nieuwe-coverfoto-vw-onderaan.jpg

Ontdekking van Sicilië

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Het Italiaanse eiland Sicilië beschikt over talrijke troeven waardoor het de ideale vakantiebestemming is.

Dit zonnige eiland heeft een rijk verleden met een zeer sterk cultureel aanbod. Je kan er o.a. de tempelvallei van Agrigento bewonderen, het Grieks-Romeins Theater in Taormina en het archeologisch park in Siracusa. Verder vind je op het prachtige Sicilië ook idyllische vissersdorpjes, pittoreske stranden en een rijkelijke keuken. 

Vluchturen

(Onder voorbehoud)

13/06 Brussel - Catania 11:05-13:45
20/06 Catania - Brussel 14:45-17:35

PROGRAMMA

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, D = avondmaal
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Catania (D)
Aankomst te Catania. Panoramische rondrit door Catania en bustransfer naar het hotel te Acireale. Welkomstdrink, diner en overnachting. 

Dag 2 :  Etna / Taormina (O,L,D)
's Morgens na het ontbijt bezoeken we met gids de Etna, met zijn 3.300 m. de hoogste berg op Sicilie en de grootste nog actieve vulkaan in Europa. Via talrijke kleine dorpjes bereiken we Nicolosi op 1.900 m aan de Silvestri kraters. Wandeling langs de kraters. Na de lunch bezoeken we met lokale gids het schilderachtig stadje Taormina, de parel van de Ionische Zee, met het Grieks-Romeins Theater, de Corso Umberto, het Palazzo Corvaia. In het oude centrum is het heerlijk wandelen langs de talrijke bars en pittoreske winkeltjes. Terugkeer naar het hotel voor diner en overnachting.

Dag 3:  Cefalu / Palermo (O,L,D)
Na het ontbijt  vertrek richting Cefalu. Bij aankomst middagmaal in restaurant. Wandeling door het historische centrum met de Piazza Duomo, het hart van Cefalu, beplant met palmbomen en door terrassen en restaurants omringd. Aan het plein verrijst de imposante kathedraal die de Normandisch vorst Rogier II vanaf 1131 voor het nieuwe bisdom Cefalù liet bouwen. De machtige kerk met haar twee massieve torens is een mooi voorbeeld van Normandische architectuur. Het is genieten in de straatjes vanwege de gezellige sfeer, straatjes bedekt met middeleeuwse straatkeitjes, veel kerkjes, een oud badhuis en winkeltjes.. Vertrek  naar het hotel in de omgeving van Palermo. Bij aankomst onderbrenging, avondmaal en overnachting.

Dag 4 : Monreale / Palermo (O,L,D) 
Na het ontbijt bezoeken we Palermo, de hoofdstad van het eiland. Deze levendige stad heeft een belangrijk aantal toeristische bezienswaardigheden: de kathedraal, het Noormannenpaleis thans zetel van het Siciliaans parlement en de beroemde Cappella Palatina, in zuiver Normandische stijl. Middagmaal in restaurant. In de namiddag rijden we naar Monreale waar we de indrukwekkende kathedraal bezoeken met talrijke prachtige mozaïeken en een kloostergang met niet minder dan 228 fijn gesculpteerde zuilen. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 5: Segesta / Erice / Marsala / Agrigento (O,L,D)
Na het ontbijt, vertrek naar Segesta, in de oudheid één van de machtigste steden van Sicilie waar we één van de mooiste Dorische Tempels bezoeken. Hier genieten we van een prachtig uitzicht over Trapani, de zoutpannen en de Egadische eilanden. Verder naar het middeleeuwse stadje Erice, prachtig gelegen op een hoge kalkrots en nog omringd met antieke vestingsmuren. Hier kan je kuieren door een doolhof van smalle steegjes binnen de stadsmuren en genieten van prachtige vergezichten over de Tyreense Zee. Middagmaal in lokaal restaurant. De route  gaat verder naar Marsala. Hier zijn de wijnmakerijen van de beroemde Marsala wijn gevestigd.  Halte voor een wijndegustatie. We rijden verder naar Agrigento. Bij aankomst onderbrenging in hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 6 : Agrigento tempelvallei / Piazza Armerina / Acireale/Catania (O,L,D) 
Na het ontbijt bezoeken we de Tempelvallei waar nog enkele tempels bewaard zijn gebleven en die op de Unesco-werelderfgoedlijst zijn opgenomen : de tempel van Hercules, de tempel van Concordia en de tempel van de Olympische Zeus die tot de grootste bouwwerken van de Dorische architectuur behoorde. We rijden verder richting Piazza Armerina in het hart van Sicilie. Middagmaal in lokaal restaurant. Met de gids bezoek je de beroemde Villa Romana del Casale met zijn prachtige mozaïeken. We rijden verder richting kust. Bij aankomst onderbrenging in het hotel in de omgeving van Acireale/Catania. Avondmaal en overnachting.

Dag 7 : Siracusa (O,L,D)
Na het ontbijt rijden we naar Siracusa, de geboortestad van Archimedes. We bezoeken het archeologisch park met het Grieks Theater en het Romeins amphitheater, het graf van Archimedes, enz. Het historisch centrum van Siracusa op het eilandje Ortigia, omvat o.a. de kathedraal en de Aretusa-fontein. Middagmaal in restaurant. Vrije namiddag: individueel bezoek, shopping, terrasje...  Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 8 :   Catania – vertrek (O)
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven. volgens het uur van vertrek.