camargue-aigues-mortes-salins-du-midi.jpg

Zuiders genieten in de Camargue

Village club la Grande Motte 3*

Camargue

Door regio Oost-Vlaanderen

Jammer, maar deze reis werd geannuleerd.

Kom en ontdek de charme van de Camargue: de zoutpannen bevolkt door roze flamingo's, de wilde paarden, de Gallo-Romeinse arena's...

Verblijf in het hart van een levendig en gerenommeerd resort, met verbazingwekkende architectuur en een erfgoedlabel uit de 20e eeuw. Village Club La Grande-Motte is gelegen op 500 m van het strand en een jachthaven en beschikt over een bar, salon, Wifi ruimte, sportterreinen en petanque, verwarmd buitenzwembad, wellnessruimte, enz.

De kamers zijn uitgerust met airco, balkon, verdeeld over 3 verdiepingen die allen bereikbaar zijn met een lift.

Vluchturen

(vluchturen zijn onder voorbehoud - indien nog niet aangevuld zijn deze momenteel nog niet bekend)

Vluchturen met Brussel Airlines

23/04/2022 : Brussel – Marseille : 09u40 – 11u25

30/04/2022: Marseille – Brussel : 12u15 – 14u00

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: O = ontbijt, L = lunch, D = diner Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz… kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: België – La Grande Motte (L,D)

Vertrek vanuit de regio naar de luchthaven van Zaventem. Aankomst van de groep op de luchthaven van Marseille-Provence.

Transfer per bus naar de Village Club van La Grande-Motte. Onderweg stop voor de lunch in een lokaal restaurant. Installatie en avondmaal in Village Club 3* de la Grande-Motte.

Dag 2: La Grande-Motte – Grau du Roi (O,L,D)

Ochtend: Vrije ochtend. Vrije tijd om de markt van La Grande-Motte te ontdekken.

Lunch in de Village Club.

Namiddag: Boottocht langs de kust van La Grande-Motte naar Grau du Roi - Zonder gids - Zonder vervoer.

De boottocht begint in de jachthaven, 500 m van de Village Club. Tijdens deze tocht kunt u de baai van Aigues Mortes ontdekken, Port Camargue bezoeken, de grootste jachthaven van Europa, Grau du Roi, de op één na grootste vissershaven van de Middellandse Zee, en La Grande-Motte, de stad van de futuristische gebouwen.

Dag 3: Arles – Baux-de-Provence (O,L,D)

Ochtend: Bezoek aan Arles, stad van Kunst en Geschiedenis, geklasseerd als Werelderfgoed. Ontdekking van de stad doorheen de verschillende tijdperken: Romeins, middeleeuws, renaissance en klassiek.

Lunch in het restaurant.

Namiddag: ontdekking van Les Baux-de-Provence, een klein typisch Provençaals dorp dat op een rots is gebouwd. Dit dorp combineert een uitzonderlijk middeleeuws en renaissancistisch erfgoed met een schat aan gastvrijheid en cultuur, waardoor het de vuurtoren van de Provence is.

Dag 4 : Nîmes – Pont-du-Gard (O,L,D)

Ochtend: Bezoek aan Nîmes waar u de emblemen van de stad zult ontdekken. Stop dan bij de Jardin de la Fontaine. Het is de eerste openbare tuin van Europa en bestaat uit twee landschapsarchitecturen: een klassieke tuin uit de 17e eeuw en een mediterrane tuin in landschapsstijl. Panoramische rondleiding door de Romeinse stad, langs de beroemde arena.

Lunch in het restaurant.

Namiddag: Rondleiding met gids in de Pont du Gard. De Pont du Gard, die op de Werelderfgoedlijst staat, maakte 2000 jaar geleden deel uit van een aquaduct dat 50 km lang water transporteerde door middel van de zwaartekracht. In een tijd waarin vragen worden gesteld over het beheer van water-

en energiebronnen kom je tijdens een rondleiding alles te weten over de werking van het aquaduct en het genie van de Romeinse architecten.

Dag 5 : Aigues-Mortes – Pont de Gau (O,L,D)

Ochtend: Ontdekking van de middeleeuwse stad Aigues-Mortes

Een middeleeuwse stad in het hart van de geschiedenis! Van de Constancetoren en de volledig bewaard gebleven vestingmuren uit de 13e eeuw tot de boetekapellen uit de 17e eeuw, van de zoutmoerassen met hun mozaïek van kleuren tot de wilde vijvers van de Camargue... Laat u leiden door de geplaveide straten en ontdek de prachtige landschappen.

Lunch in de Village Club.

Namiddag: Bezoek aan het Ornithologische Park van Pont de Gau

De unieke ontvangst- en observatievoorwaarden van het park maken het mogelijk u volledig onder te dompelen in de wereld van de vogels. Gun uzelf een bijzonder moment en laat u verleiden door dit zeer bijzondere gebied en zijn natuurlijke rijkdommen.

Dag 6 : Avignon (O,L,D)

Ochtend: ontdekking van Avignon: de Place de l'Horloge, de Place du Palais des Papes, de Rocher des Doms met zijn adembenemend uitzicht op de Pont St Bénezet. Lunch in het restaurant

Namiddag: Bezoek aan het Pausenpaleis, dat tegelijkertijd een kolossale vesting en een weelderig paleis is. Het is het grootste gotische paleis ter wereld en biedt de bezoeker meer dan vijfentwintig zalen: de grote ceremoniële zaal, de schatkamers, de kapellen en de privé-appartementen met hun fabelachtige frescodecoraties. Deze excursie vereist een uur lopen en staan.

Dag 7: Camargue (O,L,D)

Vertrek voor een groot Camargue festival. Bezoek aan een manade, stierenfokkerij, demonstratie van het werk van de gardisten.

Paella maaltijd bij de Manade.

Vrije namiddag

Dag 8 – Terugkeer naar België (O)

Vroeg ontbijt, transfer per bus naar de luchthaven van Marseille-Provence.