spanje-bilbao-2.jpg

Citytrip Bilbao

Hotel Abando 4*

Citytrip Bilbao

Jammer, deze reis werd geannuleerd!

Deze vierdaagse reis naar de Baskische hoofdstad heeft alles wat je van een citytrip kan verwachten: een prachtige stad met een ongelofelijk cultureel aanbod, fantastische gastronomie en een mooie omgeving. Van dat alles kan jij proeven! Je verkent de pintxos bars in de buurt, proeft van de Baskische keuken, wijn, kaas en cider, bezoekt het wereldvermaarde Guggenheim museum en geniet van de prachtige natuur rond de stad. Je brengt ook een bezoek aan het mondaine San Sebastian. Je verblijft in viersterrenhotel Abando in het centrum van de stad. Alle gegidste bezoeken en de dagtrips zijn met een Nederlandstalige gids.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

23/05/2022 : Brussel - Bilbao: 10:00 - 11:55
26/05/2022 : Bilbao - Brussel: 14:10 - 16:00 (update 16/12/22)

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch,  D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

DAG 1 (L, D)
Vlucht Zaventem – Bilbao met Brussels Airlines.
Gegidst bezoek aan enkele pintxos-bars met degustatie .
Kennismaking met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad met gids met o.a. de 7 straten, de Plaza Nueva, Kathedraal (geen binnenbezoek), Mercado de la Rivera, ... Vervolgens naar het hotel voor check-in en avondmaal in een lokaal restaurant.

DAG 2 (O, L, D)
Dagtrip per autocar (met gids). Bezoek aan een herdersschool met rondleiding, demonstratie en proeverij van de bekende Idiazabalkaas. Korte wandeling in de omgeving om te genieten van de natuurpracht. 
Lunch in lokaal restaurant .
Bezoek aan de Elcano wijngaard met wijnproeverij. Vervolgens rijden we naar Getaria, een prachtig klein havenstadje. Hier bezoeken we onder meer het visserskerkje, de boog van Catrapona, monument van Elcano, het havengebied en de charmante kleine straatjes. 

DAG 3  (O, L, D)
Dagtrip per autocar naar San Sebastian. Vanop de Igueldo-berg heb je een panoramisch zicht op de stad. Vervolgens een gegidste stadswandeling door het oude stadsgedeelte met het vissershaventje, de Plaza de la Constitution, de bekende 31 augustus straat, stadhuis.  Nadien vrij bezoek voor een terrasje of shopping.
’s Namiddags geleid bezoek aan het Guggenheimmuseum met nadien nog vrije tijd voor verdere verkenning.

DAG 4  (O)
Ochtendwandeling langsheen de rivier met de Zubizuri brug van architect Calatrava voor een funiculair ritje naar Artxanda vanwaar je een mooi uitzicht hebt over de stad. 
Vrije tijd voor lunch, terrasje, shopping, …
Transfer naar de luchthaven voor de terugkeer naar België.