1825747904.jpg

Italië Le Marche & Abruzzo

7 nachten in verschillende 3* hotels

Italië

De Marche is net Italië in het klein, met de prachtige kust van de Adriatische Zee, de zachtglooiende groene heuvels van het binnenland en de spectaculaire bergtoppen van de Apennijnen. De heuveltoppen worden gesierd door vele kleine stadjes die 
Romeinse opgravingen, middeleeuwse kloosters, paleizen, fantastische monumenten en onbetaalbare schatten herbergen. De rijke en smaakvolle keuken typeert zich door het gebruik van simpele maar natuurlijke ingrediënten en heeft enkele wijnen 
van wereldfaam voortgebracht zoals de Verdicchio.

Vluchturen

(vluchturen zijn momenteel nog niet bekend)

Programma

De Abruzzo bezit het grootste aantal nationale parken van Italië. 30% van het gebied is beschermd natuurgebied en rijk aan een unieke flora en fauna. Naast een overweldigende natuur, treft men stadjes aan waar de tijd is blijven stilstaan, Langs de “Costa dei Trabocchi” liggen de monumentale trabocchi, typische houten vissersplatforms. 
Ontdek deze prachtige en nog onontdekte stukjes Italië met deze 8-daagse rondreis.

DAG 1 Bologna / Pesaro-omgeving 
Aankomst op de luchthaven van Bologna en transfer naar het hotel in de omgeving van Pesaro. Welkomdrank, avondmaal en 
overnachting. 

DAG 2 Pesaro / Gradara
Na het ontbijt, vertrek naar Pesaro, de geboorteplaats van componist Rossini naar wie het conservatorium en theater vernoemd zijn. Samen met de gids bezoeken we het historisch centrum. In de namiddag rijden we nog naar Gradara bekend vanwege het schitterend kasteel, één van de best bewaarde middeleeuwse bouwwerken van Italië.

DAG 3 Urbino 
Vertrek naar Urbino met het historisch centrum ingeschreven als Werelderfgoed op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Licht middagmaal in restaurant en vrije tijd ter beschikking. 

DAG 4 Grotten van Frasassi / Loreto / Silvi Marina-omgeving 
Vertrek en bezichtiging van de Grotten van Frasassi, de grootste van Europa en heel bijzonder. Licht middagmaal in restaurant. We rijden verder naar Loreto en erna naar Silvi Marina en omgeving. 

DAG 5 Ascoli Piceno / Teramo 
Vertrek naar Ascoli Piceno ook wel de stad met de honderd torens genoemd. Geleid bezoek van het historisch centrum. Licht middagmaal op basis van typische producten. In de namiddag maken we nog een halte te Teramo voor een bezoek aan de prachtige Duomo Santa Maria Assunta en San Berardo. 

DAG 6 Abbazia Santo Spirito del Morrone / Sulmona 
Vertrek naar de Abbazia Santa Spirito, een imposant architecturaal complex gesticht door Celestino V, gelegen op enkele kilometers van Sulmona. We rijden verder naar Sulmona ook wel de mooiste stad van Abruzzo genoemd. Licht middagmaal in restaurant en vrije tijd ter beschikking voor individueel bezoek, terrasje, wandeling.

DAG 7 Agnone / Lanciano / costa dei Trabocchi 
We vertrekken naar Agnone; een prachtig schilderachtig stadje gelegen aan de rivier Verrino. Hierna verder naar Lanciano, stad gelegen tussen de Adriatische kust en het bergmassief van de Majella. Licht middagmaal in een lokaal restaurant.

DAG 8 Tivoli / Luchthaven Rome
Na het ontbijt vertrek naar Tivoli, een mooi oud stadje. Het was eeuwenlang de geliefde zomerverblijfplaats van vele rijke Romeinse families die werden aangetrokken door het koele klimaat. Lichte maaltijd in een restaurant. Transfer naar de luchthaven van Rome en vertrek terug naar Brussel.
Tijdens deze rondreis verblijven we in goede 3-sterrenhotels; hotel Mediterraneo te Pesaro en hotel Florida te Silvi Marina