storage/okrareizen/pitztal-1.jpg

Pitztal, Oostenrijk

Voor fietsers en niet-fietsers

Hotel Arzlerhof ****

Vanuit het Pitztal het prachtige Oostenrijk verkennen

Provincie Vlaams-Brabant

Volzet!

Droom je er al lang van om eens in de bergen te gaan fietsen, maar schrikt de hoogte je wat af? Geen nood, tijdens deze fietsvakantie brengt de autocar ons naar boven. De afstand van de fietstochten ligt tussen de 40 en 80 km. Afkortingen zijn mogelijk!

De plaatsen voor fietsers zijn reeds volzet maar niet-fietsers zijn nog steeds van harte welkom. Niet-fietsers kunnen de prachtige omgeving verkennen...

Hotelinformatie

We verblijven in het uitstekende 4-sterrenhotel Arzlerhof gelegen bij de ingang van het Pitztal op een zonnig plateau en omgeven door een indrukwekkend landschap. We verblijven hier op basis van halfpension.

‘s Morgens is er een zeer uitgebreid ontbijtbuffet voorzien en ‘s avonds een 5 gangen keuze menu.Ook worden er dagelijks koeken en een snackbuffet voorzien tussen 14.00u en 17.00u waar je kan genieten van heerlijke lekkernijen (drank niet inbegrepen).

De hele dag door kan je genieten van de 600 m² wellnessoase met panoramazwembad, sauna en stoombad. Badmantel 
en slippers gratis ter beschikking.

Eén avond is er een dansavond met livemuziek, en één avond een gala-menu met pianomuziek.

Programma

Fietsers

We fietsen rustig door schitterende zijdalen (het Pitztal en het Ötztal). Onderweg genieten we van de vele bezienswaardigheden en/of nemen we de tijd om fotostops in te lassen of een terrasje te doen.

Liever eens fietsen langs een rivier. Twee keer maken we een fietstocht langs de Inn en hebben we de gelegenheid om o.a. Innsbrück, Imst en Landeck te bezoeken.

Tussendoor maken we een kortere rit door het Gurgldal om volop te genieten van de Oostenrijkse bossen.
De koningsrit is deze waar de bus ons brengt naar de Reschensee (grens met Italië) op 1500 m en we via de Vinschgauer Radweg naar het kuuroord Meran fietsen. Is 80 km wat te veel dan pikt de autocar je onderweg op en brengt je naar Meran (Italië).

Niet-fietsers

Niet-fietsers kunnen elke dag met de autocar mee en genieten van de bezienswaardigheden (Pitztal Gletscher, Ötz, Nassereith, Innsbrück, Imst, Landeck, Meran, ...), de natuur of kunnen een wandeling ter plekke maken. We helpen je graag op weg. 
Ook kan je met het openbaar vervoer (bushalte aan het hotel) het hele Pitztal door, zelfs tot in Imst.

Fietsinformatie

  • De fietstochten zijn tussen 45 tot 80km. Afkortingen zijn mogelijk 

  • We fietsen in een rustig tempo.

  • We stoppen regelmatig voor een drankpauze of toiletbezoek.
  • Deze fietsvakantie staat open voor elektrische en gewone fietsen.
  • Het dragen van een fietshelm is verplicht.