30-okra-cultuur-marokko1.jpg

Marokko Keizerlijke steden

Verschillende hotels 4*

Marokko Keizerlijke steden

Door regio West-Vlaanderen

Marokko is een land met tal van toeristische troeven: schilderachtige dorpjes in het binnenland, weidse berglandschappen, bruisende souks in de kleurrijke steden en eeuwenoude tradities. Alles natuurlijk overgoten met de altijd stralende zon. Deze begeleide rondreis neemt je mee naar de vier Keizerlijke Steden van Marokko, die getuigen van een glorierijk verleden : Rabat, Meknes, Fès en Marrakech.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

25/03/22  Charleroi - Casablanca: 06u30 - 10u15 
01/04/22  Marrakech - Brussel:    18u10 - 23u05 (update 10/01/22)

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Casablanca (D)
Heenvlucht op Casablanca.  Onthaal door de Nederlandstalige lokale gids. Transfer naar het hotel Oum Palace 4* (of gelijkwaardig) . Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag  2: Casablanca - Rabat (O,L,D)
Ontbijt in uw hotel. Bezoek aan CASABLANCA, economische hoofdstad en grootste stad van het koninkrijk. Na de lunch start het stadsbezoek langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de residentiële wijk Anfa, het plein van de Verenigde Naties, de Habous-wijk, het Koninklijk Paleis en de boulevard van Casablanca waarlangs de grote Hassan II moskee gelegen is.
Facultatief bezoek aan de prachtige binnenkant van de moskee (richtprijs: € 15).
Rit naar Rabat en intrek in het hotel Chellah 4* (of gelijkwaardig). Avondmaal in het hotel.

Dag  3: Rabat - Meknes - Volubilis - Fes (O,L,D)
Vertrek naar Rabat met bezoek aan de Hassantoren, het mausoleum van Mohamed V, het Koninklijk Paleis, de Andalusische tuinen en de kashba van Oudaya.
Rit naar de Ismaili hoofdstad Meknès waar u het El Hdim-plein, de poorten Bab Lakhmiss en Bab Mansour (een van de mooiste poorten van het land), de koninklijke paardenstallen, de moskee en het mausoleum van Moulay Ismaïl bezichtigt.
Na de lunch transfer naar de Romeinse ruïnes van Volubilis en de heilige stad Moulay Idriss . Vervolg van de rit naar Fes en intrek in hotel Menzeh Zalagh 4* (of gelijkwaardig).
Avondmaal in het hotel en overnachting

Dag 4: Fes (O,L,D)
Vandaag staat een bezoek aan Fes op het programma. De spirituele hoofdstad van Marokko is ongetwijfeld de mooiste van de Keizerlijke Steden. Je verkent er de medina “Fes El Bali” en de andere historische monumenten. Je kunt hier 's ochtends bovendien een Koranschool bezoeken en bij een Marokkaans gezin de theeceremonie bijwonen. Middagmaal in een voormalig paleis van de medina.
's Namiddags halte op de esplanade van het Koninklijk Paleis om er de indrukwekkende gouden poort te fotograferen. Vervolgens transfer naar de graftomben van Mérinides. Van hieruit heb je een knap panoramisch zicht op de stad, de oude stadswallen en het omringende landschap. De dag eindigt met een bezoek aan een leder- en tapijtenfabriek.
Terugkeer en avondmaal in het hotel.

Dag 5: Fes - Beni Mellal - Marrakech (O,L,D)    
Na het ontbijt vertrek naar Béni Mellal. Je doorkruist de bergachtige regio van de Midden-Atlas en van Zayane. Het landschap is hier bezaaid met dorpjes, berbersoeks en kurk- en thujabomen. Onderweg halte bij de Ahmed Lhansali-dam. Vervolg van de rit naar Marrakech. Intrek in het Imperial Mogador Kasbah 4* hotel (of gelijkwaardig).
Avondmaal in het hotel en overnachting. Facultatief 'Fantasia' avondmaal met spektakel. (Prijs: € 40, avondmaal inbegrepen).

Dag 6:  Marrakech (O,L,D)
Vandaag bezoek je de bezienswaardigheden van Marrakech: de tuinen van Ménara, de Koutoubia minaret, het Bahia paleis en de graftomben van de Saadi's. Vervolgens trek je naar de soeks, het Jemaa El Fna-plein, het kloppende hart en openluchttheater van Marrakesh, de smidse, de leerververs, de leer- en kruidenhandelaars met hun overweldigende geuren, ... . 

Dag 7: Marrakech (O,L,D)

Vrije dag in formule volpension.

Dag 8 : Marrakech - Brussel (O)

Ontbijt in uw hotel.
Vrije tijd tot transfer naar de luchthaven voor de retourvlucht naar Brussel.