shutterstock-1259199328.jpg

Biesbosch, Nederland

Fletcher Hotels ***(*)

Biesbosch, Nederland

Jammer, deze reis werd geannuleerd

Verrassend, historisch en altijd gezellig - dat zijn de dorpen, steden en buitengebieden in het westelijke deel van Noord-Brabant. Strijk in het karakteristieke centrum van Breda neer op een van de vele sfeervolle terrassen om even bij te komen. Fiets of wandel na een verfrissend drankje weer verder door de verrassende natuur in de omgeving en verken (tijdens de fietsroute) het bekende Mastbos. De bossen gaan over in uitgestrekte landbouwgebieden en met de Biesbosch in de buurt is hier genoeg ruimte om de vele soorten eenden en vogels of zelfs een bever te spotten. Neem dus zeker een verrekijker mee!

Programma

Het is het watergebied van de rivier ‘De Mark’. Zij komt bij Breda vanuit België Nederland binnen en krijgt verderop in 
Nederland ‘Dintel’ als nieuwe naam. De uitgestrekte bossen rond Breda maken noordwaarts plaats voor uitgestrekte zeer vruchtbare polderland-bouwgebieden met akkerbouwteelten, die zich in juni op zijn mooist presenteren.

De watermassa’s van het Volkerak, het ‘Hollands Diep’ en de ‘Biesbosch’ zijn, al dan niet tijdelijk, de thuis van vele watervogels en sportieve vissers. Neem zeker de verrekijker mee naar de boottocht door het Nationaal Park ‘De Biesbosch’ (met lunch aan boord!) op dag vier.

We wandelen of fietsen met het ‘Klavertje Vier Arrangement Brabant, regio Biesbosch’ elke dag naar een ander hotel en verkennen deze regio juist over de Nederlandse grens tussen Breda en Moerdijk. We gaan vier dagen op zoek naar verborgen dorpsparels en genieten van schitterende vergezichten met zoveel voedselrijkdom tijdens deze fiets- of wandelvakantie.

Bij aankomst in het hotel zal onze bagage al klaar staan; deze wordt elke dag voor ons vervoerd. We checken in bij de receptie, maken het onszelf comfortabel op de hotelkamer en schuiven ’s avonds aan voor een heerlijk 3-gangen diner in het restaurant 
van het hotel.

Fietsinformatie

  • We fietsen in een rustig tempo.
  • We stoppen regelmatig voor een drankpauze of toiletbezoek.
  • Deze fietsvakantie staat open voor elektrische en gewone fietsen.
  • Het dragen van een fietshelm is verplicht.