shutterstock-746628439.jpg

Het Zuiden van Marokko

Verschillende hotels 4*

Het Zuiden van Marokko

Door regio West-Vlaanderen

Marokko is een land met tal van toeristische troeven: schilderachtige dorpjes in het binnenland, weidse berglandschappen, bruisende souks in de kleurrijke steden en eeuwenoude tradities. Alles natuurlijk overgoten met de altijd stralende zon. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

17/04/2024 Brussel - Marrakesh
24/04/2024  Marrakesh - Brussel

Programma

Dag 1: Heenvlucht naar Marrakesh
Vlucht naar Marrakesh. Aankomst op de luchthaven en onthaal door uw lokale, Nederlandstalige gids die deze rondreis zal begeleiden. Transfer naar het hotel. 
Avondmaal en overnachting in hotel Diwane 4 * of Bleu Sea Printemps 4 (of gelijkwaardig).

Dag 2: Marrakesh
Bezoek aan de bezienswaardigheden van Marrakesh: bewonder de prachtige Koutoubia (Moskee van de Boekverkopers). Lunchen doen we in een voormalig paleis van de medina. In de namiddag slentert u door de Medina en de souks voordat u aankomt op het Jemaa el-Fnaa plein, waar onder andere muzikanten, dansers en slangenbezweerders elke dag unieke shows geven. U zult ook de verschillende Marokkaanse ambachten ontdekken: lederbewerking, ijzerbewerking, koperbewerking, ...
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Marrakesh
Vrije dag. Mogelijkheid om deel te nemen aan optionele activiteiten of te genieten van een vrije wandeling door de souks of in de wijk Guéliz (het moderne stadscentrum van Marrakesh).
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: Marrakesh | Kasbah Ait Benhadou | Ouarzazate (220 km)
Vertrek naar Ouarzazate via de Tichkapas. We doorkruisen sprookjesachtige landschappen en dorpjes die in terrasvorm werden gebouwd. Bij aankomst in Ouarzazate bezoek aan de Aït Ben Haddou. Dit prachtige monument, dat in 1987 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is geplaatst en wordt beschouwd als een van de best bewaarde Ksars in het zuiden van Marokko. Verder naar Ouarzazate, panoramische rondleiding door de stad met een fotostop voor de Taourit Kasbah.
Avondmaal en overnachting in het Club Hanane 4* of Kenzi Azghor 4* hotel (of gelijkwaardig) in Ouarzazate.

Dag 5: Ouarzazate | Tinghir | Erfoud | Merzouga (400 km)
We rijden over de route van de ‘1000 kasba’s’ en genieten van een overweldigend landschap: versterkte dorpjes, kasba’s en ksours, … Fotostop bij de Vallei van de Rozen, daarna verder naar Tineghir waar we de lunch zullen nuttigen. Tineghir is beroemd om zijn prachtige Todra kloven, waarvan de canyons een hoogte van 250 meter bereiken. Verder naar Erfoud en dan met 4X4 naar de Merzouga woestijn.
Avondmaal en overnachting in tenten midden in de woestijn.

Dag 6: Merzouga | Alnif-Zagora (310 km)
Vertrek naar Zagora, door het dorp Rissani, bakermat van de huidige Alaouite dynastie. Bezoek aan het Mausoleum van Moulay Ali Chérif, stichter van de Alaouite dynastie die al meer dan 300 jaar over het land regeert. Verder naar Alnif, een klein Berberdorp. Na het middagmaal, verder naar Zagora via Tazzarine en Taghbalt. Onderweg zie je prachtige pre-Sahara woestijnlandschappen bezaaid met Berberdorpen met uitzicht op de Draa Vallei.
Avondmaal en overnachting in het hotel Riad Lamane 4* (of gelijkwaardig) in Zagora.

Dag 7: Zagora | Ouarzazate | Marrakesh (360 km)
Voortzetting naar Ouarzazate via een weg langs de rechteroever van de Oued Draa, omzoomd met palmbossen, kashba’s en ksours. Aankomst in Ouarzazate en middagmaal. Hierna nemen we verder terug de route naar Marrakesh.
Avondmaal en overnachting in hotel Diwane 4 of Bleu Sea Printemps 4 (of gelijkwaardig) in Marrakesh.

Dag 8: Marrakesh en terugvlucht
Na het ontbijt en check-out vrije tijd (afhankelijk van het vluchtuur)
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.