shutterstock-301797110-2.jpg

Oostenrijk Achensee

Hotel Huber Hochland ****

Oostenrijk Achensee

Jammer. Deze reis werd geannuleerd.

Heerlijk genieten in de bergen!

In de winter staan al je zintuigen op scherp aan dit prachtige bergmeer in Tirol. Omringd door het Rofan- en Karwendelgebergte is de Achensee een populaire plek voor wandelaars, langlaufers, natuurliefhebbers en wellnessfans. 

De beste wintervakanties zijn een combinatie van perfecte sneeuw en een onderkomen dat aan al je verwachtingen voldoet. Daarom kozen we voor het driesterren-superior hotel Huber Hochland in Maurach. Het is ideaal gelegen aan een zonnige bosrand, op 5 minuutjes wandelen van het centrum. We worden er zeer gastvrij ontvangen met schnapps. ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een lekker avondmaal met menukeuze.

Heb je zin om je zelf gratis te verwennen dan kan dit in het Saunalandschap (Finse sauna met panoramavenster, stoombad, infrarood kabine, …) open van 14.00 tot 19.00. Het zwembad kan de ganze dag gratis gebruikt worden. Eén avond wordt ons een gala-diner aangeboden bij kaarslicht. Een andere moment kunnen we genieten van een muziek- en dansavond. Met de ‘gastenkaart’ kunnen we gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in de Achensee regio. (halte aan het hotel) 

Programma

De Achensee is een paradijs om winterwandelingen te maken, te langlaufen, sneeuwschoenwandelingen uit te proberen, te sleeën, de rodelbaan uit te testen, curlingen, paardensleetochten met fakkellicht, ...  en dit alles van aan het hotel of door gebruik te maken van het gratis vervoer. 

Uit vele wandelingen kunnen we onze keuze maken en ook de lengte bepalen:

  • Uiteraard verkennen we het dorp Maurach waar we verblijven. En bezoeken we de Notburgakerk één van de mooiste bedevaartskerken in Tirol.  
  • Wandelingen langs het Achenmeer (het grootste meer van Tirol) naar de andere dorpen langs het meer. Al dan niet in combinatie met onze vervoerkaart.
  • Hoogte winnen met de Rofan- en/of Karwendelbergbaan om boven een mooie panoramawandeling te maken.
  • Vanuit Pertisau een wandeling door één of meerdere Karwendeldalen. Er zijn er drie en allen goed bewandelbaar voor elk niveau van wandelen.
  • ...

De Achen Regio is een loipenparadijs (204 km) voor langlaufers. De pistes starten van aan het hotel of je kan met de gratis skibus naar andere loipes rond het meer. De loipen worden ook bij minder sneeuwval of zelfs geen sneeuw kunstmatig met sneeuwkanonnen onderhouden.

Alpineski is mogelijk in het Rofan- en Karwendelgebergte. Het is een klein skigebied, geschikt voor beginners en families. Ook nu kan je gebruik maken van de gratis skibus.

Liever eens een uitstap met de autocar al dan niet gecombineerd met een wandeling. Ook hier hebben we weer keuze:

  • Een bezoek aan Kufstein, een prachtige vestingstad met 's werelds bekende Heldenorgel.
  • Een bezoek aan Rattenberg, het kleinste en oudste dorp van Tirol, en bekend om het kristalslijpen.
  • Een Alpenrit met bezoek aan de Krimml watervallen. Dit is de op vijf na hoogste waterval ter wereld: een spektakel om te zien.
  • ...

Kortom een wintervakantie voor iedereen! 

Afhankelijk van het weer en/of sneeuw en van de coronamaatregelen op dat moment kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken. 

Adres

Ebener Str. 9, 6212 Maurach, Oostenrijk

Praktische info

Lengtegraad: 47.4137738

Breedtegraad: 11.7602995