shutterstock-1056329414.jpg

Malta

Authentiek Malta

Malta

Door regio West-Vlaanderen

We verblijven in hotel Odycy aan de kustlijn van Qawra, gelegen aan de oostkant van het eiland. Het hotel beschikt over een breed scala aan eet- en drankgelegenheden en entertainment, conferentiefaciliteiten, een waterpark en dakterrassen. Het hotel heeft in totaal 600 kamers, die alles te bieden hebben voor een onvergetelijk verblijf: thee- en koffiefaciliteiten, minibar, bad- en doucheproducten, haardroger, centrale airconditioning, draadloze internettoegang, telefoon met directe buitenlijn, flatscreen.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

30/09/24 Brussel - Malta 20.05-22.55 KM-421

07/10/24 Malta - Brussel 16.10-19.15 KM-420 

Programma

Tijdens deze reis zijn er verschillende excursies inbegrepen:

Eilandtour
U gaat op verkenning door het oude en mystieke Malta (dagexcursie, lunch inbegrepen). U bezoekt Mdina, ook gekend als de stille stad. Wandeling met uw Nederlandstalige gids doorheen de kronkelende straatjes van de oude stad om uit te komen bij de  indrukwekkende bastions. Op een heldere dag kan u van hieruit heel het eiland overschouwen. In de namiddag rijden we naar de Dingli Cliffs voor een pittoreske fotostop, daarna bezoek aan de mooie kerk van Mosta (met de 3de grootste koepel ter  wereld). De dag wordt afgesloten in de botanische tuinen van San Anton, vandaag de residentie van de president van Malta.

Gozo
U vertrekt in de ochtend, samen met een Nederlandstalige gids, voor een volledige dagexcursie naar Malta’s zustereiland Gozo. De overtocht gebeurt per ferry (+/- 20min). Alhoewel beide eilanden veel overeenkomsten vertonen in geschiedenis en ontwikkeling, heeft Gozo toch een totaal eigen karakter. Dit eiland met de 3 heuvels is groener er pittoresker dan Malta. Bezoek aan de megalithische tempels van Ggantija (Unesco werelderfgoed) en de Calypso Cave, alsook de citadel in Victoria. In de namiddag bezoek aan Xlendi Bay en Dwejra bekend voor zijn “binnenzee”.

Steden en een havencruise
Bezoek (halve dag) met uw Nederlandstalige gids aan de 3 steden (Vittoriosa, Cospicua en Senglea): de eerste thuisbasis van de ridders van St. John. Deze 3 steden zijn ook gekend omwille van de vele kerken, paleizen en bastions. Wandeling doorheen de  kleine smalle straatjes en langs de historische gebouwen. Vittoriosa, oude thuisbasis van de ridders van St. John en een waar  openlucht museum, verder is er ook nog het maritiem museum, het museum van de folklore en het paleis van de inquisiteur.
Cospicua, met de indrukwekkende parochiekerk met tal van kunstwerken. We sluiten af met een 90 minuten durende  havencruise rond de 2 natuurlijke havens van Marsamxett en de grote haven. Door hun natuurlijke kreken behoren ze tot de mooiste van Europa. Rest van de dag vrij en terugkeer naar het hotel.

Blue Grotto & Marsaxlokk
Na het ontbijt, vertrek met uw Nederlandstalige gids naar het pittoreske vissersdorpje Marsaxlokk in het zuiden van het eiland (halve dag. Verderzetting van het bezoek naar Birzebbugia om daarna uit te komen bij de Blue Grotto. Hier kan u (facultatief ca. 9 euro) een boottochtje maken om kennis te maken met de schitterende blauwe zee en de onderwaterflora van de grotten. Rest van de dag vrij en terugkeer naar het hotel.

La Valletta
Bezoek (halve dag) met uw Nederlandstalige gids aan La Valletta: we bezoeken de Upper Barracca Gardens wat een prachtig zicht geeft op de grote haven, nadien gevolgd door een bezoek aan de kathedraal van St. John, die teruggaat naar de tijd van de Maltese ridderorde. Rest van de dag vrij.