storage/okrareizen/pyramids-2371501-340.jpg

Egypte

Cairo & de Schatten van de Nijl

Provincie Oost Vlaanderen

Egypte is een zeer veelzijdig en bijzonder vakantieland. Of je nu van strandhangen, lekker eten of cultuur snuiven houdt: in Egypte verveelt niemand zich. Het Oude Egypte is een van de oudste beschavingen ter wereld. 

Cruise op de Nijl met de M/S River Anuket 5*

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma. 

Dag 1: Brussel - Caïro (A)
We logeren in hotel Holiday Inn Cairo Maadi 5* of gelijkwaardig.

Dag 2: Caïro (O - L - A)
Na het ontbijt in het hotel bezoeken we aan de rand van de stad het plateau van Gizeh, dat één van de 7 wereldwonderen herbergt, nl de 3 PIRAMIDES met de SFINX. Na het middagmaal rijden we naar Memphis, op 16km ten zuiden van Gizeh. 

Dag 3: Van Caïro naar Luxor (O - L - A)
Op initiatief van de Franse egyptoloog Auguste Mariette werd in het hart van Caïro het Egyptisch museum gebouwd. De bekendste verzameling van dit museum is de inhoud van het graf van Toetanchamon. Middagmaal in een lokaal restaurant. Vervolg van de uitstap naar de citadel, die een panoramisch zicht over de stad biedt, en naar de weelderige moskeeën El Azhar, 
Sultan Hassan en Mohammed Ali en wandeling in de soeks van Khan El Khalili, de meest pittoreske bazaar en handelswijk van Caïro. In de loop van de namiddag transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Luxor. 
Aangekomen in Luxor transfer naar de M/S River Anuket 5*

Dag 4: Luxor – Edfoe (O - L - A)
Tussen de Vallei der Koningen en de Nijl rijzen 2 reusachtige standbeelden op die 20 m hoog zijn. De kolossen van Memnon waren de bewakers van de nu verdwenen dodentempel van Amenhophis III. In Deir al-Bahari vind je de tempel van Hatsjepsoet. Deze originele tempel behoort tot de meest geraffineerde constructies van Egypte en werd opgericht ter ere van koningin Hatsjepsoet. In de Vallei der Koningen werden prachtige tempels opgericht die als begraafplaatsen dienden voor de farao’s. Hier werd o.a. het graf van Toetanchamon gevonden, waarvan de inhoud in het museum van Caïro tentoongesteld wordt. Langs een nauwe doortocht bereik je de grafzuilen van Ramses II. Verder naar Edfoe.

Dag 5: Edfoe – Aswan (O - L - A)
De Tempel van Edfoe is prachtig bewaard gebleven. Door zijn afmetingen (137 m lang) is het de tweede grootste tempel van het 
land, na Karnak. Twee statige standbeelden van de god Horus bewaken plechtig de ingang. Bezoek per calèche. Verder naar Aswan.

Dag 6: Aswan(O - L - A)
 ’s Morgens beginnen we met een bezoek aan de Tempel van Philea. Deze werd ontmanteld en weer opgebouwd op het eiland Agilika, ruim 500 meter van zijn oorspronkelijke plek op het eiland van Philae. Het tempelcomplex is gewijd aan de godin Isis en 
bevat diverse altaren en heiligdommen. Nadien bezoeken we de hoge dam en de onvoltooide obelisk. 

Dag 7: Aswan (O - L - A)
Vrije dag. Mogelijkheid om optioneel een bezoek te brengen aan de tempel van Aboe Simbel (€ 100 pp.). In de namiddag facultatief bezoek aan het Nubisch museum (€ 25 pp) of het Nubisch dorpje (€ 30 pp) en klank en lichtspel aan de tempel van Philae (€ 30 pp).

Dag 8: Assouan – Kom Ombo - Luxor (O - L - A)
De tempel van Kom Ombo of Pa-Sobek, het huis van de krokodillen god, bevat belangrijke overblijfselen van een tempel die uniek is in zijn soort: het is in feite een dubbele tempel waarvan het eerste gedeelte gewijd is aan Sobek, de god van de vruchtbaarheid met zijn krokodillenkop, en het tweede gedeelte aan Horus de Grote, god van de oorlog met de valkenkop. Verder met de boot naar Edfou. Navigatie naar Luxor via Esna Lock. 

Dag 9: Luxor (O - L - A)
Ontdekking van de rechter nijloever met het bezoeken van de tempels van Luxor en Karnak. Karnak is de grootste zuilentempel ter wereld met als uitschieter de grote zuilenhal met maar liefst 134 zuilen van 23 m hoog. ’s Avonds facultatieve uitstap ‘Klank- en lichtspel’ aan de tempel van Karnak. (€ 30 pp.)

Dag 10: Terugvlucht vanuit Luxor (O)
Na het ontbijt, ontscheping en transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel (via Cairo).