westhoek-5.jpg

België Westhoek

Flanders Lodge Hotel ***

België Westhoek

Door regio West-Vlaanderen

De Westhoek vanuit Ieper verkennen is een belevenis. We vertrekken vanuit Loppem per fiets naar Ieper en komen de laatste dag terug naar onze vertrekplaats via Roeselare. Dagelijks fietsen we rond de 60 tot 70 kilometer in een wisselend en soms heuvelend maar steeds prachtig landschap.

De hoppestreek rond Poperinge, de talrijke herinneringen uit WO1 en een stapje over “de schreve” zullen onze volle aandacht genieten, telkens met de nodige informatie. Een ideale en interessante fietsvakantie in eigen land. Ook een korte wandeling in Ieper en Poperinge is voorzien.

Je verblijft in halfpension in het driesterrenhotel Flanders Lodge in Ieper. Het charmante hotel is gelegen aan de rand van de historische binnenstad. De nette en moderne kamers beantwoorden aan het comfort van een driesterrenhotel en hebben allen een goed uitgeruste private badkamer. Af en toe moet in de Westhoek een klein heuveltje overwonnen worden, maar dit is voor alle fietsers haalbaar.

Programma

DAG 1

Op dag 1 rijden we via Torhout, Kortemark en Houthulst naar Ieper. Onderweg bezoeken we de Vredesmolen en het Duits oorlogskerkhof in Langemark. 's Avonds nemen we deel aan de Last Post.

Voorziene maaltijd: 3 gangen diner in het hotel

DAG 2

Op dag 2 rijden we richting Belle in Frankrijk. We rijden over de Monteberg en door Kemmel en Dranouter.
In de namiddag beklimmen we de Catsberg en genieten van het prachtige panorama. Op de terugweg rijden we door Boeschepe en bezoeken we  het unieke Lyssenthoek oorlogskerkhof.

Voorziene maaltijden: ontbijt & 3 gangen diner in het hotel

DAG 3

Op dag 3 verkennen we de Hoppestreek. We bezoeken een hoppeboerderij en via Watou en het helleketelbos rijden we naar Poperinge. Daar bezoeken we wandelend het centrum.

Voorziene maaltijden: ontbijt & 3 gangen diner in het hotel

DAG 4

Op dag 4 maken we een korte wandeling langs de bekendste Ieperse monumenten. Daarna volgen we de frontroute rond Ieper en bezoeken talrijke interessante plaatsen waaronder het Canadees memoriaal, het provinciaal domein "de palingbeek" met "the bluff", de pool of peace en ten slotte "Bayernwald", een authentiek Duits loopgrachtenstelsel.

Voorziene maaltijden: ontbijt & 3 gangen diner in het hotel

DAG 5

Op dag 5 keren we terug. We nemen nog een kijkje op de streek vanop de kerktoren van Zonnebeke vooraleer we  een bezoek aan "Tyne Cot" brengen. Het grootste Brits oorlogskerkhof.
Via de stroroute rijden we naar Roeselare en via Torhout bereiken we weer naar onze vertrekplaats.

Voorziene maaltijd: ontbijt in het hotel

Fietsinformatie

  • De fietstochten zijn rond de 60 à 70km. Af en toe moet in de Westhoek een klein heuveltje overwonnen worden. Een elektrische fiets is daarom aangewezen  maar voor een sportieve fietser is een gewone fiets ook haalbaar.

  • We fietsen in een rustig tempo.

  • Regelmatig Telkens na ongeveer 15 km stoppen we even, ofwel om van de meegebrachte drank te drinken of om te stoppen bij een horecazaak (toilet).

  • De fietsvakantie staat open voor bij voorkeur elektrische fietsen gezien het heuvelend karakter. Maar voor een sportieve fietser is een gewone fiets ook haalbaar.

  • Het dragen van een fietshelm is verplicht.

Adres

A, Dehemlaan 19, 8900 Ypres

Praktische info

Lengtegraad: 50.8670613

Breedtegraad: 2.8870645