24-okra-cultuur-umbrie-wvl-.jpg

Umbrië

Het groene hart van Italië

Umbrië

Door regio Oost-Vlaanderen

Zin in een vakantie naar het groene hart van Italië? Dankzij zijn schilderachtig decor van uitgestrekte, glooiende heuvels, wijn- en olijfgaarden, akkers vol tarwe en suikerbieten, eindeloze zonnebloemvelden en zwarte truffels, hoeft Umbrië zeker niet onder te doen voor zijn bekende buur Toscane! Bovendien is er nog geen massatoerisme waardoor deze authentieke streek nog tal van verborgen parels bevat. 

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud)

21/05/24  Brussel - Firenze: 08u55 - 10u45  
28/05/24  Firenze - Brussel: 11u30 - 13u20

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1 (L,D)
Aankomst op de luchthaven van Firenze en vertrek naar het levendige stadje Arezzo. Een bezoek aan de historische stadskern is  de moeite waard. We bezoeken tevens de Piazza Grande, één van de mooiste pleinen in Toscane met zijn karakteristieke 16e  eeuwse bron en omringd door monumentale paleizen en middeleeuwse huizen. Transfer naar hotel in Santa Maria degli Angeli bij Assisi.

Dag 2 Assisi (O,L,D)
Vertrek naar één van de bekendste steden van Umbrie: Assisi, de geboortestad van de Heilige Franciscus en één van de juweeltjes van de middeleeuwse heuvelstadjes in Umbrië met zijn pittoreske smalle straatjes. Na geleide rondleiding, middagmaal in restaurant en in de namiddag vrije tijd.

Dag 3 Todi / Orvieto (O,L,D)
We rijden naar het sfeervolle stadje Todi,  aar men volop in de Middeleeuwen is. De Dom met zijn indrukwekkende trap en gevel  in wit en roze marmer, de Piazza Garibaldi met adembenemend uitzicht over het dal, de Piazza del Popolo met het gotische  Palazzo dei Priori, het Palazzo del Capitano en het Palazzo del Popolo. In de namiddag rijden we verder naar Orvieto, grandioos  gelegen op een 315 m. hoog plateau met stijle wanden van vulkanische tufsteen. Met de kabelbaan bereiken we het oude  centrum.

Dag 4 S. Maria degli Angeli (O,L,D)
Vrije dag.

Dag 5 Gubbio (O,L,D)
Geleid bezoek aan het middeleeuwse stadje Gubbio met zijn kronkelige straatjes en typische 13e eeuwse huizen. Met op de achtergrond de bergen, de pittoreske oude straatjes en de huizen met terracotta dakpannen is Gubbio een betoverend stadje.  Na het middagmaal vrije tijd ter beschikking voor individueel bezoek, terrasje, shopping.

Dag 6 Spoleto / Cascate delle Marmore (O,L,D)
Via het prachtige umbrische landschap bereiken we het charmante Spoleto, gelegen aan de voet van de beboste Monteluco.  Spoleto is voor velen de mooiste stad van Umbrië waar veel schitterende historische gebouwen bewaard zijn gebleven. We rijden verder richting Terni, de geboorteplaats van S.Valentijn. Ten oosten van Terni liggen de enorme, kunstmatige watervallen van Cascate delle Marmore, die niet altijd stromen, maar enkel op vaste tijden. Dit indrukwekkend fenomeen werd door de Romeinen gecreëerd met als doel het water van de Velino rivier te kanaliseren naar de Nera rivier.

Dag 7 Perugia (O,L,D)
Vertrek naar Perugia, de hoofdstad van de regio, prachtig gelegen op een heuvel, en één van de mooiste kunststeden van Toscane en Umbrië. Met de gids bezoeken we het middeleeuws historisch centrum met de Piazza IV Novembre met de prachtige Fontana Maggiore, één van de mooiste fonteinen in Italie , de kathedraal van San Lorenzo, het Wisselpaleis versierd met  beroemde fresco’s van Il Perugino. Perugia is tevens de stad van de Baci Perugina, de bekende hazelnoot chocolade bonbon.  Vrije tijd in de namiddag.

Dag 8 vertrek (O)
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven van Firenze naargelang het uur van  vertrek van de vlucht.

Adres

Via Giovanni Becchetti, 2, 06081 Santa Maria degli Angeli PG, Italië

Praktische info

Lengtegraad: 43.0586404

Breedtegraad: 12.5790411