shutterstock-1289351245.jpg

Jordanie

Ongekend mooie bezienswaardigheden

provincie Oost-Vlaanderen

Zoveel mogelijk zien van Jordanië in 8 dagen? Deze reis is ideaal om alle bezienswaardigheden van dit wondermooie land te combineren. Bewonder het rijk der Omayyaden, Amman, de huidige en historische hoofdstad van Jordanië; de woestijnkastelen en natuurlijk de beroemde stad Petra. Dit wil je niet missen!

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

11/102023: Brussel - Amman:
18/10/2023: Amman- Brussel: 

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Brussel - Amman (A)
Vlucht vanuit Brussel via Wenen naar Amman

Dag 2: Amman (O - L - A)
Bezoek aan de kastelen van de woestijn. Het kasteel van Qasr Al-Azraq was het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia, dat van de Omayyaden (Qasr Amra) is het meest gekende en ligt in het hartje van de woestijn. Na de lunch rondleiding in Amman. We ontdekken het archeologisch museum, de citadel (panoramisch zicht over de stad) en het Romeins theater

Dag 3: Jerash & Ajlun (O - L - A)
We trekken ’s morgens naar Jerash. Deze stad bezit de best bewaarde ruïnes van het Midden-Oosten. De Romeinen hebben nergens anders zo’n indrukwekkende monumenten nagelaten. Vervolg van de uitstap in Ajlun en bezoek aan het fort van Qala’atar-Rabad dat door de Arabieren werd gebouwd om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Na de lunch bezoeken we Um Qais van waaruit we een prachtig zicht hebben op het Galilea-meer, de Yarmouck-rivier en de Golan-vlakte.

Dag 4: Madaba & Mount Nebo & Kérak (O - L - A)
We rijden naar Madaba waar we naast een aantal Romeinse overblijfselen in de moderne stad ook de Grieks-Orthodoxe kerk van St Georges met mozaïeken uit de 6de eeuw en een kaart van Palestina bewonderen. We trekken verder naar Mount Nebo, de berg van waaruit Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag. ’s Namiddags rijden we over de koninklijke laan tot de burcht van Kérak.

Dag 5: Petra (O - L - A)
Vandaag bewonderen we de schatten van de roze stad Petra die door de Nabateërs in de bergen van Sharah werd opgericht. De imposante gevels die er uit de rotswand gehouwen werden zijn Unesco werelderfgoed. Wie wil, kan hier te paard de befaamde kloof bezoeken.

Dag 6: Wadi Rum (O - L - A)
Per 4x4 rijden we door de spectaculaire woestijnlandschappen van Wadi Rum. Het unieke rotslandschap lijkt wel een maanvallei en werd vereeuwigd in de film ‘Lawrence of Arabia’.

Dag 7: Dode Zee (O - L - A)
Bij de Dode Zee sluiten we de rondreis in schoonheid af. Het wateroppervlak ligt 392 m onder de zeespiegel en heeft een hoge concentratie van mineralen (waarvan 33% zouten). We kunnen hier zwemmen en ontspannen. 
Afscheidsmaaltijd en overnachting in het hotel.

Dag 8: Amman - Brussel (O)
Vlucht vanuit Amman via Wenen naar Brussel