puglia-1.jpg

Puglia

Hotel Sierra Silvana 4*

Puglia

Door regio West-Vlaanderen

Op zoek naar een ideale strand- en culturele vakantiebestemming? Denk dan eens aan Puglia in de Italiaanse hiel! Je vindt er alles wat je zou verwachten van een Italiaanse regio: eeuwenoude dorpjes die trots hun geschiedenis dragen, idyllische landschappen bezaaid met olijfbomen, een keuken die niet moet onderdoen voor andere regio’s in Italië, de zee en prachtige stranden! 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

14/09/22  Brussel - Bari: 14u35 - 16u55  
21/09/22  Bari - Brussel: 17u45 - 20u15

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Bari (D)
Aankomst op de luchthaven van Bari. Ontmoeting met de gids en transfer naar het hotel.
Welkomdrank, avondmaal en overnachting.

Dag 2: Castel de Monte –Trani (O,L,D)
Vertrek na het ontbijt naar Castel del Monte voor een geleid bezoek aan de meest indrukwekkende achthoekige burcht van Frederik II, gebouwd op één van de hoogste toppen van het Murge gebergte in Puglia. We rijden verder naar Trani.
Lichte lunch in restaurant.
Bezoek van het stadje Trani met zijn prachtige Romaanse kathedraal.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3: Grotten van Castellana-Alberobello- Ostuni (O,L,D)
Na het ontbijt vertrek naar Castellana. Hier bezoeken we de sensationele druipsteengrotten van Castellana van meer dan 2 km lang en ontstaan door prehistorische onderaardse rivieren die de prachtige formaties van stalagmieten en stalactieten hebben achtergelaten.
Middagmaal in restaurant.
We rijden verder naar het pittoreske plaatsje Alberobello, de stad van de "trulli", waarvan de witgekalkte kegelvormige huisjes met stenen puntdak, deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed.
In een lokale “cantina” proeven we van de excellente wijn van de streek. Daarna bezoeken we nog het aangenaam stadje Ostuni, "la città bianca" (de witte stad) dat zich uitstrekt over verschillende heuvels en één van de mooiste en typische stadjes van Zuid-Italië is. Wandeling door het historisch centrum en tijd voor een terrasje.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 4: Taranto – Grottaglie (O,L,D)
Na het ontbijt vertrekken we naar Taranto, stad van Griekse oorsprong. We bezoeken de kathedraal van San Cataldo en het Nationaal Museum met één van de belangrijkste archeologische collecties van de Magna Grecia.
Middagmaal in restaurant.
We rijden nog verder langs Grottaglie, een belangrijk wijncentrum maar vooral bekend om de artisanale reproductie van Griekse vasen.
Terugkeer naar het hotel, diner en overnachting.

Dag 5: Lecce – Galatina (O,L,D)
Na het ontbijt, vertrek naar Lecce, hoofdplaats van het schiereiland van Salento en zonder twijfel de hoofdstad van de zuid-italiaanse barok. Het centrum van de oude stad ligt aan Piazza S.Oronzo met het standbeeld van S.Oronzo, de patroonheilige van de stad, opgericht op de kolom die het eindpunt van de Romeinse Via Appia was en uitgeleend door Brindisi. Een groot deel van het plein bestaat uit de ruines van een Romeins theater. Eén van de mooiste plekken van de stad is de Piazza del Duomo, een harmonisch geheel van huizen en van de Basiliek Santa Croce in de typische Lecce-barokstijl.
Middagmaal in restaurant.
Voortzetting naar het stadje Galatina waar we de kathedraal S.Caterina d'Alessandria bezoeken, één van de mooiste kerken van de Salento, met schitterende gotische fresco's en de kerk van S.Pietro en Paolo met prachtige fresco's op het plafond. Aangename wandeling door het historisch centrum.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 6: Matera (O,L,D)
Na het ontbijt, vertrek richting regio Basilicata om een bezoek te brengen aan het door UNESCO beschermt Matera. Deze stad is vooral bekend vanwege de "sassi" een uiterst charmante wijk die bestaat uit huizen die deels uit de bergen uitgehouwen zijn. In het centrum van de Sassi staat op het hoogste punt de kathedraal uit 1230. Naast deze kerk tellen de Sassi maar liefst 155 grotkerken. Vanaf het plein bij de kerk San Agostino heeft men het mooiste uitzicht over de Sassi.
Middagmaal in restaurant en namiddag vrij ter beschikking voor individueel bezoek, terrasje of shopping.
Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 7: Bari (O,L,D)
Na het ontbijt bezoeken we met de gids de stad Bari, hoofdstad van de regio Puglia : de oude stad met zijn talrijke smalle en kronkelende straatjes en monumenten zoals de Basiliek van S.Nicola,de kathedraal van San Sabino en het Castello Svevo (het Normandisch Zwabisch kasteel).
Middagmaal in restaurant. Tijd vrij ter beschikking voor individueel bezoek, shopping of terrasje.
Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 8: Vertrek (O)
Na het ontbijt, vrije tijd ter beschikking naargelang het uur van vertrek van de vlucht.  
Transfer naar de luchthaven van Bari met assistentie en vertrek.