storage/okrareizen/kaapstad-en-tafelberg.jpg

De hoogtepunten van Zuid-Afrika

Verschillende hotels 3 en 4*

Zuid-Afrika

Door Okra Nationaal

Vluchturen

(vluchturen onder voorbehoud)

21/02/2024 Brussel -  Zürich 20u10 - 21u20
21/02/2024  Zürich - Johannesburg 22u40 - 10u10 op 22/02
04/03/2024  Kaapstad - Zürich 19u50 - 06u20 op 05/03
05/03/2024 Zürich - Brussel 07u15 - 08u35

Programma

Dag 1
Afspraak op de luchthaven van Zaventem voor de vluchten naar Johannesburg. Tijdens de vlucht worden maaltijden en drank aangeboden. Overnachting aan boord.

Dag 2: Johannesburg | Pretoria |Kruger Region
Na het ontbijt aan boord landen we in Johannesburg. Bij aankomst worden we onthaald door de lokale gids. Om een eerste indruk van de Zuid-Afrikaanse geschiedenis te krijgen, bezoeken we al het Voortrekkers Monument Museum in Pretoria. Dit indrukwekkende monument, een granieten fort van 40 m hoog, werd opgericht ter nagedachtenis aan de Grote Trek van de Boeren uit de Kaap naar het noorden. Onderweg naar ons hotel in Witrivier houden we halt in Schoemanskloof Valley voor de lunch.
Check in, kamerverdeling en avondmaal in het hotel.

Dag 3: Krugerpark
We vertrekken naar één van de bekendste en grootste natuurreservaten ter wereld: het Krugerpark. Dit is dé uitgelezen bestemming om de Big Five, oftewel de buffel, leeuw, neushoorn, olifant en het luipaard, in het wild te spotten. Hier gaan we de hele dag op safari met een enthousiaste en ervaren Safarigids in een open 4x4 jeep. Een onvergetelijke ervaring! Lunchen doen we in een Restcamp binnen het park.
We sluiten deze indrukwekkende dag af met het avondmaal in ons hotel.

Dag 4: Panoramaroute
Vandaag staat één van de meest adembenemende ritten op ons programma: de Panorama Route. Deze route biedt sensationele uitzichten over de prachtige natuur; fascinerende rotsformaties, impressionante watervallen en prachtige fauna en flora. Vergeet dus zeker je camera niet! We zien de 25 km lange Blyde River Canyon (Blyderivierspoort) op onze weg naar de Drie Rondavels. Naast God’s Window, een van de meest schilderachtige uitkijkpunten in heel Zuid-Afrika, zien we ook andere bekende plekken op deze route, zoals de prachtige draaikolken Bourke’s Luck Potholes en Pilgrim’s Rest. We houden halt voor een lunch bij Harry’s  Pancake Shop, bekend om de beste pannenkoeken in de regio.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Johannesburg | George
We rijden terug naar de luchthaven van Johannesburg (rit van ± 4u), waar we na een lunch een binnenlandse vlucht nemen naar George, een stad in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Bij aankomst, rit naar het hotel. 
Kamerverdeling, het avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 6: Tsitsikamma
Vandaag staat een volledige dag Tsitsikamma National Park op onze agenda, dat deel uitmaakt van de Garden Route National Park. We bezoeken het Tsitsikamma National Park met zijn verschillende landschappen: ruige kustlijnen, prachtige hagelwitte stranden en dichte bossen, uitgestrekt over 80 km langs de Indische Oceaan. Als het weer het toelaat wandelen we over de spectaculaire hangbrug, de Storms River Bridge. Lunch in Tsitsikamma Village. We rijden langs Plettenberg Bay, een kleine mooie badplaats gelegen aan de prachtige Garden Route. Hier gaan we dolfijnen en walvissen spotten tijdens een walvis- en  dolfijnencruise.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 7: Oudtshoorn
We vertrekken voor een rit naar Oudtshoorn, gelegen in het hart van het schilderachtige Klein Karoo, bekend om zijn  struisvogelboerderijen. In een van deze Ostrich Farms ontmoeten we ‘s werelds grootste vogels en nemen we tevens onze lunchpauze. Hierna gaan we richting Cango Caves. Deze grotten liggen in de Swartberg Mountains en hebben een totale lengte van meer dan 4 km.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 8: Knysna
Vandaag brengen we een bezoek aan het natuurreservaat Featherbed Nature Reserve, gelegen op de Western Head in Knysna, voor een eersteklas Eco-Tour. We varen met de ferry op de Knysna lagune, houden halt aan spectaculaire uitzichtpunten tijdens de 4x4 rit naar boven, maken een prachtige wandeling en krijgen gespecialiseerde uitleg over geschiedenis, fauna en flora. Lunch onder het bladerdak van de typische Zuid-Afrikaanse Milkwood boom. Oesterliefhebbers krijgen de kans om oesters te proeven, gevolgd door een wandeling langs het prachtige Knysna Waterfront.
Avondmaal en overnachting in hotel.

Dag 9: Mossel Bay | Kaapstad
Onze bestemming vandaag is Kaapstad, beter bekend als de ‘Mother City’. We stoppen eerst nog in de havenstad Mossel Bay en vroeger een klein vissersdorpje, nu uitgegroeid tot een bruisend vakantieoord. We bezoeken het Bartolomeu Dias Museum en de Oude Postboom. Doorrit naar ons hotel in Kaapstad met lunch onderweg.
Kamerverdeling, avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 10: Kaapse schiereiland
Onze dag is gevuld met veel hoogtepunten. Vandaag ontdekken we het Kaapse schiereiland. Enkele highlights zijn o.a. een wondermooie rit over Chapman’s Peak Drive (indien het weer dit toelaat), een bezoek aan de pinguïns bij Boulders Beach en een rit met de kabelbaan, the Flying Dutchman Funicular oftewel de Cape Point Funicular naar de top van de Kaap van Goede Hoop. We lunchen in Simon’s Town.
Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 11: Kaapse Wijnlanden
We genieten van een volledige dag in functie van de Zuid-Afrikaanse wijn, een must-do aangezien Zuid-Afrika bekendstaat om haar goede wijnen. We brengen een bezoek aan het Huguenot Museum in Franschhoek, houden halt bij Oom Samie se winkel in Stellenbosch, een combinatie van winkel en museum, onveranderd gebleven sinds de oprichting ervan in 1904. We genieten van een lunch in een wijnboerderij. Wijnproeven mag zeker niet ontbreken; dit doen we in Stellenbosch.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 12: Stadsrondrit Kaapstad
Op ons programma van de laatste dag staat een stadsrondrit. Deze leidt ons langs de Bo-Kaap, tevens gekend als het Malay Quarter of Cape Town, met talloze kleurrijke huizen, een schilderachtig deel van Kaapstad. Ook mogen niet ontbreken: de  Botanische Kirstenbosch Tuinen, Cape Castle en V&A Waterfront met zijn grote verscheidenheid aan winkels, een traditionele ambachtsmarkt, kunstgalerieën, kraampjes met lokale gerechten, restaurantjes en cafés met live muziek. Hier zal ook de lunch geserveerd worden.
Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 13: Robbeneiland
In de voormiddag doen we onze laatste uitstap, dit naar Robben Island. Na een kleine lunch vertrekken we richting de luchthaven van Kaapstad voor onze terugvlucht naar Brussel.

Dag 14
Aankomst in Brussel.