207-4.png

Fietsen op De Veluwe

Hotel Het Jagershof

Nederland De Veluwe

Sorry, deze reis werd helaas geannuleerd!

 

De Veluwe is een geliefde bestemming voor fietstochten. Onze fietstochten laten de vele gezichten van de Veluwe zien met aan de ene kant de uitgestrekte bossen en heidevelden en aan de andere kant polders, open vlaktes en rivierenlandschappen. Oude Hanzesteden, landgoederen en kastelen zorgen voor de afwisseling.  Via fietstochten -  tussen de 45 en de 60 km per dag - verkennen we deze verrassende regio. Tussendoor kan je een ‘vrije fietsdag’ nemen. Misschien tijd om het bezoekerscentrum in Nunspeet te bezoeken. Hier kom je meer te weten over de ontstaansgeschiedenis van de Veluwe, het landschap en de verschillende soorten natuur. 

Programma

Reeds een voorsmaakje van enkele tochten: 

  • Uiteraard verkennen we de dag van aankomst naar goede gewoonte de omgeving van Nunspeet.
  • Een fietsroute brengt ons door 't Harde dat vooral bekend is door zijn kazernes en het schietterrein van de Artillerie. We houden even halt op de gezondste plek van Nederland, nl. de A. Vogel tuinen. Het hoogtepunt van deze tocht is de Hanzestad Elburg. De oude binnenstad met zijn vierkante bouw is beschermd stadsgezicht. 
  • We verlaten Gelderland en steken met het pontje het Veluwemeer over en fietsen door Flevoland. Hopelijk houden we het droog want Flevoland ligt 5 meter lager dan de zeespiegel! 
  • Op een langere wat uitdagendere fietstocht stoppen we aan de schaapskooi van Ermelo die onderdak biedt aan zo’n 300 schapen, fietsen we dwars door de Groevenbeekse heide met vele grafheuvels en dwarsen het Leuvenumse Bos met een stuifzandgebied met hoge zandduinen, met droge heide en met de langste, slingerende beek van de Veluwe. 
  • Via Staverden, de kleinste stad van de BENELUX en bekend om zijn witte pauwen bereiken we het Verscholen Dorp, een onderduikerslocatie voor verzetslieden, Joden en geallieerden tijdens WO II. We eindigen onze dag aan molen De Hoop in het kerkelijk dorp Elspeet, omringt door bossen en heide.
  • Via het grootste aaneengesloten landgoed in Nederland, het Kroondomein Het Loo, fietsen we naar het middeleeuws kasteel Cannenburch in Vaassen. Nadien fietsen we richting Epe in de hoop de Big Five van Nederland te spotten: de vos, de das, het ree, het wild zwijn en het edelhert.  

Fietsinformatie

De fietstochten zijn tussen 45km en 60km.

We fietsen in een rustig tempo. 

We stoppen regelmatig voor een drankpauze of toiletbezoek.

Het dragen van een fietshelm is verplicht.

Eigen fiets is noodzakelijk voor deze reis.

Adres

Spoorlaan 14, 8071 BP Nunspeet, Nederland

Praktische info

Lengtegraad: 52.37474169999999

Breedtegraad: 5.7859403