storage/okrareizen/frankrijk-elzas-1.jpg

Frankrijk Elzas

Regio West-Vlaanderen

Elzas

Door regio West-Vlaanderen

Het hotel Au Bois le Sire is ideaal gelegen om de Elzasstreek en zijn wijnroute te ontdekken. Dit gezellige hotel is gelegen in het hart van de prachtige vallei van Kaysersberg: Lac Blanc, Lac Noir, Route des Crêtes, Colmar, Riquewihr, het kasteel van Haut Koenigsbourg, Straatsburg, Mulhouse... Wij laten je graag mee genieten van de rijkdom van deze regio.

Programma

Maaltijden die inbegrepen zijn in de prijs staan vermeld in het programma: 
O = ontbijt, L = lunch, D = diner
Onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…  kunnen leiden tot noodzakelijke wijzigingen in het programma.

Dag 1: Orbey (D)
Aankomst in het hotel. Installatie, welkomstaperitief en diner.

Dag 2: Lapoutroie-Kaysersberg - Colmar (O, L, D)
Na het ontbijt rondleiding in de kaasmakerij “La Graine au lait” in Lapoutroie om de verschillende stadia te zien van de productie van Munster kaas. Vervolgens een rondleiding in Kayserberg, een pittoreske middeleeuwse stad, met zijn geplaveide straatjes, vakwerkhuizen, zijn smeedijzeren uithangborden, die als enige het beeld van de Elzas karakteriseren. In de namiddag naar Colmar, hoofdstad van de Elzas wijnroute. Rondleiding door de stad: de leerlooierswijk, het kleine Venetië, de Place de l’Ancienne Douane, de collegiale kerk Saint Martin. Op de terugweg stop in Husseren-les-Châteaux voor een bezoek aan een wijnkelder en een proeverij van Elzasser wijnen.

Dag 3: Straatsburg (O, L, D)
Op weg naar Straatsburg stop je onderweg in Gertwiller voor een bezoek aan het peperkoekmuseum. Michel Habsiger heeft meer dan tienduizend voorwerpen verzameld die verband houden met het maken van peperkoek. Vervolgens een panoramisch bezoek aan Straatsburg, een bezoek aan de kathedraal Notre Dame, het kasteelplein, … En na de lunch verken je met de boot een andere kant van de stad. Na het diner nodigen wij je uit voor een folkloristische dansavond, verzorgd door een Elzasser echtpaar. 

Dag 4: de wijnroute (O, L, D)
Vertrek naar Riquewihr langs de Elzas wijnroute. Deze kleine wijnproducerende stad heeft haar welvaart te danken aan de Riesling en het is nog steeds deze druivensoort die vandaag de dag toeristen aantrekt. Het is een van de 5 meest bezochte dorpen in Frankrijk. Vervolgens een tussenstop in Bergheim, een prachtig dorp op de wijnroute, omringd door zijn vestingmuren, en nog relatief ongerept door toeristen. Het centrum van de stad heeft veel mooie wijnbouwershuizen. Vanaf de top van de uitstekend bewaard gebleven vestingmuren kan je de hellingen van de wijngaarden bewonderen, met uitzicht op het kasteel van Haut-Koenigsbourg. Richting Kintzheim voor een traditionele lunch met Tartes flambées. In de namiddag bezoek aan de Mont Sainte Odile, beschermheilige van de Elzas en nadien een rondleiding in Obernai en vrije tijd in de stad. 

DAG 5 (O)
Terugreis naar België na het ontbijt.

Adres

20 Rue Charles de Gaulle, 68370 Orbey, Frankrijk

Praktische info

Lengtegraad: 48.1266523

Breedtegraad: 7.1654141