noorwegen-bergen-jempi-reizen.jpg

Noorwegen

Het land van adembenemende fjorden

Noorwegen

provincie Oost-Vlaanderen

Ga op ontdekking in het hoge noorden en bewonder tijdens een rondreis Noorwegen alle indrukwekkende plekken van dit Scandinavische land. Van de beroemde fjorden tot de kleurrijke steden en van de mooiste routes tot de adembenemende landschappen; allemaal passeren ze de revue.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

05/092023: Brussel - Oslo:
12/09/2023: Oslo - Brussel: 

Programma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.  Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, gezondheidsredenen, enz… 

Dag 1: Heenvlucht Brussel - Oslo (A)
Vlucht van Brussel naar Oslo. Transfer naar het hotel. Ga je de stad al eens verkennen?
Overnachting in Oslo in Thon Hotel Astoria***

Dag 2: Oslo - Geilo (O - L - A)
Een lokale gids wacht ons op voor een drie uur durende rondleiding doorheen Oslo.
In de namiddag rijden we door naar het meer van Tyrifjord en de vallei van Hallingdal. Op het einde van de dag bereiken we Geilo. In het centrum van het dorp zie je de woonhuizen en voorraadschuren zoals die vroeger werden gebouwd. Geilo is centraal gelegen op de spoorlijn tussen Oslo en Bergen. Het is een populaire bestemming zowel in de zomer als in de winter. Overnachting in Geilo in hotel Ustedalen***.

Dag 3: Geilo - Bergen (O - L - A)
Na een deugddoend ontbijt rijden we via het bergplateau Hardangervidda naar Bergen. Onderweg stoppen we aan een van de hoogste watervallen van het land, de Voringfoss.
Aankomst in Bergen, de ‘Poort naar de Fjorden’. Het is een internationale stad rijk aan historie en tradities. Met een lokale gids verkennen we het gezellige stadscentrum. Met de Fløibanen-kabelbaan gaan we naar de top van de berg Fløyen.
Overnachting in Bergen in hotel Best Western Plus Hordaheimen***

Dag 4: Bergen- Sognefjord - Flåm - Førde (O - L - A)
Vandaag rijden we naar Gudvangen, een klein dorpje in het hart van de fjorden. Hier maken we een ‘minicruise’ over de beroemde Nærøyfjord en de Aurlandsfjord. Deze magische ‘minicruise’ brengt ons tot in Flåm en hier maken we ons klaar voor een van de 10 mooiste treinreizen ter wereld. Deze panoramische treinreis van 45 minuten legt een afstand af van ongeveer 20 km. Onderweg genieten we van de prachtigste uitzichten over spectaculaire watervallen, rivieren en steile bergen. Dit is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van je reis!
Nadien rijden we naar Fodnes waar we tijdens een korte ferryovertocht opnieuw de Sognefjord oversteken naar Mannheller.
Vervolgens rit naar Førde.
Overnachting in Thon Hotel Førde***

Dag 5: Førde - Briksdalgletsjer - Geiranger – Ålesund (O - L - A)
Rit naar Briksdal waar we de grootste gletsjer van het Europese vasteland aantreffen. Een wandelpad van ongeveer 2,5 km brengt je in ongeveer 40 minuten tot aan het meer van Briksdal. Diegenen die liever niet wensen te wandelen, kunnen optioneel een troll car (elektrische wagen) nemen om de gletsjer te bereiken.
Vervolgens rijden we verder naar Geiranger voor alweer een hoogtepunt: een ‘minicruise’ op de Geirangerfjord, UNESCO Werelderfgoed. Vervolgens trakteert de bochtige Eagle Road ons op fantastische uitzichten over de Geirangerfjord en de waterval ‘Zeven Zusters’. We nemen de ferry van Eidsal naar Linge en rijden verder naar Ålesund, een bekend Art Nouveaustadje. Het vissersstadje ligt aan de kust en dankzij de vele kanalen in het stadscentrum wordt Ålesund ook wel het ‘Venetië van Noorwegen’ genoemd.
Overnachting in hotel Noreg***.

Dag 6:  Ålesund  - Trollstigen – Svingvoll (O - L - A)
Tijd voor de Trollstigen, oftewel de ‘Trollenweg’! Deze spectaculaire weg brengt ons met 11 haarspeldbochten naar boven. De natuur langs deze route is prachtig: watervallen, fjorden en steile bergwanden.
Overnachting in Svingvoll in Thon Hotel Skeikampen***

Dag 7: Svingvoll - Lillehammer - Oslo (O - L - A)
Na het ontbijt rijden we naar Lillehammer, een stad die vooral bekend staat vanwege de Olympische Winterspelen van 1994. Vrije tijd in de stad.
Nadien rijden we via het meer van Mjøsa, het grootste van Noorwegen, naar Oslo waar je nog vrije tijd hebt om de stad verder te ontdekken.
Overnachting in Oslo in Thon Hotel Asteria***

Dag 8: Oslo - Brussel (O)
Het zijn de laatste uurtjes in Oslo. Zin in een Noorse ochtendkoffie? Ga dan naar de gezellige straten van de wijk Grünerløka, een van de hipste wijken van Oslo waar de koffiebars er bijna niet te tellen zijn.
Transfer naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Brussel