storage/okrareizen/spanje-andalusie.jpg

Rondreis door Andalusië

Hotel Exe Macarena 4* en Hotel Bahia Tropical 4*

Rondreis door Andalusië

Door regio Oost-Vlaanderen

Deze rondreis naar Andalusië biedt je een heerlijke mix van cultuur en ontspanning. Met het inbegrepen excursiepakket ontdek je met een lokale gids wat deze Spaanse regio voor jou in petto heeft. Steden als Sevilla, Granada en Cordoba maken deze vakantie onvergetelijk. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden is het in Andalusië elke dag zomer. Ook de Spaanse gastronomie zal je zeker kunnen bekoren.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

09/06/22  Brussel - Malaga : 11u50 - 14u40  
16/06/22  Malaga - Brussel : 15u30 - 18u20

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Malaga (D)
Vlucht vanaf Zaventem naar de luchthaven van Malaga waar we verwelkomd worden door onze gids. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Sevilla, de bruisende hoofdstad (O, L, D)
We starten met een panoramische busrit langs de Murillo Gardens, de Oude Koninklijke Tabaksfabriek, nu een universiteit, de Gouden Toren, de Maestranza Arena en de prachtige Promenade van Verrukking. We gaan te voet verder door Santa Cruz, de oude Joodse wijk. Het hoogtepunt van het bezoek: een van de grootste gotische kathedralen ter wereld. Na de middag wandelen we door het weelderige Parc de Marie-Louise en ontdekken ook de Plaza de España.

Dag 3: Cordoba (O, L, D)
Cordoba, de witte stad van het Kalifaat. Geen enkele andere stad in het Westen kan de pracht en praal van Cordoba evenaren. Maak kennis met de huidige kathedraal en de voormalige Grote Moskee en wandel nadien door de smalle straatjes van de Juderia, een voormalige Joodse wijk die een 14e eeuwse synagoge herbergt. Na de tapaslunch in het centrum van Cordoba, bezoek je een olijfoliemolen. Dit familiaal bedrijf laat je kennismaken met het productieproces. Een proeverij mag hier niet ontbreken.

Dag 4: Almuñecar en de tropische kust (O,L,D)
s Ochtends rondleiding door Almuñécar, een wit mediterraan dorp: met ruïnes van de viszouterij, het prachtige botanische park Majuelo, het archeologische museum en het kasteel van San Miguel, dat een uitzonderlijk uitzicht op de kust en de bergen biedt. Aan het eind van het bezoek, een aperitief in een tapasbar!

s Namiddags bezoek aan Nerja en Frigiliana: wandel door Frigiliana, een prachtig wit dorp met een unieke charme en bloemrijke steegjes en tinao’s. Proeverij van de zoete Málaga wijn. Aansluitend verkenning van Nerja en het Balcon de l’Europe.

Dag 5: Granada (O, L, D)
Granada was acht eeuwen lang een moslimstad en bereikte zijn hoogtepunt in de 14e eeuw met de bouw van de Alhambra en de Generalife Gardens. Na de paellalunch, wandeling in de Albayzin. Deze oude Moorse wijk met witte steegjes en pleintjes biedt talloze uitzichten op de Alhambra citadel en de Sierra Nevada. Daarna vrije tijd in de oude souk, de wijk Alcaicería

Dag 6: Gezellige dag bij Maria(O, L, D)
Het kleine stadje Torrox verwelkomt je met zijn 2000 jaar geschiedenis en zijn heerlijke “migas”! Bezoek het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van de Sneeuw en wandel vervolgens door de bloemrijke straten met een plaatselijke vrouw. Je gaat met de bus terug omhoog door de avocado-, olijf-, amandel- en wijngaarden naar een landhuis met een prachtig uitzicht op de kust. Daar wacht je een feestmaal in landelijke stijl, bereid door de dames van het dorp, in de “Cortijo” van María. Op de terugweg kan er nog gestopt worden in Nerja.

Dag 7:  Vrije dag (O, L, D)
Vrije dag om te genieten van de faciliteiten van het hotel en de omgeving. Lunch en diner in het hotel.

Dag 8: Almuñecar - Malaga – Brussel (O, L)
Vrije voormiddag. Lunch in lokaal restaurant. Transfer naar de luchthaven van Malaga.